"Mul, beeldhouwer op Wieringen"
Uitgegeven op 14-06-2008 om 10:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Beeldhouwer Theo Mulder (Mul) werdt op 30 mei 80 jaar. Een goede gelegenheid voor een terugblik op zijn leven en werk. Als beeldhouwer heeft Theo meer dan 60 jaar gewerkt aan een breed en veelzijdig oeuvre. Veel monumentaal werk in de openbare ruimte, maar ook kleinere beelden en spontaan werk, staan op zijn naam.

Meer dan 30 jaar, sinds 1975, woont en werkt Mul op Wieringen, in zijn karakteristieke boerderijtje, tussen de vogels en aan de rand van de Waddenzee. De beelden, de vogels en het Wieringer landschap om hem heen, vormen het hoofdthema van deze manifestatie.

De tentoonstelling in de kerk en crypte van de Michaëlskerk, toont een selectie uit zijn werk, met de nadruk op de beeldhouwwerken uit de laatste 30 jaar - de Wieringse periode.
Er is vooral veel klein werk te zien ( ca. 8 – 80 cm), voornamelijk in brons.

Tevens is het boek in de kerk te koop, in dit rijk geïllustreerde boek, THEO MULDER - BEELDHOUWER, worden de artistieke uitgangspunten van Theo Mulder toegelicht en zijn plaats in de Nederlandse beeldhouwkunst. De hoofdlijn in het boek is de ontwikkeling die Mulder als beeldhouwer heeft doorgemaakt na zijn verhuizing naar Wieringen. De verbanden tussen zijn beelden, zijn leven en zijn fascinatie voor vogels en het Wieringer landschap staan centraal.

De expositie zal t/m 13 juli 2008 te bezichtigen zijn op zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur en vanaf 28 juni dagelijks van 13.30 - 16.30 uur, behalve op maandag.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gezicht vanaf het monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...