Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 25-02-2020 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 8 maart

Ruilbeurs

ANNA PAULOWNA - De maandelijkse ruilbeurs is van 9:00 uur tot ± 12:00 uur in sporthal Veerburg, Sportlaan 21.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten en penningen. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van de afdeling West Friesland van de landelijke vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 8 maart

Stoom- en techniekboekenbeurs

MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum houdt een speciale boekenbeurs met ruime keuze waaronder bijzondere edities met antiquarische waarde.

Meer dan 200 boeken over (stoom)machines, locomotieven, scheepsbouw, scheepvaart, motoren en nog veel meer zijn te koop voor schappelijke prijzen.
De boekenbeurs vindt plaats in het Stoomtheater van het museum en is gratis te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur.Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.zondag 8 maart

Rommelmarkt

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt haar jaarlijkse rommelmarkt. De gymzaal in Wieringerwaard is omgetoverd tot een markthal met diverse kramen.

Deze rommelmarkt trekt al jaren bezoekers uit de verre omgeving. Reden is de grote kans om een leuk en bijzonder koopje te scoren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
Speelgoed, kleding, tassen, huishoudelijke apparatuur, tuinmeubels en -gereedschap, audio, gereedschap, grammofoonplaten en cd's, boeken, servies, glaswerk, spellen en ga zo maar door. er is ook weer een 'antiek en curiosa' hoek ingericht.
Kom kijken, snuffelen en kopen. Geniet van de gezelligheid op de rommelmarkt in Wieringerwaard. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar nieuwe instrumenten.De rommelmarkt is van 11:00-13:30 uur. Entree € 2,00 van 11:00-12:00, na 12 uur gratis toegang. Tussen het snuffelen door even rusten, ook dat is mogelijk. Koffie en thee is verkrijgbaar. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten.
zondag 8 maart

Open stal

Een middag dus vol koeien, kunst en muziek

AARTSWOUD - Het is Open Stal in Rundveemuseum Aat Grootes. Ruud Spil treedt met zijn band 'The Old Cowhand' op in de stal van het Rundveemuseum. Ook vertelt hij over zijn kunst: het schilderen van koeien. Het museum is geopend tussen 13:00 en 16:30 uur.

Met de band The Old Cowhand brengt Ruud Spil(banjo) met zijn medemuzikanten Dolf Evers (gitaar) en Nico Keereweer (viool) mooie, traditionele 'old time countrymuziek' ten gehore. De miniconcerten hebben als aanvangstijd 13:30 en 14:30 uur. Daartussendoor geeft Ruud uitleg over de koe in de kunst en uitleg over zijn specialiteit: het schilderen van koeien. Hij is een bevlogen schilder en maakt vaak persoonlijke portretten van Oudhollandse koeien. En die staan er volop in het Rundveemuseum. Maar liefst tien verschillende rassen zijn er te zien, soms met kalf. En behalve koeien lopen er op het erf en in het weiland achter de stal bijzondere geiten, schapen, kippen en eenden rond die ook het bekijken waard zijn.De koeien worden in het zonnetje gezet in woord, beeld en geluid. Er worden deze middag een aantal schilderijen van Ruud getoond. Amateurschilders die geïnspireerd raken kunnen zich inschrijven voor een workshop die door Ruud in het Rundveemuseum wordt gegeven op zondag 5 april.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt € 3,50, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat € 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.zondag 8 maart
'Vrijheid' is het thema voor 2020. Wat betekent vrijheid voor jou? De Internationale Vrouwendag vraagt aandacht voor de vrijheid van meisjes en vrouwen, ook in Nederland. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vrouwenbesnijdenissen, vrijheid van wonen, beleven, bewegen en werken, straatintimidatie; het zijn enkele zaken die de vrijheid van vrouwen ernstig kunnen beperken.

Dit jaar heeft de organisatie het aansprekende theaterprogramma van Lenny Kuhr, 'Vrijheid', op het programma staan. Met haar unieke stem vol glans en kracht en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, op eigen wijze haar verhaal vertellen. Voorafgaand aandacht voor Internationale Vrouwendag met de Soroptimisten, Amnesty International en Freedom Flame (tulp). De vertegenwoordigers worden kort geïnterviewd door Erzsébet Thomasse.

Vrouwendag staat al ruim honderd jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland. In onze regio is het dit jaar de 35e editie.

Internationale Vrouwendag Hollands Kroon wordt mogelijk gemaakt door de diverse vrouwenverenigingen. Deze vrouwenverenigingen organiseerden de eerste 25 jaar de dag op Wieringen, de laatste tien jaar was de vrouwendag in handen van de huidige werkgroep, bestaande uit Erzsébet Thomasse, Janneke de Regt, Tineke Hoekstra en Hennie Helsloot. Na de komende viering hoopt de organisatie, na tien jaar, het stokje over te kunnen dragen aan een nieuwe lichting met nieuwe, frisse ideeën.

