Oud & Nieuw relatief rustig verlopen
Uitgegeven op 01-01-2008 om 15:30  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Ook in Noord-Holland werd afgelopen nacht weer oud en nieuw gevierd. Op de meeste plaatsen ging dit in een goede sfeer en deden zich geen noemenswaardige incidenten plaats. Op andere plaatsen moest de politie echter veelvuldig in actie komen en dit leidde in totaal tot 27 aanhoudingen.

De hele oudejaarsdag kwamen bij de politie al meldingen binnen van vuurwerkoverlast, brandjes en vernielingen waarbij veelvuldig straatmeubilair werd vernield. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie zo’n tweehonderd meldingen van overlast, brandjes, vernielingen, vechtpartijen en mishandelingen te verwerken. De Mobiele Eenheid werd ingezet bij problemen op de Elgerweg in Alkmaar.

In Alkmaar werd op de Kortenaerkade een groot vreugdevuur gehouden waarbij zo’n 400 personen aanwezig waren. Er deden zich alleen een probleem voor bij een eethuis waarvan het rolluik werd vernield met vuurwerk. Het buurtvaderproject in de Melis Stokelaan heeft er mede voor gezorgd het in de omgeving van de Melis Stokelaan een mooie nieuwjaarsviering werd. Door de inzet van tien buurtvaders en 4 beveiligers kreeg de politie geen meldingen binnen uit deze straat.

Een 16-jarige jongen uit Wieringerwerf werd aangehouden nadat hij een 17-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer zou ‘te mans’ hebben gedaan waarna hij door de verdachte en een tweede persoon zou zijn geslagen. Toen de politie het slachtoffer bij zijn huis af wilde zetten bleek hier een groep jongeren te staan. Hierbij zat een van de verdachten. Hij werd aangehouden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Toyota Aygo 1.0 Cool 5drs
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boelhuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...