Wieringer Gemeenteraad vergadert vroeg
Uitgegeven op 18-12-2008 om 20:35  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Gemeenteraad van Wieringen vergaderde donderdag op een vroeg tijdstip. Reden, de Woningbouwvereniging heeft vanavond een vergadering gepland in Den Oever. Omdat er een aantal raadsleden en de wethouders deze vergadering wensten te bezoeken was de vergadering vervroegd. Zodoende was er een iets lagere opkomst op de tribune. Ook onze verslaggever miste een deel van de vergadering vanwege de dagelijkse arbeid.

Wie ook later verscheen, om zes uur gaan de winkels dicht, was Maartje Burghout. De stoel bleef tot zes uur leeg, dan sluit immers de winkel. Verleden week beschuldigde Jan van Berkum het CDA nog dat de ad-interim voorzitter van Beter Wonen de vergadering expres op donderdag de 18e had belegd. De voorzitter van Beter Wonen, de heer R. Visser, is tevens plaatselijk CDA bestuurder. Toen vielen er nog harde woorden heen en weer. Maartje Burghout nam toen afstand van eventuele verstrengelingen.


Lege stoel van Maartje Burghout (CDA). In de winkel zijn het drukke dagen zo voor de kerst.

Bij aanvang van de vergadering werd Pier Hoitinga geïnstalleerd als raadslid namens WR05. Pier volgt Martin Scholten op die vanwege drukke werkzaamheden de functie niet langer kon vervullen.


Na een afwezigheid van twee jaar is Pier Hoitinga weer terug in de raad.

De vergadering werd nog geschorst toen het nieuwe bestemmingsplan Westerland werd behandeld. Dit zijn altijd onderwerpen die veel energie gebruiken en de bewoners vaak direct treffen.
Deze besprekingen maken helaas vaak veel emoties los onder de bevolking. De leden van de raad gaan volgens de publieke tribune niet goed om met de individuele wensen van de inwoners. Inwoners willen op hun beurt weer het maximale uit een situatie halen, hun goed recht. Nu worden deze punten eerst uitvoerig in voor-vergaderingen behandeld. Dan zitten er meestal veel burgers op de publieke tribune. Tijdens een raadsvergadering zijn het zogenaamde hamerstukken, m.a.w. het onderwerp is dan eigenlijk al de besluitvorming gepasseerd. Zit er pers in de zaal, dan zeggen de meeste partijen nog wel iets, meestal is dat dan niet echt een toevoeging op het agendapunt.

Donderdag werd er -het is een vast agendapunt- nog gesproken over de ontwikkelingen rondom het Wieringerrandmeer. Jan van Berkum wilde van wethouder Kooistra weten wanneer de mensen nu eens geld voor hun gronden kregen. Volgens Kooistra wordt daar hard aan gewerkt en is het de bedoeling dat er vanaf januari betaald gaat worden. Nu kan dit ook pas mei worden. De Gemeente Wieringen wil graag een autoweg dwars door het meer. Dit om de bereikbaarheid t.o.v. de Wieringermeer, met name de scholen, optimaal te houden en de druk op de Poelweg en de Haukes te verminderen. Volgens Kooistra delen de private partijen (die het moeten betalen, dit zijn de aannemers) en de Wieringermeer deze visie op de tekening niet. Gelukkig steunt de provincie in deze kwestie Wieringen wel. Deze optie wordt nu meegenomen in de ontwikkelplannen. De provincie zal hier financieel in bijdragen, mocht deze weg er komen.


Wethouder Ynte Kooistra van Grondzaken.

Gea Burm vroeg nog naar de stand van zaken rondom de bushokjes aan de N99. De wethouder wist te vertellen dat er een oplossing komt. De hokjes, of een voorziening, worden met het oog op de jaarwisseling niet voor 1 januari geplaatst. Bovendien zijn deze haltes van de eigenaar van de weg, in dit geval is dat Rijkswaterstaat. Het idee om hokjes te verplaatsen kan op weerstand rekenen van de "Hangsenioren" op Het Hoekje. Deze groep wenst er graag wat ruimte bij.


Daarom pas na 1 januari nieuwe hokjes langs de N99.
Het is bekend dat de daders van dit soort vandalisme in de regel niet tot tien kunnen tellen.... Vuurwerk tijdens de oudejaarsnacht hoort erbij. Maar kijk goed uit. Neem de veiligheidregels in acht. Gooi nooit vuurwerk in de buurt van kinderen en huisdieren. Let op de tijden dat er afgestoken mag worden. Ouders, u bent verantwoordelijk voor de daden van uw kinderen!
Het is bekend dat niet alle rotjesgooiers tot tien kunnen tellen, daarbij maakt het aantal kootjes niets uit.



Burgemeester Van Kampen blikt terug


Een woord van dank en de beste wensen namens burgemeester Marjan van Kampen.

Het laatste woord was aan burgemeester Marjan van Kampen. Zij blikte na het laatste agendapunt nog even terug op het afgelopen jaar. Dat begon op 2 januari met een vergadering waarin zij benoemd werd tot nieuwe burgemeester van Wieringen. Alle belangrijke kwesties kwamen nog even voorbij. De wateroverlast (16.600 bezoekers die dag op Wieringernieuws!, redactie), de protesterende boeren, het vertrek van Martin Scholten de nieuwe bestemmingsplannen. Na deze warme woorden wenste Marjan van Kampen iedereen fijne dagen en een gezellige jaarwisseling toe en vooral een goed 2009.
Hierna, half zeven, was de vergadering af en konden de vertegenwoordigers naar huis of naar de vergadering van Beter Wonen toe.

De oudste "fan" van de Gemeenteraad, mevrouw Marie IJzer.

Voordat de zaal leegliep was het nog Marie IJzer die onze verslaggever vroeg om een mooie foto te maken van haar. Zij wilde samen met het beeld van de ganzen op de foto. Marie IJzer komt altijd trouw naar de vergaderingen van de Gemeenteraad. Zij is daarmee de oudste bezoeker van de vergaderingen. Uiteraard weiger je zo'n verzoek niet.


Marie IJzer poserend naast de ganzen van Theo Mulder.

Voor eten en drinken werd gezorgd.

Omdat de vergadering onder etenstijd viel, werd er voor de inwendige mens gezorgd. Ook de trouwe bezoekers op de publieke tribune kregen een broodmaaltijd met soep vooraf aangeboden. De wieringer horeca mag per toerbeurt de catering verzorgen. Nu was het de beurt aan de Zingende Wielen. Eigenaar Hans Ott kwam persoonlijk het eten brengen. Gemeentebode Ton Bootsman, een oude rot uit het restaurantvak, serveerde het eten vakkundig uit.


Ton Bootsman, links, en Hans Ott, midden, vullen de soepkommen samen met de kok.

Mevrouw IJzer en mevrouw Kool laten het zich goed smaken.

Iedereen kreeg eten.

Niet alleen de agenda, maar ook de tafel stond donderdag vol

Ook de gemeentebode moet op zijn tijd iets eten.

Zouden ze het gezien hebben bij de Gemeente?

Verleden week maakten wij melding van een vuilcontainer op de Koningsweg. Enkele dagen later is deze verdwenen. Wieringernieuws heeft inmiddels vaste voet aan de grond, niemand kan om ons heen.


Hier kan men weer veilig voorbij fietsen richting Westerland.
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop Skoda Citigo
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mobilisatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...