Wieringer bier gelanceerd in de Kasteleen
Uitgegeven op 28-06-2008 om 23:49  |  link  |  bewaar  |  print

Boer Hans keurt eerste biertje in de Kasteleen.

HIPPOLYTUSHOEF - In café de Kasteleen is zaterdagavond het Wieringer bier gepresenteerd. Boer Jaap Koorn laat zijn gerst in België vergisten tot een prachtig produkt. Vanaf nu hoeven we niet meer (alleen) met een pak jodekoeken op een feestje te verschijnen.

In een goed gevuld café met familie, vrienden, klanten, bekenden en een groot meezingkoor werd het eerste flesje "Boer zoekt Brouw" door burgemeester Van Kampen aangeboden aan boer Hans. Hierna kregen alle aanwezigen een fles bier aangeboden. Het bier smaakt prima, maar door de 9% alcohol is het nu niet direkt een bier dat je de hele avond tot je kan nemen.

Al anderhalf jaar is Jaap Koorn op zoek geweest naar een brouwer die het Wieringer gerst kan omzetten in een speciaal-bier. In het brouwland aller brouwlanden, België, heeft Jaap een overeenkomst gesloten om het Wieringer bier te produceren. Het resultaat mag er zijn. Een bier dat je kan vergelijken met een heuze trappist, een trippel of een quadrippel. De 9% alcohol wordt een ietsje verbloemd door de zoete smaak. Het voordeel hiervan is weer dat zowel de mannen als de vrouwen met genoegen kunnen nippen aan deze heerlijkheid.
Het is ook nog zo dat je met dit bier in de keuken van hartelust kunt experimenteren. Vaste lezer van www.wieringernieuws.nl, Dolf, heeft al een recept in gedachten; Men neme een pondje dunne aal, bosje peterselie in de pan met een half pakje roomboter, zwarte peper en zout, goed verhitten en de pan regelmatig husselen en daarna afblussen met een scheutje Boer zoekt Brouw, nog even laten garen. Eet smakelijk.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...