Provincie blij met steun Rijk voor gezamenlijke claim IJslandse tegoeden
Uitgegeven op 23-10-2008 om 16:01  |  link  |  bewaar  |  print

HAARLEM - Dinsdagavond 21 oktober 2008 heeft gedeputeerde Peter Visser van de Provincie Noord-Holland als vicevoorzitter van de Adviescommissie Bestuur en FinanciŽn van het Interprovinciaal Overleg gesproken met Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en secretaris-generaal FinanciŽn Gerritse. Aan de orde waren de gevolgen voor de decentrale overheden van de problemen bij IJslandse banken.

Icesave liep op een ijsberg bij de crisisBij de bijeenkomst waren bestuurlijke vertegenwoordigers van provincies, gemeenten en waterschappen (Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Unie van Waterschappen).

Gesproken werd over een inventarisatie van de risicoís door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Staatssecretaris Bijleveld heeft op basis daarvan afgelopen vrijdag al kunnen concluderen dat er niet in strijd met wet- en regelgeving is gehandeld. Rijk, IPO, VNG en Unie van Waterschappen hebben vervolgens afgesproken gezamenlijk op te trekken in hun acties ten aanzien van IJsland en de IJslandse banken. Gedeputeerde Visser: ďIk ben blij met de uitgesproken steun van Binnenlandse Zaken en FinanciŽn en de druk die zij willen leggen op de IJslandse regering. Dat zal de door ons in gang gezette gezamenlijke claim van overheden en overheidsbedrijven extra kracht bijzetten.Ē

Tevens is er stilgestaan bij de vraag hoe de geldende wet- en regelgeving en de wijze waarop de medeoverheden deze invullen, zich verhouden tot de recente ontwikkelingen op de financiŽle markten. Een werkgroep, samengesteld uit vertegenwoordigers van rijk en andere overheden, zal op korte termijn met voorstellen komen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Deze voorstellen kunnen dan in het overleg met de Tweede Kamer op 10 november aan de orde komen.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, Hoftraat begin Zeestraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...