Wiron laat, mogelijke, zege uit handen glippen
Uitgegeven op 30-11-2008 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - In een rechtstreekse confrontatie met een mogelijke medekoploper heeft Wiron zich de kaas van het brood laten eten. Na een ongelukkige achterstand, kwam Wiron knap langszij, maar toen ging het mis.

Deze hoge bal was bijna de voorsprong geweest, met nog één kans voor Stefan Veldhuis waren dat de hoogtepunten voor Wiron gedurende de eerste helft.

Wiron speelde een ongelukkige wedstrijd. Dat is niet aan de tegenstander te wijten. In het begin van de eerste helft voelden beide clubs het belang aan van dit treffen op een koud en later sneeuwerig Wiron terrein. Vooraf werd er al gevreesd dat dit weleens een pittige confrontatie kon worden. Dit gebeurde, vier gele en twee rode kaarten, de scheidsrechter was nog zuinig. De bezoekers kwamen min of meer met mazzel op voorsprong. Wiron had twee kansen in de eerste helft, deze werden niet verzilverd. Een ogenschijnlijk eenvoudig te verwerken bal werd door een watervogel de touwen in gekopt. Op dat moment waren de ploegen aan elkaar gewaagd, het was dan ook wachten op de tegenstoot. Die kwam niet meer in de eerste speelhelft. Wel had Jorrit Bakker inmiddels zijn eerste gele kaart gekregen. Ietsje later werd Nordin Elaazize bestraft voor vocaal geweld. Na de rust kwam hij niet meer het veld op. In de tweede helft was Wiron de betere ploeg, maar het vergat de verkregen balposities om te zetten in voetballend spel. Meer en meer werd er te fysiek ingezet. Tijdens notabene een Wiron aanval ging Jorit Bakker volkomen onnodig in de fout. Een gele kaart, een te zware sanctie, maar wel resulterend in een rode kaart. Gelukkig voor Wiron kreeg een Watervogel ook rood, de ploeg ging dus ook gekortwiekt verder. Op de tribune ging men zowaar geloven in een goede afloop van de wedstrijd, helaas, een fout op het middenveld leidde de 1-2 in. Hierna drukte Wiron nog aan, dat mocht niet meer baten. Succes won vandaag met 2-3 uit van Winkel en heeft nu vier punten voorsprong op Wiron. Als Watervogels hun inhaalwedstrijd winnen komen zij gelijk met Succes. Zondag 7 december speelt Wiron thuis tegen Oosterend, Succes gaat op bezoek naar ZDH.

Richard lag nogal wat lang op het veld, miste helaas wel wat kansen.

De keeper van Wiron was beter, maar die andere had meer te doen.

De fraaie 1-1 wordt gemaakt door Jorrit Bakker.