TREC
Uitgegeven op 21-06-2007 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER – De Vereniging Paardentoerisme Noord-Holland organiseert zaterdagmiddag 23 juni een introductie van de Franse ruitersport TREC (Techniques de Randomnée Equester de Competition). TREC is een combinatie van endurance, trial en cross country.

TREC bestaat uit drie onderdelen. De hele wedstrijd moet met dezelfde basisuitrusting gereden worden. Het eerste onderdeel is een ‘Parcours d'Orientation et de Régularité’. Dit is een oriëntatieparcours, die vanaf kaart met vastgestelde snelheden per traject en met de nodige bepakking gereden wordt. De ruiter krijgt 20 minuten voor vertrek de kans om het parcours over te tekenen in zijn kaart. Het tweede onderdeel is een gangen beheersingstest: ‘Maîtrise des Allures’. Hierbij gaat het erom dat het paard zo langzaam mogelijk galoppeert en zo snel mogelijk stapt. Het derde en meest spectaculaire onderdeel is de ‘Parcours en Terrain Varié’, een terreinparcours met 16 hindernissen. Voor elke goed genomen hindernis kan de ruiter punten verdienen, afhankelijk van aantal pogingen, stijl en tijd. Voor alle onderdelen tezamen worden punten toegekend, waarbij alle foutjes met strafpunten worden bestraft. Degene die de meest punten overhoudt, wint de wedstrijd.

De Franse wedstrijdsport krijgt langzamerhand enige voet aan de grond in Nederland. Reden voor de Vereniging Paardentoerisme Noord-Holland om op zaterdag 23 juni een introductiemiddag op de Cormeij Hoeve aan de Hippolytushoeverweg 17 in de Wieringermeer te organiseren. TREC-sporters vertellen eerst wat over het rijden met kaart en kompas en laten wat bepakking zien en gaan daarna met de paarden aan de slag. Er staan een gangenproef en een hindernisparcours op het programma. Paardenbezitters, die aan de introductie mee willen doen, kunnen zich telefonisch aanmelden (0227-602426).

In het weekeinde van 11 en 12 augustus wordt een echte TREC-wedstrijd vanuit de Cormeij Hoeve georganiseerd met deelnemers vanuit Nederland en België. Liefhebbers mogen dan ook een gedeelte van het parcours meedoen, zolang de echte wedstrijdruiters maar niet worden gehinderd. Paarden kunnen worden meegenomen.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Hans Oldersma - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...