Aanmelden is noodzakelijk bij vrouwendaghk@gmail.com. Entree € 5,00.
Meer informatie op Facebook.zondag 8 maart

Ordinaria

ANNA PAULOWNA - Het Helderse Smartlappenkoor 'Ordinaria' zingt in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Smartlappenkoor 'Ordinaria' uit Den Helder is begin jaren '90 opgericht. Oorspronkelijk werden er echte smartlappen gezongen. Langzamerhand is het repertoire veranderd.Naast smartlappen zingt het gemengd koor levensliederen. Het varieert van Willy Alberti, zangeres Zonder Naam, Corry Konings en nummers meer van deze tijd zoals Boudewijn de Groot en Jan Smit. Ordinaria repeteert woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in Hotel Restaurant 'Wienerhof' onder leiding van dirigent Arjen Busscher.
Naast serieus repeteren houden de leden ook van gezelligheid. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.zondag 8 maartHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 8 maart

Vissen naar verhalen

Lezing door Vereniging Oud-Enkhuizen

ENKHUIZEN - 'Een armelijck visschersdorpje met enck'lehuysen' zo beschreef kroniekschrijver Sebastiaan Centen het begin van Enkhuizen. Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen stelde Vereniging Oud-Enkhuizen een lezing samen over het vissersleven in de stad Enkhuizen.

Het verhaal begint met het kleine vissersdorpje van het eind van de dertiende eeuw dat uitgroeide tot de welbekende rijke, welvarende stad met circa 22.000 inwoners in de Gouden Eeuw. Maar er is daarnaast ook aandacht voor het einde van deze bloei: in de negentiende eeuw werd Enkhuizen een arme, bijna dode stad met nog maar 5.000 inwoners. Om vervolgens weer te groeien naar de stad van nu, met ruim 18.500 inwoners.

Na afloop van de lezing in het Peperhuis bij het binnenmuseum neemt een gids de bezoekers mee voor een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen. In deze tentoonstelling maken bezoekers kennis met bewoners uit de Zuiderzeeregio van rond 1900 die vertellen over hun dagelijkse leven, kleding, huizen en avonturen. Over hun gebruiken en hun feesten. En over hun eeuwige strijd tegen het water, de betekenis van de watersnoodramp in 1916 en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk.
Ter afsluiting van deze middag is er een borrel in het Peperhuis.

Programma:
14:30 uur ontvangst
14:45 uur lezing Vereniging Oud Enkhuizen
15:30 uur rondleiding tentoonstelling Zee vol verhalen
16:30 uur borrel

Kosten: € 9,00 inclusief kopje koffie bij aankomst en een bon voor een drankje achteraf.
Mensen met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart en Vriendenpas hebben gratis entree.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via aanmelding@zuiderzeemuseum.nl.zondag 8 maart

Eet- en kookclub

WIERINGEN - De eet- en kookclub van Wieringer Vrouwen is om 16:30 uur te gast bij bij Trudy Manshanden, Noordstroeerweg 5-8 te Hippolytushoef voor een gezamenlijke maaltijd.

Onder het genot van een drankje en een hapje wordt eerst even bijgepraat en daarna is het tijd voor de gastvrouw om in de keuken te kokkerellen. Altijd fijn als je eens lekker kunt koken voor meerdere mensen en voor de anderen om eens niet te moeten koken. Het is een verrassing is wat de gastvrouw op tafel zet.
Dit groepje komt eenmaal per maand om de beurt bij elkaar eten en de gastvrouw bereidt de maaltijd. Er zijn ook aanmeldingen van vrouwen die om de een, twee of drie maanden buiten de deur willen eten. Voel je daarvoor of wil je ook een groepje dat om de beurt bij elkaar gaat eten?
Vraag dan inlichtingen of meld je aan bij Ria Nijkamp, telefoon 0227-591218, e-mail jc.johannes@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 9 maart

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 12 maart: spelletjesmiddag • 19 maart: informatie over brandweer en viligheid / samen koken & eten (kosten € 5,00) • 26 maart: samen zingen / brei- en haakcafé
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 9 maart

Verrassingsavond Wieringer Vrouwen

HIPPOLYTUSHOEF - Voor deze ledenavond heeft het Eendagsbestuur al een uitnodiging naar de leden doen uitgaan met daarop een afbeelding met schelpen als tip en de cryptische omschrijving 'Al lopende van deze wereld loskomen'.

Dus zijn de leden zeer benieuwd wat deze avond brengt. Het zal vast een gezellige en leerzame avond worden. Het eendagsbestuur, bestaande uit Jetty Bak, Dirkje Groot en Meintje Krikke, heeft daarvoor haar uiterste best gedaan.
Deze avond wordt ook het eendagsbestuur voor 2021 voorgesteld.
De avond begint om 20:00 uur in het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef. Alleen voor leden. Kosten: € 5,00 incl. een kopje koffie/thee bij binnenkomst en een drankje in de pauze.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 9 t/m zaterdag 14 maart

Collecte Amnesty International

WIERINGEN - De landelijke collecte voor Amnesty is deze week. Geef jij twee uren van je tijd om te collecteren bij jou in de buurt? Of wil je juist graag in een andere buurt collecteren? Amnesty zoekt collectanten op Wieringen en omgeving.

Ieder jaar collecteren duizenden vrijwilligers voor Amnesty International. Zonder al deze mensen zou de collecteweek - en daardoor het werk van Amnesty - niet mogelijk zijn! Hoe meer collectanten, hoe hoger de totale opbrengst. En met deze opbrengst komt Amnesty wereldwijd in actie voor slachtoffers van onderdrukking, geweld en discriminatie en voor mensen die ten onrechte gevangen zitten. Jouw inzet geeft mensen vrijheid!

