Boerenlanderfair Westerland in nieuw jasje
Uitgegeven op 10-06-2008 om 12:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Westerland viert aan het begin van de zomer traditiegetrouw haar dorpsfeest. De Boerenlandfair op zondag is inmiddels een vast onderdeel van de traditie geworden. Deze zomer is het tweede lustrum van deze markt op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Daarom wordt de fair op zondag 22 juni in een nieuw jasje gestoken.

Het aantal kramen op de Boerenlandfair is met vijftig stuks aanmerkelijk meer dan in voorgaande edities. De aankleding ondergaat een metamorfose en wordt verzorgd door Marjolein van Essen-Munter van Metamorphosus. Adze Bijma (hekwerk), hovenier Zeinstra en De Graaf buxussen dragen hun steentje bij aan de nieuwe opzet. Harmonieorkest Apollo opent de markt muzikaal om 11.00 uur. Daarna gaan de kramen open, waar van alles voor in en om het huis te koop is, zoals planten, glas in lood, brocante, wijnen van Nederlandse bodem, cadeauartikelen, meubels en nog veel meer. De fair wordt omlijst met verschillende activiteiten. Liefhebbers kunnen met een quad mee rijden over een uitgezet parcours of een rondje Westerland doen in een trike met de Trikers Familie club uit Anna Paulowna. Jeugd vanaf 18 jaar kan zich uitleven met paintball schieten. s Middags zijn er demonstraties met roofvogels en treedt dansgroep de Noeverse Dansers op. Ook een klompenmaker demonstreert zijn vak. Verder kunnen oldtimers bewonderd worden. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen grabbelen, niet in een grabbelton, maar in een grabbeljurk. Er komen knuffeldieren en er zijn workshops. Bij een ijskar is vers schepijs verkrijgbaar. De inwendige mens kan versterkt worden met belegde broodjes van Eeterij Ongder de Kukel. In de tea-corner wordt naast koffie en thee zelfgebakken taart voor het goede doel verkocht. Ook de minikermis is voor jong en oud geopend. Om 16.00 uur begint een matinee in de feesttent met Well Done. Zij sluiten het dorpsfeest, dat om 21.00 uur eindigt, muzikaal af. De Boerenlandfair is op zondag 22 juni van 11.00 tot 16.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid op de weilanden. Parkeren en toegang zijn gratis.

Op de eerste dag van het dorpsfeest, zaterdag 21 juni, zijn er waterspelen, dorpenspel, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent. De jeugd opent op zaterdag traditiegetrouw het Westerlander dorpsfeest met waterspelen, die om half twee beginnen. Daarna binden om drie uur de teams van Den Oever, Hippolytushoef, Westerland en de All Stars de strijd aan in het dorpenspel. Ook zij beginnen met medewerking van de brandweer met een waterspel. De spelen vragen kracht en behendigheid van de deelnemers. Tussendoor is er een rode draad en zijn er vragenronden. Na het dorpenspel gaat om zeven uur de wielerronde van start, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. De renners strijden op deze helling om het bergklassement. Zaterdagavond is na de prijsuitreiking van de wielerronde de traditionele feestavond in de feesttent. De formatie Paradise verzorgt de muzikale omlijsting van het feest. In de feesttent is een barbecue om de inwendige mens te versterken. Jongeren wordt naar hun identiteitsbewijs gevraagd en zij krijgen indien nodig een polsbandje in verband met de verkoop van alcohol.

Er is dus twee dagen volop vertier voor jong en oud. Het belooft dan ook weer een gezellig dorpsfeest te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lutjestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...