Kredietcrisis: "Noord-Holland 100 mln op probleembanken"
Uitgegeven op 14-10-2008 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

Dure grap voor Noord-HollandHAARLEM - De provincie Noord-Holland heeft zo'n 100 miljoen euro aan spaartegoeden bij banken die in problemen zijn gekomen. Het geld is verdeeld over banken in IJsland en over het Amerikaanse Lehman Brothers dat failliet is gegaan. Dit aldus het kabinet.

Het kabinet heeft becijferd dat er voor meer dan 200 miljoen euro aan tegoeden van gemeenten en provincies staat op de rekeningen van de probleembanken. Noord-Holland is daarmee koploper van de overheden die geld hebben weggezet op de banken die hun verplichtingen niet kunnen nakomen. De overheden moeten in eerste instantie zelf hun probleem oplossen, heeft minister Bos gezegd.

update wo. 9.15 uur
De provincie Noord-Holland stelt alles in het werk om 78 miljoen euro uit IJsland terug te krijgen. Dat geld staat op twee depositorekeningen van de failliete Landsbanki-bank.

Gedeputeerde Hooijmaijers zegt dat de provincie claims heeft gelegd en beslag heeft laten leggen. Hij wil van minister Bos weten wanneer die precies wist dat het mis ging met de IJslandse banken. In totaal heeft Noord-Holland 600 mln uitstaan bij 14 Europese banken. Er zijn ook problemen met een deposito bij een Duitse dochter van Lehman Brothers. Provincies, gemeenten en waterschappen in Nederland hebben zeker 250 miljoen euro verloren als gevolg van de kredietcrisis. Een persbericht van de provincie kunt u hier lezen. Vandaag geeft Noord-Holland een persconferentie.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...