Tourshow op Zuiderzee FM
Uitgegeven op 04-07-2007 om 11:39  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Vrijdagavond wordt voor het tweede opeenvolgende jaar de Tourshow uitgezonden op Zuiderzee FM. Wielerfanaten Kees Tijsen en Ruben Eg draaien drie uur lang liedjes die -in hun ogen- verbonden zijn met de Tour de France of de wielersport in het algemeen.

Net als vorig jaar leveren de muziekkeuzes verrassende ontdekkingen op. Zo passeren nummers de revue over de favorieten van de Tour van dit jaar, moet een renner niet geïsoleerd in een kopgroep zitten, kraait de eindoverwinnaar nu al een victorielied, dromen veel renners van de aankomst in Parijs, wordt duidelijk aan welke kant van de weg het peloton graag rijdt, tellen bonificatieseconden enorm mee en schijnt dopingzondaar Bjarne Riis een erg charmante man te zijn.

Uiteraard blijven ook de huidige dopingperikelen uit het wielrennen niet onbezongen. Zo hebben de makers van de Tourshow onder meer de hand weten te leggen op muziek uit de wachtkamer van de omstreden Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Naast een vooruitblik op de Tour 2007, die zaterdag in Londen van start gaat, wordt ook nog kortstondig teruggeblikt op de Ronde van Frankrijk van vorig jaar. Zaten de voorspellingen van de Wieringer wielerkenners enigszins in de juiste richting? Of werd de plank behoorlijk misgeslagen?

De Tourshow 2007 is vrijdagavond tussen 21.00 en middernacht te beluisteren op Zuiderzee FM. De lokale omroep van Wieringen is te ontvangen via de ether (106.6 FM), de kabel (87.9 mHz) en via internet: www.rtvzuiderzee.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
De Haukes 1920 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...