Westerlander Dorpsfeest
Uitgegeven op 21-06-2007 om 15:37  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Westerland viert op 23 en 24 juni haar jaarlijkse dorpsfeest op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Op zaterdag zijn er waterspelen, dorpenspel, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent. De zondag staat in het teken van de Boerenlandfair.

De jeugd opent op zaterdag traditiegetrouw het Westerlander dorpsfeest met waterspelen, die om half twee beginnen. Daarna binden om drie uur de teams van Den Oever, Hippolytushoef, Westerland en de All Stars de strijd aan in het dorpenspel. Ook zij beginnen met medewerking van de brandweer met een waterspel. De spelen vragen kracht en behendigheid van de deelnemers. Tussendoor is er een rode draad en zijn er vragenronden. De spelen staan dit jaar in het teken van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk. Na het dorpenspel gaat om zeven uur de wielerronde van start, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. De renners strijden op deze helling om het bergklassement. Zaterdagavond is na de prijsuitreiking van de wielerronde de traditionele feestavond in de feesttent. De 9-mans formatie Quite Simple uit Lisse (met blazers) verzorgt de muzikale omlijsting van het feest. Els Mosterd geeft de helde dag demonstraties bloemschikken in de Nicolaaskerk. In de feesttent is een barbecue om de inwendige mens te versterken. Jongeren wordt naar hun identiteitsbewijs gevraagd en zij krijgen indien nodig een polsbandje in verband met de verkoop van alcohol.

De Boerenlandfair op zondag heeft een landelijke sfeer en wordt omlijst met verschillende activiteiten. Harmonieorkest Apollo opent de markt muzikaal om 10.45 uur. Daarna gaan de dertig kramen open, waar van alles voor in en om het huis te koop is, zoals planten, antiek, brocante en spullen uit grootmoeders tijd. Ook lekkere dingen als honing, jam en wijn zijn verkrijgbaar. Annemarie Tiel geeft demonstraties schapen drijven met honden. Verder zijn er demonstraties waskaarsen en honing maken en quilten. In de tea-corner wordt naast koffie en thee zelfgebakken taart voor het goede doel verkocht. Bij een ijskar is vers schepijs verkrijgbaar. De inwendige mens kan ook versterkt worden met belegde broodjes van Eeterij Ongder de Kukel.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er komen knuffeldieren, zoals kippen, konijnen en een kalfje. De jeugd kan ook cake versieren en een ponyritje maken. Ook de minikermis is voor jong en oud geopend. Om 16.00 uur begint een matinee in de feesttent met de Wall Brothers. Zij sluiten het dorpsfeest, dat om 21.00 uur eindigt, muzikaal af. De Boerenlandfair is op zondag 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is dus volop vertier voor jong en oud. Het belooft dan ook weer een gezellige dag te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de weilanden. Parkeren en toegang zijn gratis.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Eén van de drie complexen van 5 uitwateringssluizen te Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...