Stuur een mail naar info@schagen.amnesty.nl en geef je op als collectant.
Lees voor informatie over de werkgroep op www.schagen.amnesty.nl.
dinsdag 10 maart

Leeskring Vrouwen van Nu Wieringen

WIERINGEN - De leeskring van Vrouwen van Nu Wieringen bespreekt het boek ' Het Gordijn' van Kader Abdolah; aanvang 10:00 uur.

Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren.
In Nederland begon hij met een nieuw leven en schiep hij zijn literaire oeuvre. Zijn boeken werden vertaald en hij reisde de wereld over, naar lezers in alle landen. Maar naar één land kon hij nooit meer terug: zijn vaderland. En dat terwijl zijn moeder intussen in de winter van haar leven belandde.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 10 maart


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 10 maart

Jaarvergadering Vrouwen van Nu Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen houdt haar Algemene Jaarvergadering. Naast de bestuurlijke zaken zullen de interessegroepen hun plannen voor het komende seizoen ontvouwen.

De vergadering wordt gehouden in Mieke's Eten en Drinken in Hippolytushoef; aanvang 14:00 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 10 maart

Lezing Miranda Kamp

SLOOTDORP - De reislustige Miranda Kamp komt op uitnodiging van het K.V.G. Wieringermeer naar dorpshuis 'Ons Tweede Thuis'.

Als docent Toerisme maakte Miranda enkele spectaculaire wereldreizen door tientallen landen.
In haar presentatie met prachtig beeldmateriaal is veel aandacht voor lokale tradities en gewoontes. De cultuurverschillen zijn soms schokkend, vaak ook amusant, maar bovenal indrukwekkend.
Op de vragen: 'Hoe los je problemen op en wat maakt je gelukkig', heeft de in Wognum geboren Miranda Kamp tijdens haar reizen vele antwoorden gekregen.
Deze wil ze graag met alle belangstellenden delen.

Ook niet-leden en heren mogen deze avond, naast de consumptievergoeding, voor een entree van
€ 3,00 bijwonen.
De aanvang is 19:30 uur en het dorpshuis is te vinden aan de Pastoor Braakstraat 1 te Slootdorp.woensdag 11 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 11 maart

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 5 tot 7 km lang. Zolang het parkeerterrein en pad in het bos nog niet vrij is parkeren de deelnemers de auto aan het begin van het betonpaadje naar het Dijkgatbos aan de Sluisgatweg. Start om 13:45 uur.
Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 11 maart

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 11 maart

Alzheimercafé

Dementie vriendelijk in de buurt

SCHAGEN - Het Alzheimercafé vindt i.v.m. verbouwing van De Bron plaats in het Slot Hotel Schagen aan het Slotplein 4. Deze locatie leent zich heel goed voor het programma van deze avond: 'Dementie vriendelijk in je buurt'.

Onder leiding van Christa de Groot en Ike Aubel, beiden trainers van Samen Dementie Vriendelijk, gaan de aanwezigen een speelse en inspirerende wijze aan de slag, met de
vragen: Hoe kan ik ondersteuning vragen bij mij in de buurt en hoe kan ik als betrokken 'buur' ondersteuning geven?

Vanaf 19:15 uur wordt u verwelkomd met koffie en thee. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Er is voldoende tijd om elkaar te spreken en over de inhoud van de avond na te praten. Op de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien. Op de bibliotheektafel vindt u allerlei boeken over dementie die u kunt lenen.
Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.donderdag 12 maart

Tuinclub

WESTERLAND - De tuinclub van Wieringer Vrouwen gaat naar het clubhuis bij Jetty Bak aan het Lagepad 3D om een voorjaarsstuk te maken.

Neem je boomschijf (van het Kerststuk) mee en een snoeischaar. Tevens worden de verslagen van het afgelopen jaar doorgenomen en daarna is het tijd voor een drankje en een hapje ter ere van het 50-jarig huwelijk van Jetty. Aanvang 14:00 uur.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 12 maart

Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 12 maart

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 12 maart

Beeldvormende vergadering gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon houdt om 20:00 uur een beeldvormende vergadering in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan de begroting 2020 en het innovatieplan van Incluzio Hollands Kroon.donderdag 12 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

De laatste speelavond is op 9 april.vrijdag 13 maart

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - In de Meerbaak, Professor ter Veenweg 4, wordt het maandelijkse ontmoetingsdiner opgediend. Het diner begint om 18:00 uur en eindigt om 20:00 uur.

De organisatie is ontzettend blij met alle koks, gastvrouwen/ heren, keukenhulpen en chauffeurs die zich zo geweldig inzetten om het ontmoetingsdiner tot een groot succes te maken, en wat is het fijn om te zien hoe alle gasten weer voldaan en blij naar huis toe gaan.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is voor jong en oud, arm en rijk, kerkelijk en niet kerkelijk.

