Dijkgatboscross
Uitgegeven op 12-08-2020 om 19:10  |  link  |  bewaar  |  print

Beleef de strijd tussen land en water

WIERINGERMEER - De Dijkgatboscross is een geweldig mooie ervaring voor enthousiaste ruiters uit heel Nederland, maar ook spectaculair om te zien voor de vele toeschouwers. De wedstrijd vindt plaats op 12 en 13 september bij de Dijkgatbosweide aan de Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf.

Op 27 en 28 juni zouden oorspronkelijk de officiële wedstrijden gereden worden. Door de corona maatregelen heeft de organisatie moeten besluiten om dit toen te verplaatsen. Zij hebben keihard hun best gedaan om de cross in september te organiseren. En met succes! Op 12 en 13 september mogen zij de officiële Dijkgatboscross dan toch laten plaatsvinden. De organisatie heeft het laatste weekend van juni benut om een bijzonder succesvolle oefencross te organiseren zonder publiek. Voorzitter Ellis van Mook vertelt hierover: "Meer dan 200 combinaties hebben het crossparcours gereden en met inzet van meer dan 130(!) vrijwilligers is alles zonder problemen verlopen. Veel blije gezichten en enthousiaste paarden. Dit belooft wat voor de officiële wedstrijden."


Links Ellis van Mook, voorzitter SGW Dijkgatbos, rechts Annemarie Beentjes, Rabobank - foto Jolanda Jacobs

Meedoen met SGW Dijkgatbos kan al heel snel. De crosswedstrijd is open gesteld voor BB, B en L ruiters, paarden en pony's, bovendien ook pony's M. Het is een prachtige route dwars door het Dijkgatbos waarin het thema 'Strijd tussen Land en Water' centraal staat.
Meer informatie of inschrijven? Kijk op sgwdijkgatbos.nl.

De komende drie jaar kan LRPC Wieringermeerruiters rekenen op de sponsoring van Rabobank Kop van Noord-Holland voor het paardencross evenement in het Dijkgatbos.
De organisatie is blij met de betrokkenheid van de Rabobank. Voorzitter Ellis van Mook: "Achter de schermen gebeurt er veel bij de Dijkgatboscross. In tegenstelling tot vorig jaar is, mede door het grote aantal deelnemers, de cross verspreid over twee dagen."
"De Dijkgatboscross is een geweldig evenement in de Wieringermeer voor alle liefhebbers van de paardensport. Daar willen wij als Rabobank graag ons steentje aan bijdragen", vertelt Annemarie Beentjes van Rabobank.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nabestaanden vliegramp op de Waddenzee - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...