Zeskamp Noordervenne
Uitgegeven op 30-06-2008 om 16:09  |  link  |  bewaar  |  print


HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen zaterdag organiseerde buurtvereniging Noordervenne de tweede editie van het Zeskamp. Even leek het erop dat het spektakel letterlijk in het water zou vallen, maar de weergoden waren goed gestemd. Dankzij een heerlijk zonnetje was het lekker vertoeven op ’t IJsbaantje.De jeugdigen openden rond het middaguur met het eerste spel ‘Water lopen’. Bij dit spel is het bedoeling om zoveel mogelijk water van de ene emmer naar de andere emmer te brengen. Uiteraard is dat niet zo gemakkelijk als het lijkt. De deelnemers krijgen namelijk een zwaar pak aan voorzien van enkele sponsen waarmee het water kan worden overgebracht. Het parcours is voorzien van een lint, wat doet denken aan het bekende limbodansen. De een maakte buikschuivers, de ander rolde zijlings onder het lint door om maar zo snel mogelijk de andere emmer te bereiken.
Dit was een van de zes spelen van het Zeskamp. Daarnaast bestond het programma van de jeugd ook uit een heuse zeephelling, reuze ballen, kleine crossfietsen en een evenwichtsbalk over een grote bak water. Ook dat klinkt makkelijk, maar als men aan beide kanten met water doordrenkte sponsen je er probeert af te gooien, is het opeens een stuk moeilijker!

’s Avonds was het de beurt aan de teams van volwassenen. Uiterst fanatiek waren ze. Het programma van deze teams week op twee punten af van die van de jeugd: de kleine crossfietsen maakten plaats voor de beruchte uitputtingsslag bij de trekker-trek-race. De reuze ballen moesten ook bij de volwassenen zo snel mogelijk een parcours voortgeduwd worden met een klein verschil: er moest iemand op de bal zitten terwijl deze het parcours rondging.
Na een zeer spannende wedstrijd werd het team van Martijn Lont bij de jeugd tot winnaars uitgeroepen en het team onder leiding van Peter Schouten won bij de volwassenen. Op bovenstaande foto ontbreken Chris Verloop en Richard Scheltus. Zij waren waarschijnlijk nog bezig met de vreugdedans.Zoals we van de buurtvereniging gewend zijn, had het Rad van Fortuin een centrale plaats binnen het programma. Dankzij sponsoringen vanuit de Wieringer middenstand werden er prachtige prijzen verloot. Naar mate de dag vorderde, kwamen steeds meer mensen richting ’t IJsbaantje in Plan Noord. Of dat kwam door de geur van de vers gerookte paling, de zoete suikerspinnen, het versgebakken vlees of het gezellige lawaai weten we niet. Het was in ieder geval een zeer geslaagde middag voor de actieve vereniging en haar vele vrijwilligers!

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Van Mook Zandburen 15 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...