Vesdo-Wiron 1-2
Uitgegeven op 26-02-2009 om 17:04  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGERBRUG - Van Dennis Veldhuis ontvingen wij het verslag van de westrijd Vesdo-Wiron. Uiteraard plaatsen wij deze graag. Na de winterstop en enig oponthoud door het slechte weer werd er eindelijk weer eens gevoetbald. Uiteraard doen wij zondag verslag van de thuiswedstrijden van de Wieringer voetbalverenigingen.

Dirkshorn - Flevo

Eindelijk was het dan weer eens zover voor de formatie van trainer Hidden; Er stond weer een wedstrijd op het programma met een grote kans dat die door kon gaan. Na enkele afgelastingen en de winterstop was het 22 februari het armlastige Vesdo wat aan mocht treden tegen Wiron.

Werd er vooraf gekeken naar beide ploegen en hun plaats op de ranglijst, zou er al snel de conclusie getrokken kunnen worden dat Wiron gemakkelijk de drie punten mee naar huis nemen zou. Echter moest er rekening mee gehouden worden dat Vesdo telkens nipt verliest en dat puntverlies dus op de loer ligt voor Wiron.

Wiron begon de reis naar Schagerbrug met een volledige selectie, wat er toe leidde dat er een sterk drietal wisselspelers plaats moest nemen op de reservebank. Nordin Elaazize, Stefan Veldhuis en Robin Meilink waren de personen die deze rol mochten vervullen. Robin Meilink van tevoren nog tevreden met zijn nieuwe rol die hij toebedeeld krijgt; de rechtsbackpositie doordat Arno Buiten vanwege werk niet meer voor Wiron in actie kan komen de komende weken. Het waren misschien de badslippers van dezelfde Meilink die trainer Hidden er toe deden besluiten om Arno buiten zijn laatste wedstrijd af te laten werken in de basis.

Wiron stuitte deze middag op een fel en scherp Vesdo, dat vanaf het startsein eigenlijk al liet weten niet genoegen te nemen met minder dan drie punten. Vesdo aarzelde niet om de duels stevig in te gaan, wat er toe leidde dat Wiron niet erg in hun beoogde spel kon komen de eerste helft. Het balbezit ging over en weer deze eerste helft, tot noemenswaardige kansen kwam het echter nauwelijks. Keeper Veldhuis hoefde niet in actie te komen, aan de andere kant hoefde de Vesdo keeper echter ook weinig arbeid te verrichten, enkel op een prachtige uithaal van Cees van Eekelen moest de Vesdo-keeper gestrekt naar de hoek én ongelooflijk maar waar, de 135 kilo zware Vesdo keeper ronselde de bal met kunst en vlieg werk volledig gestrekt uit het doel.

Het was Richard Hegeman die vanuit een vrije trap de bezoekers op voorsprong bracht. Hij eiste enkele minuten voor rust een vrije trap op de rand van de zestien op en rondde deze op formidabele wijze af. Na een korte aanloop krulde hij de bal met zeer veel precieze over de zorgvuldig neergezette muur heen en deed hij de bal in de kruising belanden, 0-1.
Geen goed spel, toch een voorsprong voor de ploeg uit den Oever. In de rust werden er de nodige omzettingen gedaan door trainer Hidden. Jorrit Bakker en Sebas de Jong werden naar de douche verwezen en Stefan Veldhuis en pinchhitter Nordin Elaazize kwamen voor hun in de plaats.

Vesdo kwam scherp uit de startblokken de tweede helft en het duurde een drietal minuten voordat de 1-1 zich aantekende op het elektrische scorebord van de Schagerbruggers. Het was een cruciale fout van Frank Kort die de 1-1 inleidde. Na een misser van Frank Kort belandde de bal voor de voeten van een Vesdo aanvaller die de bal knap voor gaf op een medespeler die goed afrondde en keeper Veldhuis kansloos liet.

Het duurde echter niet lang voordat ook de 1-2 zich op het scorebord liet aantekenen. Het was Frank Kort die met een sublieme pass zijn eerder gemaakte fout goedmaakte. Deze sublieme pass belandde voor de voeten van Richard Hegeman, die een voorzet op maat afleverde waarna pinchhitter Nordin Elaazize de bal eenvoudig, tegendraads tegen de touwen kon werken.

Vesdo ondernam nog vele pogingen om de val naar de laatste plaats tegen te gaan, echter zonder succes. Keeper Veldhuis bewees vandaag weer enige klasse door met een aantal zeer vrije duiken de bal uit de lucht te plukken en nam zijn verdediging ook wat werk uit handen door talloze hoge ballen en voorzetten klemvast te hebben. Enkele slechte uittrappen deed echter de spanning nog tot tweeaal toe terugkomen, maar het mocht niet baten; de Vesdo aanvallers waren klaarblijkelijk ook te carnavallen geweest want er kon niet geprofiteerd worden van deze kansen.

Komende zondag rest de thuiswedstrijd tegen wederom Vesdo voor de (mogelijke) kampioensformatie uit het vissersdorpje. Hopelijk een betere wedstrijd dan vandaag, want deze wedstrijd was van geen kant goed te noemen. Maar goed, ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden, evengoed drie punten en de druk op Succes blijft bestaan. Mij rest nog 1 ding; een mooie oneliner die, kijkend naar het spelbeeld, wel toepasselijk is op de gespeelde wedstrijd.
Ik geloof dat ooit een wijs man zei:
‘Je kunt alleen kampioen worden als je ook je slechte wedstrijden weet te winnen.’