Smile: you're on candid camera
Uitgegeven op 16-07-2008 om 17:43  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - Op de Rijksweg A7, ter hoogte van Middenmeer, vinden werkzaamheden aan de weg plaats. Er wordt een hemelwaterafvoer vervangen in de middenberm. Voor de veiligheid van de wegwerkers is er een snelheidsbeperkende maatregel van kracht. In plaats van 120 mag er nu over een weggedeelte 70 km/u worden gereden. Dit wordt ruim van tevoren aangegeven.

Vandaag werd tussen 08.30 en 13.30 uur het verkeer in de richting van Den Oever op snelheid gecontroleerd. Van de 1981 passanten reden er 258 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u.

Smile?Rijkswaterstaat informeert de weggebruikers tegenwoordig niet alleen meer met saaie borden. Langs de A7 staan momenteel borden met het welbekende 'Smiley' symbool. Rijkswaterstaat plaatst de smiley-borden bij wegwerkzaamheden die aangeven hoelang de resterende afstand nog is en naarmate het einde nadert, gaan glimlachen. Redelijk overzichtelijk als de wegwerkzaamheden zich uitstrekken over een kilometer of vijf. Lastiger wordt het wanneer de wegwerkzaamheden ietsje verder zijn uitgestrekt. In Oostenrijk moet je als weggebruiker ietsje meer geduld hebben (zie afbeelding).
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Uitvoering Harmonie begin zeventiger jaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...