Marinedagen trekken 180.000 bezoekers
Uitgegeven op 14-07-2008 om 09:04  |  link  |  bewaar  |  print

(Foto: Koninklijke Marine - www.marine.nl)
DEN HELDER - De Marinedagen van de Koninklijke Marine hebben het afgelopen weekeinde ongeveer 180.000 bezoekers getrokken. Het thema "innovatie" stond hierbij centraal.

Militairen zijn goed getrainde professionals die beschikken over het modernste materieel. Van de nieuwste sensoren tot de modernste raketten, van de geavanceerde uitrusting voor troepen tot de futuristische techniek van de wapensystemen; allemaal te zien tijdens de Marinedagen. Defensie gaat voorop in de nieuwste ontwikkelingen om te zorgen dat de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee op alle niveaus snel, flexibel en doeltreffend inzetbaar zijn. Defensie staat voor innovatie in mens en materieel.

(Foto: Koninklijke Marine - www.marine.nl)Tijdens de Marinedagen lieten medewerkers van de Koninklijke Marine daarnaast zien hoe hun organisatie wereldwijd op en vanuit zee de nationale en internationale veiligheid bevordert. Zo zijn mijnenjagers permanent actief op onder meer de Noordzee met het ruimen van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast staan helikopters paraat voor “search and rescue” taken en is er altijd een marineschip gereed om assistentie te verlenen bij calamiteiten op zee. Dit en meer was te zien tijdens de gecombineerde demonstraties met schepen, helikopters, eenheden van het Korps Mariniers en de Kustwacht. De demonstraties werden afgesloten met een amfibische landing van het Korps Mariniers waarbij troepen en zwaar materieel, waaronder een Pantserhouwitser van de Koninklijke Landmacht, aan land werden gezet door speciale eenheden van het Korps Mariniers met behulp van landingsvaartuigen. Ook was er aandacht voor de verschillende missies waaraan de Koninklijke Marine deelneemt, bijvoorbeeld het beschermen van voedselschepen tegen piraten voor de kust van Somalië en het detachement mariniers dat momenteel verkenningen uitvoert in Tsjaad in het kader van de Europese missie EUFOR.

De opengestelde Nederlandse en buitenlandse schepen, waaronder het nieuwste schip de Johan de Witt, waren erg in trek. Jong en oud kon zich vermaken met de diverse activiteiten zoals rondrijden in een rupsvoertuig, een rondvaart door de marinehaven, brandjes blussen en mijnen zoeken op het nautisch activiteitenkamp. Het Korps Mariniers heeft daarnaast verschillende voertuigen en wapens uitgestald en in de tenten van het Mariniersbivak werd getoond hoe in de jungle en in arctische omstandigheden wordt overleefd.

(Foto: Koninklijke Marine - www.marine.nl)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
100 kilometer Amstelmeer marathon - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...