Opgeven is noodzakelijk en kan tot zaterdag 8 maart bij Marjan Lettinga, 0227-581492; a.u.b. niet het antwoordapparaat inspreken, maar bij geen gehoor gewoon nog een keertje bellen.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten voor het 3-gangen diner zijn € 5,00.vrijdag 13 maart

Afdelingsvergadering ChristenUnie

MIDDENMEER - ChristenUnie Hollands Kroon houdt om 20:00 uur een openbare ledenvergadering bij ECW Netwerk, Oostlanderweg 15.

Het eerste deel bestaat uit het officiële gedeelte van de vergadering en na de pauze zal er een presentatie zijn vanuit Energie Combinatie Wieringermeer (ECW Netwerk). Deze staat in het teken van duurzame energie middels winning van warmte uit de aarde (Geothermie).Naast de leden zijn belangstellenden dan ook van harte welkom. Voor meer informatie of het toegestuurd krijgen van de agenda kunnen belangstellenden een mailtje sturen naar de secretaris sylviabergsma@hollandskroon.christenunie.nl.vrijdag 13 maart

Film Chez Nous

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Chez Nous. Heerlijke Nederlanse humor met een film uit 2014. De regie is van Tom Oliehoek met hoofdrollen voor Alex Klaassen, Achmed Akkabi en Thomas Acda.

Het homovriendelijke café Chez Nous dreigt verkocht te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier die miljoenen waard is en te zien is in het 'Koninklijk Museum' in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Maar of ze dat ook gaat lukken?De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 13 en zaterdag 14 maart

NLdoet

HOLLANDS KROON - Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In Hollands Kroon staan 24 klussen gepland.Klik op de klus voor meer informatie. Via deze link kun je je ook aanmelden om mee te helpen.

Vrijdag 13 maart:
Spoorbuurt Doet, Nieuweweg 15, Anna Paulowna: 10:00-16:30 uur
Timmeren schuilhok voor schapen bij Zorgboerderij an de Morebok, Moerbeek 5, 't Veld: 9:00-13:00 uur

Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart:
Vernieuwen paddocks Stichting De Vriendelijke Reus, Rijdersstraat 138, 't Veld: 9:00-16:00 uur

Zaterdag 14 maart
Refresh de Wironruiters, Lonjeweg 1, Hippolytushoef: 9:00-14:00 uur
Voorjaarsschoonmaak in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf: 9:30-13:00 uur
Picknicktafels maken bij CV Wieringermeer, Koningin Beatrixlaan 3, Slootdorp: 8:00-13:00 uur
Handen uit de mouwen bij Voetbalvereniging Flevo, Indistrieweg 3, Middenmeer: 10:00-17:00 uur
Klusdag Boetje, Brugstraat 35, Middenmeer: 9:30-14:00 uur
Polyester boten opknappen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Tuinklussen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Zolder opruimen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Terrein opruimen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Schoonmaken gebouw van Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Hout hakken bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Onderhoudswerkzaamheden Stichting De Nieuwe Horn, Kerkepad 1, Kolhorn: 9:00-17:00 uur
Klussen aan 't Klorner Hoekie, Meekrapstraat 40, Kolhorn: 9:30-15:30 uur
Vernieuwen kleedkamers Voetbalvereniging Kaagvogels, Kaagstraat 1, Kolhorn: 10:00-15:30 uur
Opknappen deuren JV De Aap, Zandvaart 57a, Breezand: 11:00-16:00 uur
Tanen Ansjovisjol KH44, Mieldijk 2, Barsingerhorn: 10:00-15:00 uur
Tuin opknappen Joy Living, Heerenweg 166, Barsingerhorn: 11:00-16:00 uur
Onderhoud en reparatie materialen Kleindiersportvereniging, Berkenstraat 12, Winkel: 9:00-15:00 uur
Overdekte veranda bij Zorgboerderij an de Morebok, Moerbeek 5, 't Veld: 9:30-18:00 uur
Ruimen van zwerfvuil in 't Veld: 10:00-13:00 uur
Grote schoonmaak De Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173, Nieuwe Niedorp: 9:30-14:30 uur
vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart

One flew over the cuckoo's nest

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes speelt 'One flew over the cuckoo's nest' ('Het koekoeksnest') in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Drie ganzen kwamen aangevlogen
Een vloog er oost
En een vloog er west
Een vloog er over het koekoeksnest
Weg is weg, uit is uit
Een vloog er neer en pikt jou uit


De luidruchtige Randall McMurphy verwacht een rustige tijd te hebben als hij zijn gevangenisstraf in een psychiatrische inrichting kan uitzitten. Dokter Spivey, de directeur van de instelling, windt hij om zijn vinger. Hij sluit vriendschappen met zijn medepatiënten en zorgt ervoor dat zij mondiger worden. De wat kinderlijke Billy kruipt uit zijn schulp en met de doofstomme Chief Bromden bouwt McMurphy een bijzondere band op.
Alleen hoofdzuster Ratched lijkt niet onder de indruk van zijn branie. Als McMurphy zich verzet tegen de autoritaire manier waarop zij de afdeling leidt, begint de strijd. Eerst nog met kleine pesterijen over en weer.


