Rijkswaterstaat neemt oudere sluishulpen
Uitgegeven op 24-07-2008 om 09:03  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Rijkswaterstaat gaat door met het inzetten van sluisstewards deze zomer. Alleen in tegenstelling tot vorig jaar komen er wel meer oudere stewards om te voorkomen dat de stewards lanterfanten. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De verandering komt na een evaluatie door Rijkswaterstaat van de sluisstewards. Vorig jaar werden ze voor het eerst ingezet op de sluizen van Rijkswaterstaat. In Noord-Holland was dat het geval bij de Stevinsluis in Den Oever. Het doel was om lange wachttijden bij de sluis tegen te gaan voor de pleziervaart tijdens de drukke zomermaanden.

Het werk werd vooral gedaan door jonge uitzendkrachten. Overwegend waren de reacties van de pleziervaart positief. Alleen de eigen werknemers van Rijkswaterstaat die ook ondervraagd zijn, waren wel wat kritischer over de sluisstewards. Volgens sommigen waren de stewards overbodig. 'Als je niet kunt varen, moet je geen sluis willen passeren', aldus een medewerker in de evaluatie. Anderen vonden dat de sluishulpen wel wat 'actiever' en 'hulpvaardiger' mogen zijn.

Ook constateerde Rijkswaterstaat dat sommige stewards wel erg snel gingen zitten en liggen in het gras.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Caltex - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...