Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 28-05-2020 om 21:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het beloofd een mooi Pinksterweekend te worden, heerlijk weer om erop uit te trekken, uiteraard met inachtneming van de maatregelen en daarna thuis lekker de barbecue aan steken.



Op onze website staan meerdere recepten voor vis op de barbecue en ook via Facebook delen we regelmatig een recept.

We hebben deze week 2 aanbiedingen die perfect zijn voor op de barbecue, Rode Poon en Langoustines!

Rode poon klein van € 4.00 per kilo voor € 2.50 per kilo
Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

Rode poon van de BBQ met citroen en rozemarijn.

Ingrediënten ( 4 pers)

4 schoongemaakte rode ponen
1 citroen , in halve plakjes
4 takjes rozemarijn
1 kleine rode ui, in plakjes
2-3 eetlepels olijfolie( met knoflook en chilipeper)
Zout, peper

Bereiding:

Bestrooi de buikholten van de ponen met zout en peper en vul ze met de plakken citroen, rode ui en een takje rozemarijn. Bestrijk de ponen met olijfolie, klem ze in een visrooster en rooster ze 10 cm boven een hete bbq in 10-15 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig om.

Langoustines van € 12,50 per kilo voor € 10,50 per kilo

Langoustines van de BBQ

Ingrediënten:

Langoustines (voor 4 pers 1 ½ tot 2 kilo)
Olijfolie
Barbecuekruiden of een ander kruidenmengsel naar keuze
Knoflook

Bereiding:

Kruiden met olijfolie vermengen tot een marinade. Langoustines mengen met de marinade en 1 uurtje laten intrekken. Daarna de langoustines op de hete bbq/grill 3 minuten per kant grillen.

Pellen van de langoustine.

Je pakt de langoustine bij kop en staart vast. Je draait de kop van het staartje af. Daarna geef je overdwars een knak in de schaal en dan kan je pootjes vastpakken en het vlees uit de schaal pellen.

Zaterdag is Gert Jan er ook weer met ambachtelijk gerookte poon, zalm, makreel en paling. Gert jan adviseert om te bestellen via het opmerkingenveld van de webshop of anders via een mailtje naar de vismarkt, vooral de gerookte poon maar uiteraard kunnen de andere gerookte vissoorten ook.

En zoals het er nu naar uit ziet, zijn Bodega Wijnimport en Uit eigen streek er deze week ook weer bij. Niet binnen in de hal maar buiten op het haventerrein. Ze kijken ernaar uit om u allen weer te zien!

Geniet van een mooie week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Dekker
www.versevis.nl


Aandachtspunten

Geeft u zoveel als mogelijk aan hoe u de vis schoongemaakt en verpakt wilt hebben. U kunt hiervoor evt. het opmerkingenveld gebruiken.

We vragen u uw bestelling per pin te betalen. Uiteraard maken we de pinautomaat na elke betaling schoon. We hebben evt. ook handschoenen voor u klaar liggen.

Hou voldoende afstand bij het afhalen van uw bestelling. Komt u alleen ( dus niet met uw partner of het hele gezin!) naar de vismarkt om uw bestelling af te halen.

Verder willen we u vragen om de bestelling door iemand anders op te laten halen mocht u verkoudheids- of griepklachten hebben.

Bron www.visrecepten.nl
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...