"Stille getuigen" gezocht van aanleg Afsluitdijk.
Uitgegeven op 09-02-2007 om 09:28  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De Afsluitdijk bestaat dit jaar driekwart eeuw. Bij deze mijlpaal zal uitgebreid stil worden gestaan. Ook de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk wil dat doen. Zij is van plan een expositie in de Hippolytuskerk in te richten met persoonlijke voorwerpen uit de tijd van de aanleg van de Afsluitdijk, afkomstig van degenen, die deze enorme klus hebben geklaard.

De werkgroep is op zoek naar persoonlijke voorwerpen, zoals bijvoorbeeld brillen, drink-en eetgerei, foto`s, brieven, horloges, (kaart)spelen, kleding, scheerdozen, slaapspullen, werkmanskist; kortom alles behalve gereedschap.

Onder de titel Stille Getuigen wil de werkgroep het persoonlijke en emotionele aspect van de mensen belichten, waarvan er velen huis en haard verlieten om aan het grote project te werken. Wie iets heeft, of denkt te hebben en het in bruikleen aan de werkgroep wil geven, kan contact opnemen met Geert Schoonbeek( tel. 0227-593175), g.schoonbeek@quicknet.nl, of Gerdien Ottens (tel. 0227-593348), agnisog@quicknet.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration 5drs
€ 9.350,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg werkhaven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...