LEONTIEN NA ATHENE '5 KINDEREN'
Uitgegeven op 21-10-2002 om 13:23  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringerwerf - Of Leontien later ook kinderen wil, informeert een klein meisje. ,,Jazeker, ik ben dol op kinderen. Ik wil er wel een stuk of vijf, maar nu nog niet. Eerst Athene en daarna nog een jaartje aftrainen'', stippelt de meervoudig wielerkampioene de nabije toekomst uit. Ter afsluiting van de eerste fanclubdag, zaterdag in Wieringerwerf, mochten de vaste bewonderaars exclusieve vragen stellen aan Leontien van Moorsel. En die kans lieten ze zich niet ontgaan.
Hoeveel keer per week ze op haar tweewieler stapt, welke datum haar verjaardag is, wat haar sportieve doelen zijn......Vrijwel niets bleef onaangeroerd. Zelfs de eerste kus met Michael kwam ter sprake. Maar of het krijgen van kinderen net zo soepel verloopt als het afwerken van een trainingsrit, blijft natuurlijk koffiedik kijken. ,,Want je kunt wel kinderen willen maar het moet nog lukken ook'', hield ze haar toehoorders in het Van der Valkmotel te Wieringerwerf voor.
De locatie berustte bepaald niet op toeval. Wieringermeer vormt met een hoeveelheid van ruim tweehonderd kilometer buitenwegen een ideale plek om te trainen. Leontien vindt er de broodnodige rust en ruimte die elke topsporter koestert. En dat de fanclubdag in het Van der Valkmotel plaatsvindt, is logisch vanwege de commerciŽle banden met de succesvolle wielerploeg. De trouwe fans waren van dichtbij maar ook van heel ver weg gekomen. Voor de ouders van de zesjarige Pernilla Rozelaar uit Medemblik was het een peulenschil. Arie Laurijssen daarentegen had 235 kilometer op de teller staan, toen hij de A7 verliet ter hoogte van Wieringerwerf. Laurijssen was met z'n twee dochters, Birgit (11) en Kyra (13), vanuit het Zeeuwse Kapelle gekomen. ,,Ze hebben het er al maanden over en dan kun je dat echt niet meer weigeren'', haalde Laurijssen de schouders op. Toegegeven, zelf vond ie het ook wel aardig Leontien in het echt te ontmoeten.
Het zwartgrijs geklede Team Farm Frites Hartol had kosten noch moeite gespaard. Er was koffie met gebak, een uitgebreide lunch en alle gelegenheid met iedereen kennis te maken. De mecaniciens demonstreerden de technische details van het lichtgewicht materiaal. De soigneurs legden geduldig uit wat de voorwaarden zijn voor succes en de rensters zelf deden uit de doeken hoe ze zelf ooit waren begonnen. En natuurlijk mocht iedereen met zijn/haar idool op de foto. Leontien fungeerde uiteraard als boegbeeld en dat besefte de geboren Oost-Brabantse maar al te goed. Sterker, ze geniet er met volle teugen van: ,,Ik vind het helemaal niet erg om vragen te beantwoorden. Het is voor mij pure ontspanning. Schitterend toch als je ziet hoe fanatiek die kleintjes zijn om te kunnen wielrennen. Dat is tenslotte wel de toekomst.''

(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Auris TS Hybrid executive inklusief afleverkosten16
€ 16.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...