Wiron in natte wedstrijd ruim langs Dirkshorn
Uitgegeven op 26-10-2008 om 17:06  |  link  |  bewaar  |  print

Den Oever- Wiron heeft thuis een makkelijke overwinning behaald op het gedegradeerde Dirkshorn. De wedstrijd werd ontsiert door een flink aantal kaarten, waaronder twee rode. Zowel Wiron als Dirkshorn beëindigde de strijd met tien man. De eindstand was 4-1 voor Wiron.

In een natte wedstrijd, het regende de gehele wedstrijd, heeft Wiron drie belangrijke punten gepakt. De wedstrijd werd vrijwel de hele wedstrijd gecontroleerd door de mannen uit Den Oever.
een natte coach langs de lijn
Na tien minuten was het Nordin ElAazize die 1-0 maakte, kort daarop schoot hij uit een gelijke situatie de 2-0 het scorebord op. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft begon rommelig, Dirkshorn kon geen vuist maken en Wiron dacht de punten al op zak te hebben. De bezoekers raakten geïrriteerd en dit resulteerde in een aantal gele kaarten op relatief lichte vergrijpen. Een speler van Dirkshorn kreeg rood (twee keer geel) nadat hij een Wiron speler met twee gestrekte benen ten val liet brengen, dit terwijl de bal al uit was, dus het spel stil lag. Even later schoot Jorrit Bakker de drie nul in uit een fraaie vrije trap. Helaas voor Jorrit mocht ook hij, na mopperen, de kleedkamer opzoeken. Terwijl hij wegliep, stak hij zijn middelvinger nog omhoog naar de scheidsrechter. Dit kan nog wel eens een, duur, staartje hebben. Bovendien was dit gedrag totaal overbodig bij zo'n gunstige stand. Het harde werken van Sebas de Jong werd beloond, de kilometervreter op zijn gele sloffen maakte het mooiste doelpunt deze middag. Na een fraaie run met de bal, rondde hij keurig af. Vlak voor tijd maakte Dirkshorn 4-1 nadat Dennis, hij keept prima, de bal nog wel in eerste instantie keerde. De rebound verdween echter in het net. Wiron mag terug kijken op een nuttige en belangrijke overwinning op een ploeg die vorig jaar nog een klasse hoger speelde.
nordin was op dreef, hier zijn eerste goal
de tweede van nordin in het net
de scheidsrechter was gul met de kaarten
uit een vrije trap scoort jorrit bakker de 3-0
sebas de jong scoort de 4-1 voor wiron
dirkshorn scoort nog 4-1

Succes speelde uit tegen Callantsoog en won met 2-3 (rust 1-0) en staat nu bovenaan. Watervogels moet nu al twee wedstrijden inhalen en kan succes nog inhalen.