Knuffelwand maakt fysiek contact mogelijk
Uitgegeven op 29-05-2020 om 15:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Interflow heeft in samenwerking met Ooijevaar uit Alkmaar een 'knuffelwand' ontworpen die de mogelijkheid biedt om binnen de coronabeperkingen toch fysiek contact met elkaar te hebben.

Paul Vlaar, algemeen directeur van Ooijevaar, had eerder bij een bezoek aan Interflow een isolator in de showroom zien staan. In overleg is een concept bedacht en dit uitgewerkt tot een prototype. Uitgangspunt hierbij is geweest: goede tastzin, coronaveilig, geen verbouwing noodzakelijk, eenvoudig in gebruik en goed schoonmaakbaar/desinfecteerbaar.Met hulp van partners in de markt is het bedrijf, ondanks de tekorten aan beschermingsmiddelen (plexiglas/handschoenen), in staat geweest om snel tot een oplossing te komen. Gekozen is voor een doorzichtig paneel dat in of voor een deurkozijn kan worden geplaatst. Het paneel kan na gebruik weer snel en eenvoudig worden verwijderd. Om een goede tastzin te kunnen bieden, is gekozen voor afsluitbare arm-sleeves waarin bezoekers en verzorgers dunne disposable mouwhandschoenen kunnen gebruiken.

De 'knuffelwand' biedt de mogelijkheid aan ouders, bezoekers en verplegers en verzorgers om op een veilige en intieme wijze, op zithoogte lichamelijk contact te kunnen hebben met kwetsbare cliënten en patiënten.

Ooijevaar is actief voor diverse woon- en zorginstellingen. Voor veel cliënten van deze organisaties is aanraking heel belangrijk. Voor mensen met audio/visuele beperkingen, ernstige dementie of een meervoudige handicap vormt tastzin (voelen, aanraken) vaak een primaire - en soms de enige - waardevolle vorm van contact. Echter, door de coronabeperkingen kunnen ouders hun kinderen niet meer troosten en is het onmogelijk voor broers en zussen om elkaar vast te houden en te knuffelen. Door het uitblijven van fysiek contact voelen zij zich verdrietig en eenzaam, terwijl andere vormen van contact alleen maar zorgen voor verwarring, onbegrip of boosheid. Bovendien is het voor het verplegend personeel vaak lastig op een coronaveilige wijze met patiënten om te gaan en/of te behandelen.

Over Interflow
Interflow is een specialist op het gebied van schone lucht. Het bedrijf uit Wieringerwerf excelleert in het bieden van persoons- en productbescherming op basis van luchtbeheersing. Al 45 jaar lang ontwerpt, realiseert, valideert en beheert Interflow cleanrooms, operatiekamers en laminar flow units. Interflow richt zich onder meer op de hightechindustrie, farmacie en gezondheidszorg in binnen- en buitenland.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes haven eerder dan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...