ZWARE WESTERSTORM EIST LEVENS
Uitgegeven op 27-10-2002 om 16:04  |  link  |  bewaar  |  print

Nederland - De zware westerstorm heeft al aan twee Nederlanders het leven gekost. Bij het Duitse Bocholt kwam een Nederlandse vrouw om die met haar gezin in de auto werd getroffen door een omvallende boom. In Enschede werd een man door een boom geveld. In Amsterdam is het dak van het Centraal Station bezweken. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie noemt de situatie in de hoofdstad "levensgevaarlijk" en vraagt iedereen binnen te blijven.
De storm zorgt in het hele land voor grote overlast. Op Schiphol moest het vliegverkeer aan het begin van de middag grotendeels worden gestaakt. Ook het trein- en autoverkeer is op veel plaatsen onmogelijk. In de grote steden ligt het tram- en busvervoer stil. Aan zee woedt een zware tot zeer storm van windkracht 10 tot 11. In het binnenland waait het iets minder hard, maar komen wel windstoten voor van 130 kilometer per uur. Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven, en iedereen opgeroepen alleen naar buiten te gaan als dat strikt noodzakelijk is. De storm is de zwaarste sinds 25 januari 1990. Ook toen werd windkracht 11 bereikt.
De dijk Enkhuizen-Lelystad en de Oosterscheldekering (traject Middelburg-Brouwersdam) zijn afgesloten. In Zuid-West-Nederland is voor hoogwater gewaarschuwd. Veel evenementen, waaronder de eredivisiewedstrijden en de voorstelling van circus Renz op het Malieveld in Den Haag, zijn afgelast. Op veel trajecten rijden niet of nauwelijks treinen. De problemen worden veroorzaakt door bomen op het spoor, vallende gevelplaten en rommel in de bovenleiding.
De storm woedt het zwaarst in het zuidwesten van het land. Enkele tientallen inwoners van Vlaardingen moesten vanmorgen in een bejaardentehuis worden ondergebracht omdat het dak van hun huizenblok was weggewaaid. In Barendrecht moesten bewoners van een dertien etages hoge flat worden geŽvacueerd nadat daar een bouwstelling was omgewaaid. In de regio Rotterdam raakte het noodnummer 112 overbelast. Er kwam een groot aantal meldingen binnen van omgevallen stellingen, bomen en reclameborden en weggewaaide dakpannen.
Ook in Duitsland, BelgiŽ en Engeland veroorzaakt het noodweer grote problemen. Daar razen de stormen met dezelfde snelheid als in ons land over. De harde tot zeer harde wind zal pas in de loop van de avond luwen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Scirocco 1.4 TSI Highline Plus
€ 9.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...