Toen Succes besloot 'One flew over the cuckoo's nest' te spelen, koos de toneelvereniging voor een klassieker. Het toneelstuk van Dale Wasserman (vertaling Peter van Bokhorst) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Kesey uit 1962. In 1975 werd het door regisseur Milos Forman verfilmd, met Jack Nicholson in de hoofdrol.
zaterdag 14 maart


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 14 maart

Film The Turin Horse

WIERINGERWERF - FilmToen, de filmclub van het Historisch Genootschap, serveert als dessert bij seizoen 2019/2020, dat gewijd was aan voedsel, The Turin horse, ook wel De aardappeleters. Met in de hoofdrol een oude vader, een verstilde dochter en een versleten paard.

Terwijl de storm om hun boerderij op de poesta giert en de pannen van het dak vliegen, brengen ze hun dagen in stilte door. Wachtend op wat? Hun enige maal al die tijd zijn drie grote aardappelen, dampend in de schil.
Een buurman komt langs voor een fles pálinka en steekt een donderpreek af.
Een groep zigeuners, op weg naar 'Amerika', stort zich op de put, probeert de dochter te schaken en laat 'als dank' een mysterieus boek achter.
Ondertussen lijkt de wereld tot stilstand te komen. De houtwormen knagen niet meer, het paard eet niet meer, het vuur dooft uit. Waar gaat dat heen?Het antwoord op die vraag ontvouwt de Hongaarse meesterfilmer Béla Tarr in zeven episoden. Schilderend met zwart, wit en grijs, laag over laag. Om de toeschouwer verbijsterd en verward achter te laten. Kortom, een ongewone film, van een ongewone, eigenzinnige regisseur, op het filmfestival van Berlijn bekroond met een Zilveren Beer.

Vooraf zal Mari Alföldy, vertaler en promotor van de Hongaarse film en literatuur, een korte inleiding houden over het werk van Béla Tarr en zijn scenarioschrijver László Krasznahorkai, van wie zij meerdere romans vertaalde. Na afloop staan er voor de hongerigen en dorstigen aardappelhapjes en Hongaarse wijn klaar. Bij de prijs, 10,00 Euro, inbegrepen.

De zaal gaat om 13:30 uur open, de film begint om 14:00 uur.
Na afloop staan er voor de hongerigen en dorstigen aardappelhapjes en Hongaarse wijn klaar.
De entree bedraagt € 10,00, inclusief de hapjes en het wijntje. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 14 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 3e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 14 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Vanavond is de laatste avond van de competitie.
Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

De volgende klaverjasavond is op 4 april. Op deze vrije avond is de uitreiking van de prijzen van de competitie.zaterdag 14 maart

zaterdag 14 maart

Purple Project 'Prince tribute'

NIEUWE NIEDORP - Projectband Purple Project brengt een 'Prince tribute' in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 21:00 uur.

Op 21 april 2016 overlijdt Prince. Een grootheid, een uniek talent, een bron van inspiratie voor velen, een multi-instrumentalist die wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht die hem zeven Grammy's opleverden.Het blijkt onder de Prince fans een groot gemis te zijn en juist daarom besluiten enkele Noord-Hollandse muzikanten, die zelf Prince meerdere malen live zagen performen, een projectband te formeren.
Al snel wordt er stevig gerepeteerd en is Purple Project klaar om live een groots muzikaal eerbetoon te brengen met Prince's grootste hits.
De show is groots met 7 muzikanten en eventueel danseressen. Er kunnen gedurende de hele show slides met foto's van Prince getoond worden wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Purple Project bestaat uit Eugène Lagerwey (leadvocals, guitar), Dave Baas (drums), Tjalling Alkema (guitar, backingvocals), Rutger Burgmeijer (keys), David Minderhoud (bass, backingvocals), Fatima Haring (backingvocals) en Toby de Goede (backingvocals).
Tickets kosten € 8,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zaterdag 14 en zondag 15 maart

zondag 15 maart

Schaatsen met IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER: IJsclub Voorwaarts gaat met een bus naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Vertrek om 10:30 uur bij het Wironveld in Den Oever en om 14:15 uur rijdt de bus weer terug richting Den Oever.

Leden kunnen zich alleen telefonisch aanmelden bij de secretaris Marianne Post tel. 0227-511811.
Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene mee. Graag aanmelden voor 11 maart in verband met het regelen van de bus. Bus- en entreekosten zijn voor rekening van de ijsclub.zondag 15 maart

Vogelexcursie

Is de vogeltrek al begonnen?

DEN HELDER - Je kunt mee met een bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien.

Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.
In het vroege voorjaar kun je er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aantreffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk?


Vogelzwerm boven Balgzand - foto Gerard Bos

Eén keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland een vogelexcursie en kan een groep van 25 personen een kijkje nemen in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Vanaf Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder wandel of fiets je samen met de gids richting het uitkijkpunt Kooijhoekschor. Er zijn fietsen aanwezig bij 't Kuitje, en de koffie staat klaar!
Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
De excursie is van 10:30 tot 13:00 uur. Kosten: € 7,00 - beschermers € 4,00.
Graag reserveren via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zondag 15 maart
zondag 15 maart

Lezing over de traumahelikopter

WIERINGERWEF - Pauline Medema is in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, te gast als spreker bij het NUT.

Pauline Medema is verpleegkundige bij het Mobiel Medisch Team van het UMC Groningen. In de volksmond hebben we het vaak over het team van de Traumahelikopter.
Pauline neemt het publiek mee met een kijkje in de 'keuken' van het werk van haar team.

