Energierekening valt dit jaar honderden euro's lager uit
Uitgegeven op 02-06-2020 om 20:20  |  link  |  bewaar  |  printDe energieprijzen zijn op dit moment historisch laag. Deze lage tarieven zijn deels te danken aan een zachte winter, de lage olieprijzen en de economische gevolgen van de coronacrisis. Dat betekent dat Wieringse huishoudens dit jaar honderden euro's op hun energierekening kunnen besparen. De exacte besparing is uiteraard wel afhankelijk van het energieverbruik.

Oorzaak van dalende energieprijzen
Januari 2020 gaat de boeken in als de warmste januari ooit. Zo was het in Nederland gemiddeld 6,2 graden. In februari was de gemiddelde temperatuur zelfs nog hoger, namelijk 7,2 graden. Hierdoor is er in deze periode een stuk minder gas gebruikt dan normaal. Ook het coronavirus heeft een grote invloed op de energieprijzen. Zo rijden er een stuk minder auto's en zijn veel grote bedrijven gesloten. De vraag naar energie is dus een stuk minder. Daarnaast is er ook een olieprijzenoorlog gaande tussen Saudi-Arabië en Rusland. Saudi-Arabië biedt olie momenteel met forse korting aan omdat onderhandelingen tussen OPEC en Rusland over productiebeperkingen eerder stuk liepen. Daarnaast is de grondstofprijs gedaald door een combinatie van terugvallende vraag als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en een stijging van de productie.

Juiste moment om over te stappen
Sinds begin dit jaar zijn de stroomprijzen met 11,3 procent afgenomen en de gasprijzen met 13,5 procent. Omdat de energieprijzen zo sterk gedaald zijn, is het raadzaam om juist nu over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat geldt voor mensen die een energiecontract met variabele leveringstarieven voor onbepaalde tijd hebben óf een energiecontract met vaste leveringstarieven dat bijna afloopt. Het is dan verstandig om te kiezen voor een energiecontract met vaste tarieven. Op deze manier profiteren mensen de hele contractperiode van de lage tarieven die de energieleveranciers nu bieden. Door middel van energie vergelijken kunnen consumenten uit zoeken welke energieleverancier het goedkoopste is. Na energie vergelijken, kunnen zij direct overstappen naar de energieleverancier die het goedkoopst is en het beste bij de persoonlijke voorkeuren past.

Besparen door middel van energiebesparende maatregelen
Tot slot kunnen woningeigenaren ook nog een hoop energie en geld besparen door te investeren in energiebesparende maatregelen. Energie besparen begint bij een goede isolatie. Als een woning goed geïsoleerd is, dan gaat er veel minder warmte verloren. Er hoeft dus een stuk minder gestookt te worden om de woning aangenaam te houden. Vormen van isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en het plaatsen van HR++ glas. Om eigenaren te verleiden om de woning te isoleren, heeft de overheid een aantrekkelijke subsidie beschikbaar. Met deze subsidie krijgen eigenaren ongeveer 20 procent van de investeringskosten terug. Naast het isoleren van de woning, kan de woning ook op een aantal andere manieren verduurzaamd worden. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen of een duurzame verwarmingsinstallatie. Alle huishoudens in Nederland moeten in 2050 aardgasvrij zijn. Het is dus goed om nu al na te denken over een alternatief.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jaren tachtig, toen waren er gullen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...