Ingezonden brieven
Uitgegeven op 22-03-2020 om 13:11  |  link  |  bewaar  |  print

Ingezonden bericht


Beste redactie,

Zojuist heb ik boodschappen gehaald in Hippolytushoef bij de Deka voor mijn moeder (95jaar). Helaas viel mij op dat mensen onbeschermd boodschappen doen maar belangrijker nog, gewoon gezellig kletsen met elkaar nog even een social talk met een groepje houden. Het afstand nemen en verantwoordelijkheid voor de inachtneming van de maatregelen tegen Corona kennelijk niet belangrijk vinden.

Tevens ben ik geschrokken dat ook hier gehamsterd wordt en ik haar boodschappenlijstje niet kon volmaken. Thuis ontnemen wij ons alle sociale bijeenkomsten of contacten zodat ik zo weinig mogelijk risico neem om voor haar te kunnen zorgen. Alsjeblieft Wieringers gebruik je verstand, neem afstand en haal alleen boodschappen en verlaat zo snel mogelijk de supermarkt. Zodat iedereen goed voor elkaar kan zorgen.

Liefs Marianne Bresijn
Hoe ga je hamsteren tegen?

Inventariseer welke producten er worden gehamsterd zoals bijvoorbeeld rijst.
Zet bij die producten van hetzelfde assortiment een bordje met de prijs.
Een pak rijst is 2 euro.
Twee pakken rijst is 150 euro.
In Denemarken was dit een groot succes.
Het hamsteren was binnen één dag voorbij.

Groet

anoniemWat respectloos
Terwijl zorgpersoneel dag en nacht bezig is om mensen met corona te behandelen laten veel mensen met hun gedrag zien dat ze er geen rekening mee houden. Wat respectlos naar al die mensen die ons helpen om zo normaal mogelijk verder te leven . Het is zo mooi om even voor die mensen te klappen maar daarna niet de voorschriften opvolgen die een groter probleem moet voorkomen.

Het is niet leuk om thuis te blijven als je je gezond voelt maar er wordt niet voor niets gevraagd om dat te doen en 1,5 m afstand te houden. Het is de bedoeling om de crisis zo snel mogelijk onder controle te krijgen Zorg medewerkers die over vermoeit raken zien dat mensen gewoon heerlijk naar strand en bos gaan en dicht bij elkaar zijn. Hierdoor de besmetting in stand houden en verergeren. Dat is werkelijk om te janken voor hen.

Ook vind ik het respectloos naar alle mensen die hun zaak en baan op de tocht zien staan als dit nog lang duurt , en dat zal het ook zijn. Voorlopig zijn we er niet vanaf. De toezeggingen van de overheid zal niet toereikend blijken om het in de bedrijven gezond te houden. Alles wat nu gesloten is en arbeidsverkorting heeft aan gevraagd kost veel geld en dat zal de burger weer moeten betalen net als geld dat van de bank geleend wordt.

Mensen laten we allen de schouders er onder zetten om deze crisis het hoofd te bieden. Houd rekening met elkaar en volg de instructies op. Ook al heb je nergens last van je kan toch het virus bij je dragen en andere besmetten. Wees niet egoïstisch en denk het geld voor een ander maar niet voor mij want wie weet ben jij de volgende die geholpen moet worden. Blijf bij elkaar uit de buurt en maak rond je woning een rondje dan zal heel veel kunnen veranderen in deze voor allen vervelende situatie.

Jetty Bak
Westerland
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Situatie De Postboot voordat het een caf was. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...