Aanvang is 14:30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 15 maart

Zemtsov Altviool Kwartet

WINKEL - Het Zemtsov Altviool Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit Mikhail, Julia, Dana en Daniil Zemtsov (vader, moeder, dochter en neef).Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld en meerdere keren opgetreden op radio en televisie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709maandag 16 maart

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 17 maart

ParkinsonCafé

SCHAGEN - Tineke van Erk en Joke Muijsert, vrijwilligers bij het Respijthuis Alkmaar, geven een lezing in het ParkinsonCafé.

Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Wat kunt u verwachten?
Tineke van Erk en Joke Muijsert, vrijwilligsters bij het Respijthuis Alkmaar, nemen u in deze bijeenkomst mee in een lezing over het Respijthuis en wat zij daar zoal kunnen bieden. In het Respijthuis Alkmaar kunnen mensen logeren die zorg nodig hebben. Volwassenen met een chronische ziekte of mensen die na een ziekenhuisopname willen aansterken. Wanneer u even wilt bijtanken, dan kan degene voor wie u zorgt tijdelijk in het Respijthuis logeren. Er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen. De toegang is gratis.
De bijeenkomst vindt plaats bij de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, 1741 XM Schagen.

Programma:
09:30 Inloop met koffie/thee
10:00 Welkom en opening
10:05 Lezing Tineke van Erk & Joke Muijsert
10:40 Pauze
10:55 Vervolg lezing
11:30 Einde 'officiële' gedeelte
12:00 Sluiting

Waarom een Parkinson Café?
Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088-619 4100.dinsdag 17 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 17 maart

Filmmiddag

WIERINGEN - De Filmclub van Wieringer Vrouwen bezoekt een filmmiddag in Kinepolis CineMagnus te Schagen.

Er wordt er op gerekend, dat iedereen van de filmclub meegaat. Ben je verhinderd geef dit dan voor 10 maart via de filmclubapp door i.v.m. de kaartaankoop.
De kosten zijn € 12,00 voor de film, een kopje koffie/thee in de pauze en de reiskosten. Na afloop meestal nog even nazitten in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

Informatie: Reini Rode, telefoon 0227-593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of bij Jannie Hermans, telefoon 0227-511018, e-mail janniehermans@hotmail.com.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 18 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 18 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 maart

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 5 tot 7 km lang. Zolang het parkeerterrein en pad in het bos nog niet vrij is parkeren de deelnemers de auto aan het begin van het betonpaadje naar het Dijkgatbos aan de Sluisgatweg. Start om 13:45 uur.
Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 18 maart

Klaverjas- & Keezdrive

OBDAM - Kom langs en schuif gezellig aan bij de Vrouwen van Nu Klaverjas- & Keezdrive in Dorpshuis De Brink, Dorpsweg 155.

Leden en niet leden kunnen zich aanmelden, kosten € 5,= (inclusief 2 consumpties). Aanvang 13:30 uur. Aanmelden: pb.secretaris.vvn.nh@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 maart

Openbare fractievergadering VVD

WIERINGERWERF - De VVD fractie Hollands Kroon houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur. De vergadering is vergaderlocatie Leven van de Wind, Oosterterpweg 12, Wieringerwerf.
Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst-Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.woensdag 18 maart

Verrassingsavond Vrouwen van Nu Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Verrassingsavond van Vrouwen van Nu Wieringen, georganiseerd door het Eendagsbestuur, vindt plaats in Mieke's Eten en Drinken; aanvang 20:00 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 19 maartMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 19 maart

Informatiebijeenkomst Brandweer

WIERINGERWERF - Arjan de Caluwé van de brandweer is aanwezig bij Doet & Ontmoet in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, om te informeren over de taken van de brandweer en over brandveiligheid.

U kunt op informele wijze onder het genot van een kop koffie al uw 'brandende vragen' stellen.
Kom langs, inloop vanaf 13:30 uur en start van bijeenkomst om 14:00 uur.

Doet & Ontmoet is een open inloop voor iedereen, van alle leeftijden van 13:30 tot 16:00 uur. Bij deze inloop kunt u op een gezellige en ontspannen manier andere mensen ontmoeten. Samen een kop koffie drinken en een gesprek hebben en daarnaast ook allerlei activiteiten ondernemen. Het is ook een plek waar u kennis en informatie kunt opdoen over welzijn, wonen en zorg, zoals vragen over vervoersmogelijkheden en informatie wat er te doen is in Wieringerwerf en omgeving. De deelname is gratis, alleen wordt een vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee gevraagd.

Wilt u meer weten over Doet & Ontmoet? Neem dan contact op!
Wonen Plus Welzijn 0224 273140 of Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.donderdag 19 maart

Bezoek Commissaris van de Koning

ANNA PAULOWNA - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bezoekt van 16:00-16:45 uur de gemeenteraad van Hollands Kroon.

De bijeenkomst in de raadzaal van MFA De Ontmoeting is openbaar.donderdag 19 maart
vrijdag 20 maart

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWEF - In het Kompas, Meeuwstraat 44, wordt het maandelijkse ontmoetingsdiner opgediend. Het diner begint om 18:00 uur en eindigt om 20:00 uur.

