Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 26-02-2020 om 11:57  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Na drie weken storm goed nieuws vanaf de haven.



U heeft even geduld moeten hebben, maar aanstaande zaterdag zijn we weer geopend. Het assortiment zal nog niet zo uitgebreid zijn zoals in de zomermaanden, maar we hopen evengoed een mooie tafel met vis te hebben voor u.

Het is voor ons moeilijk om in deze periode een aanbieding te maken, omdat de prijzen fluctueren door de soms beperkte aanvoer. Daarom hebben we besloten om deze week vooralsnog geen aanbieding te maken. Houdt u Facebook in de gaten voor een eventuele last-minute aanbieding!

We hebben wel leuk nieuws! Na een aantal weken van afwezigheid kunt u zaterdag weer op de ZeeVerse Vismarkt terecht voor overheerlijke ambachtelijk gerookte vis! Gert Jan, eerder werkzaam voor Jan Jaap, staat vanaf zaterdag elke week met zijn rookvat bij de afslag met gerookte zalm, paling en poon. Gert jan, die bijgestaan wordt door zijn vader Stefan, vindt het superspannend maar is er helemaal klaar voor. Loopt u even bij hem langs?

Ondanks dat we geen aanbieding hebben deze week, wil ik wel graag afsluiten met een lekker gerecht. Een gerecht dat met verschillende vissoorten bereid kan worden.


Gerecht: Viscurry met peultjes


Ingrediënten (2 personen)
250 g zeewolffilet
1 el limoensap
100 g peultjes
3 bosuitjes
1 rode ui
2 el (roerbak) olie
1 el kerriepoeder
150 g Griekse yoghurt
zout en peper, versgemalen


Bereiding
Snijd de zeewolffilet in blokken van 3 cm en wrijf ze in met limoensap, zout en peper.

Halveer de peultjes. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.

Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Schep de zeewolffilet en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst en wortelsalade.

Tip
Vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk en de kerriepoeder door Indiase of Thaise currypasta. De zeewolffilet kunt u ook vervangen door zalmfilet of kabeljauwfilet.

Bron: Visrecepten.nl
(advertentie)
Actueel...
13-07-2020 Fotowedstrijd
13-07-2020 Bouwvakvakantie
13-07-2020 Van biodiversiteitsverlies naar biodiversiteitsherstel
13-07-2020 Buddy, een leuke knuffelkat
12-07-2020 De raket van Jos Volkers
12-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
12-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
12-07-2020 Komeet Neowise en vallende ster in één plaatje
11-07-2020 Stichting Dorpshuizen Westerland ontvangt gift Rotary
11-07-2020 Succesvolle spelletjesdag bij Wieringermeerruiters
11-07-2020 Rabobank GameDay ook naar Wieringerwerf
11-07-2020 Overleden de heer Cees Borst
11-07-2020 Overleden de heer Piet Boerdijk
10-07-2020 Matchgroeplid helpt De Vrijheid de digitale snelweg op
10-07-2020 Blijf bewegen in de vakantie met Summerfun
10-07-2020 Personeel gezocht
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Kapel van Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...