Randmeer grote stap dichterbij
Uitgegeven op 19-12-2007 om 19:36  |  link  |  bewaar  |  print

HAARLEM - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het plan voor de aanleg van het Wieringerrandmeer goedgekeurd. Door de aanleg, die in 2010 zou kunnen beginnen, wordt Wieringen weer een eiland.

teletekstHet college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland is akkoord gegaan met het heetste hangijzer in de onderhandelingen over de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van de Wieringerrandmeer: de business case. Dat heeft zij vandaag bekend gemaakt. Op basis van dit besluit wordt een voorstel voorbereid voor de Raden van Bestuur van private partijen, gemeenteraden en Provinciale Staten. Naar verwachting nemen de raden en staten in januari of februari een definitief besluit over de realisatie van de aanleg van het meer.

De partijen hebben tot het laatste moment over de nadere invulling van de business case onderhandeld. Jan van Zijl, voorzitter van de Stuurgroep Wieringerrandmeer, is blij met de resultaten: ”We hebben nu een goed voorstel en hopen dat de raden en staten hierover positief besluiten. We willen graag starten met de voorbereidingen van de aanleg van het randmeer, waarmee de kop van Noord-Holland een geweldige impuls krijgt.”

Ook gedeputeerde Ton Hooijmaijers is blij dat er knopen zijn doorgehakt. ”GS erkennen dat aan dit project risico’s verbonden zijn, maar zien ook de grote maatschappelijke voordelen van dit project. Voor de kop van Noord-Holland is het belangrijk dat er meer banen komen en dat de voorzieningen hier kunnen blijven. De aanleg van het meer, één van de grootste natuurprojecten in Noord-Holland, kan hier heel veel aan bijdragen. Provinciale Staten zullen hierin uiteindelijk de keuze moeten maken”.

Toen in maart 2007 de voorlopige Samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor de aanleg van het Wieringerrandmeer werd ondertekend, moest nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Tot die voorwaarden behoorden onder meer het gezamenlijk vaststellen en goedkeuren van een ontwerpplan voor het Wieringerrandmeer – dit is het Schorrenplan geworden –, het uitvoeren van een aantal onderzoeken naar de effecten van het Wieringerrandmeer, het opstellen van een Masterplan/Beeldkwaliteitsplan en het vaststellen van de business case ofwel de begroting voor de aanleg van het randmeer. In de afgelopen maanden is aan al deze punten voldaan. Het resultaat vormt de basis voor de verdere besluitvorming in Stuurgroep, Raden van Bestuur, gemeenteraden en Provinciale Staten.

Waarom een meer?
Het Wieringerrandmeer is het plan om tussen de gemeenten Wieringen en Wieringermeer een randmeer aan te leggen en in de omgeving daarvan ruimte te maken voor groen, recreatie, bedrijvigheid en wonen. Met het randmeerproject wil de provincie samen met haar partners een sociaaleconomische impuls geven aan de hele kop van Noord-Holland.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
Vivo verbouwd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...