Uitslag prijsvraag, wat is het?
Uitgegeven op 24-05-2020 om 01:56  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Tientallen mensen dachten dat dit een molensteen was. Is het dus niet. Er kwamen slechts een handjevol juiste oplossingen binnen. Onze onbezoldigd notaris i.o. John van Mook heeft uit de lootjes een winnaar getrokken. Simon de Haan uit Westerland heeft de worst gewonnen.


Deze constructie ligt bij de smederij van heel vroeger Jan, daarna Piet en nu Gerard Luijt in de Nieuwstraat. Op deze plek werden vroeger ijzeren banden om houten wagenwielen geplaatst. De middenplaat werd dan verwijderd waarna de as van het wiel geplaatst werd met de spaken er omheen.


De zoon van Simon kwam ook met een oplossing op de proppen. Simon hield de juiste informatie bewust achter, het is toch een lekkere grote worst van Piet Ottens die je kunt winnen, zeg maar gerust een trofee. Pieter krijgt uiteraard wel een lekkere plak van de metworst.

De oplossing van Pieter de Haan willen wij u niet onthouden: 'Ik vermoed dat het de bovenkant is van een ouderwetse septic tank of waterput. Ik heb begin vorig jaar nog zo'n ding opgegraven met mijn vader en Robert Tijsen.'
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aldiplein - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...