Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 26-02-2020 om 11:57  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Na drie weken storm goed nieuws vanaf de haven.



U heeft even geduld moeten hebben, maar aanstaande zaterdag zijn we weer geopend. Het assortiment zal nog niet zo uitgebreid zijn zoals in de zomermaanden, maar we hopen evengoed een mooie tafel met vis te hebben voor u.

Het is voor ons moeilijk om in deze periode een aanbieding te maken, omdat de prijzen fluctueren door de soms beperkte aanvoer. Daarom hebben we besloten om deze week vooralsnog geen aanbieding te maken. Houdt u Facebook in de gaten voor een eventuele last-minute aanbieding!

We hebben wel leuk nieuws! Na een aantal weken van afwezigheid kunt u zaterdag weer op de ZeeVerse Vismarkt terecht voor overheerlijke ambachtelijk gerookte vis! Gert Jan, eerder werkzaam voor Jan Jaap, staat vanaf zaterdag elke week met zijn rookvat bij de afslag met gerookte zalm, paling en poon. Gert jan, die bijgestaan wordt door zijn vader Stefan, vindt het superspannend maar is er helemaal klaar voor. Loopt u even bij hem langs?

Ondanks dat we geen aanbieding hebben deze week, wil ik wel graag afsluiten met een lekker gerecht. Een gerecht dat met verschillende vissoorten bereid kan worden.


Gerecht: Viscurry met peultjes


Ingrediƫnten (2 personen)
250 g zeewolffilet
1 el limoensap
100 g peultjes
3 bosuitjes
1 rode ui
2 el (roerbak) olie
1 el kerriepoeder
150 g Griekse yoghurt
zout en peper, versgemalen


Bereiding
Snijd de zeewolffilet in blokken van 3 cm en wrijf ze in met limoensap, zout en peper.

Halveer de peultjes. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.

Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Schep de zeewolffilet en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst en wortelsalade.

Tip
Vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk en de kerriepoeder door Indiase of Thaise currypasta. De zeewolffilet kunt u ook vervangen door zalmfilet of kabeljauwfilet.

Bron: Visrecepten.nl
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie Tijsen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...