Groep 8 De Dentele adopteert een zeehond
Uitgegeven op 27-12-2007 om 11:12  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND/PIETERBUREN - Donderdag 20 december bracht groep 8 van OBS De Dentele een bezoek aan de zeehondencreche Lenie ít Hart in Pieterburen. In de periode na het Sinterklaasfeest beheerde de groep een koffiehoek voor schooltijd en tijdens de rapportbesprekingen. Vooraf was bepaald, dat de winst aan een goed doel zou worden geschonken. Na enig overleg werd de zeehondencreche gekozen.

Naar een idee van ťťn van de ouders leek het een goed plan om de winst dan persoonlijk te gaan brengen. De kinderen werden zeer gastvrij ontvangen en kregen een persoonlijke rondleiding over het gehele complex.

In eerste instantie werd de kinderen veel verteld over de leefwijze, quarantaine, de ziekten en vooral over het de terugplaatsing. Uiteindelijk is deze crŤche een zeehonden ziekenhuis. Alle dieren worden teruggeplaatst. De vertedering was groot bij de pas binnengekomen huilers. Dit was voor de kinderen een bijzondere ervaring, omdat lang niet iedereen hier wordt toegelaten.

Bij de uiteindelijke overhandiging van de cheque ter grootte van Ä 113,66 kwam de educatief medewerker met het voorstel om van dit bedrag een zeehondje te adopteren. Dit viel bij de kinderen in goede aarde. Na enig wikken werd gekozen voor Ricky, een zeehondje van 6 maanden oud. De groep wordt op de hoogte gehouden van zijn ontwikkelingen en ze krijgen bericht, wanneer hij wordt losgelaten in de Waddenzee. Daarnaast kregen de kinderen de toezegging, dat ze ten alle tijden Ricky mochten komen bekijken. De kinderen beleefden een heerlijke en ook leerzame dag.


Ricky
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Wieringer historie:
Bewakingsdienst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...