Interactieve knuffels voor ouderen
Uitgegeven op 30-06-2020 om 19:05  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Financieel advieskantoor Kleimeer Assurantiën komt in actie voor de cliënten van Woonzorggroep Samen. Het advieskantoor schenkt hun speciale interactieve knuffeldieren, die als huisdieren reageren en daardoor ideaal gezelschap voor ouderen zijn in deze moeilijke en eenzame coronatijd.

Vanuit de samenwerking met Nh1816 Verzekeringen maakt Robert Kleimeer, eigenaar van het gelijknamige advieskantoor, deze actie mogelijk. Via het donatieplan 'Samen Betrokken' heeft de coöperatie Nh1816 200.000 euro ter beschikking gesteld voor lokale goede doelen en initiatieven ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis. Kleimeer Assurantiën deed met succes een beroep op dit speciale fonds.


(Tekst en foto' www.DeMeerpeen.nl)

Interactieve knuffels tegen vereenzaming
Kleimeer kwam op het idee om interactieve knuffels te doneren door zijn betrokkenheid bij de Stichting Samen Vrienden. Stichting Samen Vrienden, een maatschappelijke organisatie, zet zich in het gehele jaar in om geld in te zamelen ten behoeve van extra activiteiten voor cliënten van Woonzorggroep Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig.
Kleimeer Assurantiën is mede sponsor van de twee rolstoelbussen die Stichting Samen Vrienden bezit. Hij legt uit: "Contact met de buitenwereld is voor ouderen beperkt. De interactieve knuffels bieden steun en troost. Ze reageren net als huisdieren en bieden een vorm van gezelschap. Knuffelen bevordert bovendien de mentale gezondheid. Eenzaamheid is al jaren een probleem, maar in deze moeilijke coronatijd vereenzamen ouderen nog meer. We zijn blij om samen met Nh1816 op deze manier iets voor deze kwetsbare groep te kunnen doen."Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
"De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. "Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar."
Co Wiskerke, penningmeester van de Stichting Samen Vrienden: "Wij zijn zeer verheugd met dit prachtige initiatief van Nh1816, aangezien wij momenteel zelf nu geen evenementen kunnen organiseren om geld te genereren voor de extra's voor de cliënten."

Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar en onderscheidt zich door een stabiel beleid, innovatieve oplossingen en focus op hoge klanttevredenheid (NPS 63). Nh1816 streeft niet de hoogste winst na maar doet zaken in het belang van haar stakeholders. Vanuit die coöperatieve gedachte wordt een gedeelte van de winst terug gegeven aan de samenleving.

Kleimeer Assurantiën is een onafhankelijk financiële adviesorganisatie in Schagen en Hippolytushoef. Het advieskantoor is gespecialiseerd in alle schade-, en levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken en bankzaken voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Korte lijnen en persoonlijk contact zijn voor hen vanzelfsprekend. Betrokken bij hun klanten én omgeving.

Stichting Samen Vrienden is een maatschappelijke organisatie die zich door het gehele jaar inzet bij verschillende acties/activiteiten om geld te genereren voor het blijvend laten rijden van de twee rolstoelbussen (rijden dagelijks uitjes met cliënten van de 20 woonzorgcentra van Samen) en te sparen voor vervanging wanneer dit aan de orde is en wensen van cliënten vanuit de verschillende woonzorgcentra van de Woonzorggroep Samen in Hollands Kroon en Schagen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rooie Jan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...