Gratis entree tijdens avondopenstelling Zuiderzeemuseum
Uitgegeven op 15-10-2008 om 16:35  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Op zaterdagavond 25 oktober 2008 organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn jaarlijkse avondopenstelling van 18.00 tot 21.00 uur. Proef de sfeer van een herfstachtige oktoberavond in de voormalige Zuiderzeeplaatsen in het museumpark. Daarnaast zijn deze keer ook de tentoonstellingen in het museum te bezoeken.

de kapel uit den oever in het museumHet sfeervol verlichte museumpark bruist van de activiteiten en demonstraties. Vanuit verschillende plaatsen in het park klinkt muziek. In de Wieringer Kapel geeft theaterduo Ton & Odette een ware gospelshow weg, in het vissersdorp luisteren de Enkhuizer Sjappetouwtjes de buurt sfeervol op en in het Amsterdamse huis speelt een coverband muziek van de Andrew Sisters. Op deze avond worden verschillende ambachten gedemonstreerd, bij Koehool is gerookte vis te verkrijgen, in het huishouden van 1930 brandt de kachel en op de veldschuit kunt u wegdromen tijdens een tocht over de sfeervol verlichte grachten van het museumpark. Voor ieder kind dat de avondopenstelling bezoekt is er een gratis lampion (zolang de voorraad strekt).
Het Zuiderzeemuseum toont ook deze avond dat Nederlands cultureel erfgoed harmonieus samengaat met hedendaagse kunst, design en theater. Bekijk het hedendaagse Delfts blauwe ontwerp van Hugo Kaagman in het Harderwijker straatje of de installatie van dertig bronzen en palissanderhouten objecten genaamd Farm, die Studio Job ontwierp voor één van de boerderijschuren van het museumpark. De kunstroute door het museumpark geeft een verrassende combinatie weer tussen Nederlands cultureel erfgoed en hedendaagse interpretaties van internationaal bekende kunstenaars.
Informatie en openingstijden
De avondopenstelling, die mede is mogelijk gemaakt door ING, biedt iedereen van 18.00 uur tot 21.00 uur gratis entree tot het Zuiderzeemuseum. Bezoekers van de avondopenstelling kunnen het museumpark bereiken via de dienstingang aan de Kooizandweg. Voor het bezoeken van de tentoonstellingen bent u welkom op Wierdijk 12-22. Men kan parkeren op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om lopend of op de fiets te komen. Voor actuele informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website www.zuiderzeemuseum.nl.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Filmreclame - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...