'Let it snow, let it snow, let it snow...'
Uitgegeven op 08-02-2007 om 12:07  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Nederland bereid zich op deze donderdag voor op een flink pak sneeuw. In Zeeland is al 5 tot 10 centimeter gevallen en inmiddels is het ook in Amsterdam gaan sneeuwen. Het KNMI verwacht een flinke hoeveelheid in de loop van de dag in het hele land. Het front trekt naar het noorden. Er is een weeralarm uitgegeven.

sneeuw en het verkeer: meestal geen goede combinatieWeeralarm
Het is de derde keer dit jaar dat het KNMI een weeralarm afgeeft. In de tweede week van januari werd een alarm gegeven voor zware windstoten.

Een week later werd een weer- en verkeersalarm gegeven voor een storm aan de kust en zware windstoten in het binnenland. Bij de tweede storm kwamen zeven mensen om het leven en liep de schade in de honderden miljoenen euro's.

Rijkswaterstaat heeft mensen die niet dringend de weg op hoeven geadviseerd thuis te blijven. Volgens de organisatie moeten mensen die wel de auto instappen hun snelheid aanpassen en rekening houden met langere reistijden.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan rechts te blijven rijden. Zo blijft de rechterrijstrook goed begaanbaar en sneeuw- en ijsvrij, aldus een woordvoerder.

In de ochtendspits waren er geen problemen met het verkeer. Rond 07.50 uur stonden er 46 files met een totale lengte van 160 kilometer.

Treinen
De NS en ProRail zetten minder treinen in op de drukstbereden routes in de Randstad. De aangepaste dienstregeling duurt tot na de avondspits.

Het besluit om de dienst uit te dunnen viel na overleg tussen de organisaties die zich met het spoor bezighouden. Door minder treinen te laten rijden, hopen de vervoerders de doorstroming op het spoor op gang te houden. Er worden verder meer storingsploegen stand-by gehouden en meer personeel ingezet op de stations.

Schiphol
Op luchthaven Schiphol kunnen vanaf half elf maximaal dertig toestellen per uur landen. Normaal zijn dat er zestig tot zeventig per uur. In verband met de sneeuwval zijn tot een uur of vier donderdagmiddag slechts één start- en een landingsbaan beschikbaar.

De Luchtverkeersleiding verwacht dat reizigers van en naar Schiphol te maken kunnen krijgen met vertragingen.

Uw winterfoto's zijn welkom bij de redactie.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration 5drs
€ 9.350,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mobilisatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...