Jongerenadviesraad Wieringen op training bij Blooming in Bergen
Uitgegeven op 22-01-2008 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  printWIERINGEN - De jongerenadviesraad heeft zich tot doel gesteld om de gemeente Wieringen aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Om dit doel te bereiken voorziet zij niet alleen de gemeente van gevraagd en ongevraagd advies betreffende het jeugdbeleid. Ook is zij van plan om een aantal activiteiten voor jongeren te organiseren.

Geen geringe taak voor het zevental jongeren dat het op zich heeft genomen om de JAR een gezicht te geven. Gemeente Wieringen besloot om deze reden te investeren in de jongeren door ze training te laten volgen bij trainingsbureau Blooming te Bergen. Het afgelopen weekend was het zo ver. De jongeren volgenden training van 's morgens vroeg tot tien uur 's avonds en stortte zich vol inzet op de opdrachten. Zaterdag 19 januari stond in het teken van beleid en bestuur. Wethouder Elbert Volkers kwam speciaal langs om het startsein voor de training te geven. Hij vertelde de jongeren blij te zijn dat de gemeente na een periode van twee jaar beraad eindelijk een jongerenadviesraad rijk is. Later op de dag werd op democratische wijze het bestuur gekozen. Hierbij kwam Remco IJzer naar voren als voorzitter, Annemiek de Nooijer als penningmeester en Danny Kater als secretaris. De eerste trainingsdag werd afgesloten door het presenteren van het concept werkplan voor 2008, waarna er getoost werd met een glaasje champagne op een mooie en succesvolle toekomst.

De volgende ochtend moesten de jongeren weer vroeg op om deel te nemen aan de workshops presenteren, pers en communicatie, vergaderen en netwerken. Tijdens de officiële installatie op het gemeentehuis door burgemeester van Kampen, welke half februari gepland staat, zal de JAR haar plannen voor 2008 aan de raadsleden presenteren.

Tijdens het weekend waren er ook een drietal jongeren aanwezig die verantwoordelijkheid op zich nemen voor het opstarten van een nieuw jeugdhonk in Hippolytushoef onder de leiding van voorzitter Maikel Poog.

Beide groepen worden begeleid door jongerenwerker Elma Dikkeboom, die het weekend ook aanwezig was om de jongeren te ondersteunen.
(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Winter 1979 Jan Schat en de firma Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...