De organisatie is ontzettend blij met alle koks, gastvrouwen/ heren, keukenhulpen en chauffeurs die zich zo geweldig inzetten om het ontmoetingsdiner tot een groot succes te maken, en wat is het fijn om te zien hoe alle gasten weer voldaan en blij naar huis toe gaan.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is voor jong en oud, arm en rijk, kerkelijk en niet kerkelijk.

Opgeven is noodzakelijk en kan tot zaterdag 8 maart bij Marjan Lettinga, 0227-581492; a.u.b. niet het antwoordapparaat inspreken, maar bij geen gehoor gewoon nog een keertje bellen.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten voor het 3-gangen diner zijn € 5,00.vrijdag 20 maart

Uit eten

OOSTERLAND - De kook- en eetclub van Wieringer Vrouwen gaat uit eten bij de Zingende Wielen.

Leden, die ook eens mee willen dienen uiterlijk 14 dagen voor die tijd contact op te nemen met Ria Nijkamp, telefoon 0227-591218, e-mail jc.johannes@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 20 maart

Sportquiz

HIPPOLYTUSHOEF - Actieve en passieve sportliefhebbers opgelet! Hij is er weer; de onvolprezen sportquiz editie 2020 in de kantine van Succes/Tonegido. Vanaf 19:30 uur strijden maximaal 16 teams van vier personen weer om de titel wie zich de beste sportkenners van Wieringen mogen noemen.

Zoals te doen gebruikelijk tekent buurtvereniging 'Noordervenne' voor de organisatie. Mede door de komst van twee nieuwe leden in het comité zijn er ook weer frisse ideeën opgenomen in de quiz. Eén daarvan wil de organisatie wel prijs geven. Het gaat hier om een variant van het tv programma, 'De slimste mens'. Er worden filmpjes getoond van lokale beroemdheden die op het scherm open vragen stellen. Aan de hand daarvan moeten de kandidaten middels trefwoorden hierop antwoorden. Ook de jaarlijks terugkerende 'Rode draad' belooft weer een ware beproeving te worden. Niet in de laatste plaats omdat bedenker Roel Kostwinder ditmaal een spel heeft bedacht waar je algemene sportkennis - van mondiale toernooien tot aan prestatie in de diepste krochten van de amateursport - tot het extreme wordt getest.

Verder herbergt de quiz weer tal van andere eyes catchers. Zo worden weer veel vragen ondersteund met bewegende beelden of geluidsfragmenten. Hetgeen de quiz nog levendiger maakt. Ook het inzetten van een 'verdubbelaar' en de spannende opzet van de finale ronde dragen er toe bij dat de quiz tot het eind aan toe de moeite waard is om mee te doen, of om er als aandachtig toeschouwer naar te kijken.
De sportquiz biedt plaats aan 16 teams van vier personen per team. De quizmaster van dienst is net als alle andere jaren Jack Kostwinder. Met een gedegen kennis en een joie de vivre van heb ik jou daar, zal hij de avond aan elkaar vast praten. Ongetwijfeld zal hij ook nu weer niet nalaten om met een kwinkslag de zinderde spanning te doorbreken.
Voor meer informatie en voor het opgeven van de teams kan Geert Jasper (06 5166 6900) benaderd worden.

André de Vries, het strenge doch rechtvaardige geweten van de buurtvereniging, zal er dit jaar niet meer op toezien of alles wel volgens de regels verloopt. Tot verdriet van vele deelnemers heeft hij besloten een punt te zetten achter zijn imponerende carrière als jurylid. Een functie die hij altijd vol overgave en passie bekleedde. Het stoppen van, de immer oplettende De Vries, geeft de kandidaten overigens geen vrijbrief om nu eindelijk eens een keer de kans te pakken om eens lekker vals te spellen. Met Sebas de Jong en Sanne Jorna zijn er inmiddels twee nieuwe- en jonge organisatoren binnengehaald. Zij zorgen niet alleen voor een frisse wind maar ze staan ook hun mannetje cq vrouwtje als het gaat om eerlijk jureren. Al wordt het voor de twee een hele opgave om hun voorganger te evenaren. Want De Vries heeft in al die jaren het strenge jureren achtereenvolgens; verfijnd, naar een hoger plan getild en zelfs tot kunst verheven. Waarvoor een driewerf chapeau!vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond is op 3 april, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 20 maart


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 20 maart

Paradijsvogels

WIERINGERWERF - Fred Delfgaauw speelt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, de voorstelling Paradijsvogels. Hij sleept het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar de straat in Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht.

De kleurrijke figuren uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van 'zeker weten' naar de schoonheid van twijfel te gaan. Delfgaauw: "Er is niets tegen geloof, zolang je het maar niet zeker weet."Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als 'een vreemde eend in de bijt'. "Wie is er nu gek? Misschien hebben ze juist wel gelijk", aldus Delfgaauw.

