Provincie: goed voorbereid over wateroverlast
Uitgegeven op 09-10-2008 om 13:04  |  link  |  bewaar  |  print

HAARLEM - De provincie Noord-Holland ligt goed op schema met het op orde krijgen van het watersysteem vr 2015. Dit blijkt uit onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamer. Als gevolg van klimaatverandering, het stijgen van de zeespiegel, bodemdaling en verstedelijking zijn maatregelen nodig om wateroverlast te voorkomen. Het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen hebben daar in het Nationaal Bestuursakkoord Water (NBW) afspraken over gemaakt.

In 2015 moeten er afdoende maatregelen genomen zijn tegen wateroverlast. Het gaat dan om het langer vasthouden van water, het creren van waterberging en het sneller afvoeren van water. In de Haarlemmermeerpolder is bijvoorbeeld ruimte gereserveerd voor waterberging. Uit het onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamer blijkt dat Noord-Holland goed op schema ligt met het nemen van maatregelen. Dit laat de provincie vandaag weten.

Onafhankelijk onderzoek
De Randstedelijke Rekenkamer doet onafhankelijk onderzoek naar de doelmatigheid (doen ze de dingen goed?), doeltreffendheid (doen ze de goede dingen?) en rechtmatigheid (doen ze het volgens de regels?) van de provincies Flevoland, Noord-Holland, Utrecht en Zuid- Holland. De missie van de Rekenkamer is het verbeteren van het functioneren van het bestuur van deze provincies en het versterken van de publieke verantwoording.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
Boerderij te Stroe - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...