VluchtelingenWerk Schagen e.o. zoekt enthousiaste vrijwilligers
Uitgegeven op 22-04-2007 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Weet u waar u de lekkerste broodjes kunt kopen en hoe u een huisarts kunt vinden? Farida en Moses nog niet, maar zij willen daar graag achterkomen. VluchtelingenWerk Schagen e.o. zoekt enthousiaste vrijwilligers.

Over de hele wereld zijn miljoenen mensen op de vlucht voor onderdrukking en oorlogsgeweld. In Nederland krijgen de vluchtelingen te maken met opvangcentra en een vaak lange asielprocedure. Een deel van deze mensen krijgt een verblijfsvergunning en mag uiteindelijk zelfstandig gaan wonen in een gemeente waar ze een eigen bestaan kunnen opbouwen.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk komen op voor de belangen van vluchtelingen en migranten en bieden “hulp op maat”. Voor de begeleiding van vluchtelingen en migranten in de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe is Vluchtelingenwerk Schagen e.o. op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die zich voor zijn / haar medemens willen inzetten en wel voor de volgende taken:
- Vrijwillig medewerker 1e opvang: ondersteuning bieden bij het inrichten van de nieuwe woning en het wegwijs maken in de nieuwe woonomgeving. Daarnaast helpt deze vrijwilliger o.a. bij het invullen van formulieren van de vluchteling. Voor deze taak vragen wij een minimale inzet van 4 uur per week.
- Vrijwillig medewerker maatschappelijke begeleiding: begeleiding bieden – nadat de eerste opvangperiode is afgerond – bij het proces van inburgering. Deze vrijwilliger bevordert het zelfstandig functioneren van de vluchteling / migrant. Deze taak vraagt minimaal 2 uur per week qua inzet.
- Vrijwillig medewerker taalondersteuning: helpen met het oefenen van de Nederlandse taal. Het gaat hierbij om conversatie bij de vluchteling of migrant thuis. Voor deze taak vragen wij een inzet van minimaal 2 uur per week.

Alle vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, professionele begeleiding, deskundigheidsbevordering en een onkostenvergoeding vanuit VluchtelingenWerk.

Mocht u geïnteresseerd zijn of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met een van de werkbegeleiders: Ina Olthoff of Martine Dekker. Zij zijn van maandag t/m donderdag tussen 09.30 en 14.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0224 – 210790 / 210789.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
NUBO Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...