Regenval en de heer Hakvoort
Uitgegeven op 13-10-2008 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print

POLDER WAARD NIEUWLAND - Van een bezorgde inwoner uit de Polder Waard Nieuwland ontving de redactie een bericht met daarin een uiteenzetting van de manier van werken van het heemraadschap, alhoewel de regenramp alweer een week geleden is, willen wij u dit bericht niet onthouden. De naam van de afzender is bij ons bekend.
Inmiddels heeft de heer Jaap Koorn gemeld dat het geen probleem voor hem is om zich met dit nieuwsbericht te compromitteren.

situatie niet goed door dijkgraven beoordeeld

ben hakvoort , hoogheemraadDe foto in de Wieringer Courant van vrijdag geeft een onjuist beeld van de situatie van afgelopen zondag, maandag en dinsdag in de Polder Waard Nieuwland. Hierbij een paar foto's van de mobiele telefoon van maandag de 6e oktober. De berichtgeving over een traag, gebrekkig en stuurloos optreden van HNK is wel juist. Als hoofdingeland heb ik zondag de 5e tweemaal een telefonische calamiteitenmelding gedaan wegens uitzonderlijk zware regenval aan vice-dijkgraaf Ben Hakvoort en wel om 15.15 en om 16.53 uur.
De dijkgraaf, normaal belast met de leiding bij calamiteiten had te kennen gegeven "niet (telefonisch) lastig" gevallen te willen worden verklaarde Hakvoort bij m'n eerste melding. Ik begreep dat de dijgraaf ondanks de slechte weersverwachting, wederom (thuis) in Den Haag vertoefde. Gezien de ernst van de situatie was ik namelijk voornemens ook haar telefonisch te informeren. Na mijn 2e melding is buitendienstmedewerker Sjon Heyligenberg polshoogte komen nemen in de PWN. Daar is het bij gebleven. Bij mijn weten is geen extra personeel ingezet op Wieringen zoals HNK beweert.

Om 19.50 uur heeft Hakvoort me teruggebeld met de mededeling dat het crisisteam ondertussen bijeen was geroepen te Heerhugowaard (!). Besloten zou zijn om extra pompen in te zetten. Rond 23.30 uur verscheen loonwerker Vermaire uit Anna Paulowna met een
tractor en een kleine pomp in de polder. Door het lakse optreden van het Hoogheemraadschap zijn diverse percelen aardappelen, wortelen, mais en pas ingeplante bloembollen totaal en langdurig genundeerd vanuit de overvolle afvoersloten, met name aan de zuidzijde van de polder. De werkelijke schade moet nog blijken maar kan, alleen al in de PWN, in de tonnen lopen. De pootaardappelen zijn naar verluid reeds afgekeurd wegens gevaar op bruinrotbesmetting door inundatie. (contact met oppervlaktewater)

hakvoort doet niet waar hij voor is
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaartje tijdens inhuldiging 1980 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...