Oecumenische viering over “Het kind van de rekening”
Uitgegeven op 26-06-2007 om 17:18  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Op zondag 1 juli staan de deuren van de Michaëlskerk in Oosterland weer open voor de maandelijkse oecumenische viering. In 2007 staan steeds bijbelverhalen over kinderen centraal.

Dit keer gaat het over de zoon van David en Batseba, een kind dat maar kort heeft geleefd en in de bijbel niet eens een naam heeft. Geboren omdat zijn vader en moeder de regels overtraden, geboren als resultaat van verraad en overspel. In allerlei opzichten kind van de rekening. Wat kun je over dit kind vertellen? Wat zegt dit kind ons vandaag nog?

Ieder verhaal heeft altijd twee kanten; in de viering komen David en Batseba daarom allebei voor het voetlicht, allebei met hun eigen kant van het verhaal. Gaandeweg wordt duidelijk hoezeer het korte leven van hun kind een ommekeer betekent. Voor de kinderen is er een verhaal over twee vrienden, die allebei gek van computers zijn. In de ban van een uniek spel komt de vriendschap onder druk te staan.

Spel en teksten worden afgewisseld met liederen geschreven door de eigen tekstdichters van Oosterland, voor en met de kerkgangers gezongen door solisten, Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Kees Klein. Het orgel wordt bespeeld door Dries Post. De viering begint om 10.30 uur en is zoals altijd bedoeld voor jong en oud, mensen die wel en geen kerk gewend zijn. Vanaf 10.15 uur worden de liederen geoefend. Na afloop is er voor iedereen koffie, thee of limonade.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
Vlaggetjesdag 1961, de vloot vaart uit - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...