Bob blijft alcoholvrij
Uitgegeven op 25-07-2008 om 16:16  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - 'Bob, bedankt.... voor het veilig thuisbrengen van je medepassagier(s)'. Dit is de slogan van de nieuwe alcoholcampagne van de Politie Noord-Holland Noord. De politie wil hiermee het de belangrijke taak van de BOB onder de aandacht brengen. De BOB, Bewust Onbeschonken Bestuurder, is degene die alcoholvrij blijft tijdens een avondje stappen en z'n medepassagiers met de auto veilig thuisbrengt.

In de regio Noord-Holland Noord rijden meer automobilisten met drank op dan gemiddeld in de rest van Nederland. In 2007 was het aantal verkeersongevallen waarbij alcohol een rol speelde zelfs flink gestegen, terwijl dit cijfer landelijk gedaald is. Er vielen in Noord-Holland Noord 58 ernstig gewonden bij 338 aanrijdingen. In 2006 waren dat nog 47 ernstig gewonden bij 263 aanrijdingen. Genoeg reden om hier nog meer onze aandacht op te richten.

Meer alcoholcontroles
De meeste verkeersslachtoffers bij alcoholongevallen vallen in de weekenden, met name 's avonds en 's nachts. Daarom gaat de politie Noord-Holland Noord de alcoholcontroles in de weekenden verdubbelen. De politie zet hierbij de alcoholbus in, waardoor op meerdere locaties op één avond kunnen worden gecontroleerd.

Bob bedankt
Daarnaast is het belangrijk dat de alcoholvrije chauffeurs de aandacht krijgen die zij verdienen. In augustus en september deelt de politie daarom bij alcoholcontroles ansichtkaarten uit aan deze automobilisten met de slogan 'Bob bedankt...voor het veilig thuisbrengen van je medepassagiers'. Zij kunnen vervolgens via de website www.politie.nl/Noord-Holland_Noord/ (via een speciale button) een slipcursus winnen. De politie verloot ook een aantal OpblaasBob's. Dit zijn gele luchtbedden die je kunt opblazen in de vorm van het woord BOB en ze zijn op het water te gebruiken. Deze OpblaasBob is onderdeel van de landelijke 'Laat Bob maar blazen'-campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voorkom onnodig verkeersleed
Automobilisten en bromfietsers moeten zich meer bewust gaan worden van het feit dat alcohol in het verkeer levensgevaarlijk is. Het regelen van een BOB, de Bewust Onbeschonken Bestuurder, is een goede manier om onnodig verkeersleed in het verkeer te voorkomen.

Effecten van alcohol
Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Je wordt dus overmoedig terwijl je in feite steeds slechter presteert. In het verkeer is dat misdadig.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierschuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...