Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 30-06-2020 om 18:59  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het is deze week heel ander weer dan we gewend zijn. Jammer voor ons, maar goed voor de tuin zullen we maar zeggen. Het waait ook meer dan de afgelopen maanden, wat betekent dat er een aantal vissers deze week, later of helemaal niet gaan vissen. Waarschijnlijk zijn er van het weekend dan ook geen langoustines.Voor de zekerheid een veilige keuze qua aanbieding, want zalmfilet is er eigenlijk altijd! En daarnaast is het ook nog ontzettend lekker, veelzijdig en makkelijk te bereiden!

Verse zalmfilet van € 20.00 voor € 16.50 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.


Frisse parelcouscous met gebakken zalm


Ingrediënten (4 personen)
600 g zalmfilets
8 el teriyakisaus
300 g broccoli
1 rode paprika
80 g feta
100 g studentenhaver
1 teentje knoflook
1 komkommer
275 g parelcouscous
zonnebloemolie
1 citroen
peper
zout
extra vierge olijfolie
Een paar sprietjes bieslook, grof gesneden


Bereiding:
Marineer de zalm met de teriyakisaus en zet voor minstens 15 minuten in de koelkast.
Snijd de broccoli in roosjes en de paprika en feta in blokjes. Kneus de noten van de studentenhaver en rasp het teentje knoflook. Mocht de feta wat droger zijn breek deze dan in plaats van deze te snijden. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve ringen.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli in 3 minuten beetgaar. Laat nog even nagaren buiten de pan. Gebruik dezelfde pan met hetzelfde water voor de parelcouscous. Laat de parelcouscous in 10 minuten gaar koken. Roer de parelcouscous los met een vork. Spoel na met koud water.

Verhit een scheutje neutrale olie in een koekenpan en bak de zalm op hoge temperatuur aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur uit en laat nog even staan om de zalm mooi rosé te houden van binnen. Meng de broccoli, komkommer, paprika, feta, studentenhaver en de rasp van het teentje knoflook door de parelcouscous. Knijp de citroen erboven uit en breng op smaak met wat peper en een snufje zout. Besprenkel het geheel met wat olijfolie extra vierge. Verdeel de parelcouscous over vier borden en leg hierover de gebakken zalm. Garneer met een klein beetje bieslook.

U kunt uw vis bestellen tot en met donderdagavond.


Geniet van een mooie week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Dekker
www.versevis.nl


Aandachtspunten

Geeft u zoveel als mogelijk aan hoe u de vis schoongemaakt en verpakt wilt hebben. U kunt hiervoor eventueel het opmerkingenveld gebruiken.

Houd voldoende afstand bij het afhalen van uw bestelling.

Kom alleen (dus niet met uw partner of het hele gezin!) naar de vismarkt om uw bestelling af te halen.

Verder willen we u vragen om de bestelling door iemand anders op te laten halen mocht u verkoudheids- of griepklachten hebben.

Waar mensen werken, worden helaas weleens fouten gemaakt, zo ook bij ons. Daarom een verzoek om uw bestelling goed na te kijken voordat u naar huis gaat. We kunnen het dan nog makkelijk oplossen als er iets ontbreekt of niet schoongemaakt is.Bron: www.24kitchen.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Scheltus groep - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...