Fred Delfgaauw, de meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

De voorstelling begint om 20:00 uur. De entree is € 17,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 20 maart

Try out Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De try out begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zaterdag 21 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 4e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 21 maart

Bedrog door Theatergroep Troost

OUDESLUIS - Theater Troost voert het befaamde toneelstuk 'Bedrog' op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Harold Pinter schreef het naar aanleiding van zijn ervaring met overspel. Pinter was een Brits toneelschrijver en Nobelprijswinnaar. Hij kende het onderwerp driehoeksverhoudingen uit eigen praktijk. Het stuk wordt gezien als een van zijn beste stukken. Het ontleedt met precisie liefde en ontrouw. Het is ook Pinters meest autobiografische stuk, gebaseerd op zijn eigen geheime buitenechtelijke verhouding met een bekende journaliste.

"Je hebt hem alles verteld... over ons?"
Emma en Jeroen hebben een verhouding, zeven jaar lang. Jeroen is de beste vriend van Emma's man Robert. Het stuk begint als de verhouding tussen Emma en Jeroen al voorbij is. Het stuk eindigt op het moment dat die verhouding begint. In dit verloop wordt meedogenloos getoond hoe de liefde zelf geworteld is in het bedrog van onze andere geliefden en in zelfbedrog. Tegelijkertijd maakt het - tegen schuldgevoelens en desillusie in - de opwinding van liefde en verlangen voelbaar.


Foto Annemiek van der Kuil

Het is die geraffineerde gelijktijdigheid van analyse en opwinding die Theater Troost inspireert voor haar versie van Bedrog. De intimiteit van zowel Theater Troost als het Cultuurkerkje Oudesluis, met het publiek op de huid van de spelers, geeft een extra dimensie aan zowel de ontmaskering als de opwinding van het bedrog. Terwijl de personages voor elkaar van alles proberen te verbergen, geven ze zich aan de kijker genadeloos bloot.

Tekst: Harold Pinter; Vertaling Gerrit Kouwenaar; Regie Jules Noyons; Spel: Marloes Bakema, Wouter de Graaf en Michel Hueber.
De voorstelling in het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis, begint om 20:00 uur.
De entree is € 15,00, inclusief reservering en kopje koffie / thee bij entree.
Kaarten bij de ingang of reserveer via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 21 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 21 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 18 april.zaterdag 21 maartLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 21 maart

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zondag 22 maart

Film Huisdiergeheimen 2

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Huisdiergeheimen 2.

Max woont in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenaar een bastaard genaamd Duke mee naar huis neemt.Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeen brengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzij zetten.

Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 13:45 uur open en de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 22 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.Deze voorstelling is uitverkocht!


zondag 22 maart

Kroonconcert Duo Mares

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Mares geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk. Het belooft een heerlijke tango middag te worden.

Duo Mares bestaat uit Esra Pehlivanli - altviool en Marko Kassl - accordeon. Het duo is opgericht in 2004, en kort daarna speelden zij hun debuut bij het Grachtenfestival in Amsterdam. Daarna volgden vele concerten over de hele wereld en wonnen zij verschillende prijzen. Dagblad Trouw schreef over een optreden: 'De kleuren van de instrumenten zijn soms nauwelijks te onderscheiden, zo subtiel vloeit alles in elkaar over. Prachtig hoe het duo een nieuwe en fascinerende klankwereld aanboort. Virtuositeit en veelzijdigheid'.Vanmiddag spelen zij werken van o.a. John Dowland, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, maar ook Manuel de Falla en Astor Piazzolla, met de 'Histoire du Tango' en tango's van Eric Satie, Isaac Albéniz en Igor Stravinsky. Een heerlijke tango middag dus!

Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 15,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.
Reserveren kan op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.woensdag 25 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 25 maart

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 5 tot 7 km lang. Zolang het parkeerterrein en pad in het bos nog niet vrij is parkeren de deelnemers de auto aan het begin van het betonpaadje naar het Dijkgatbos aan de Sluisgatweg. Start om 13:45 uur.
Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 25 maart

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Noordervennedonderdag 26 maart

Workshop voorjaars-/paasbloemstuk maken

HIPPOLYTUSHOEF - De tuinclub van Wieringer Vrouwen houdt een workshop voorjaars-/paasbloemstuk maken.

Tijdens deze workshop o.l.v. Jetty Bak en Lea Jongbloed maken de deelneemsters een prachtig voorjaarsbloemstuk voor de Paasdagen. Neem zelf een snoeischaar mee, voor de overige materialen wordt gezorgd.
Opgave voor 5 maart bij Margot Wempe, telefoon 0227-820816 of e-mail m.wempe@ziggo.nl.
Kosten: € 15,00 inclusief een kopje koffie/thee bij binnenkomst en tijdens de pauze. Aanvang 9:30 uur in het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 27 maart

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 27 maart

Film Layla M

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de Nederlandse film Layla M. Een film uit 2017 onder regie van Myke de Jong met hoofdrollen voor Nora El Koussour, Ilias Addab en Hassan Akkouch.

De 18-jarige Layla is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof.Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 28 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 5e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 28 maart

Marcel Kaptijn & the Raindogs

WIERINGERWERF - Wie kent de Purmerendse wereldzanger Marcel Kaptijn nu niet? Deze man met zijn geweldige, soms rauwe stem neemt je mee, laat je in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, ademloos luisteren naar zijn songs.

Samen met The Raindogs: Sander Schuurman gitaar en Nico Dobber percussie vermaken ze het publiek met humor en theater. Een optimale beleving!De aanvang is 20:00 uur en de toegang € 12,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl of info@wiewatwaarop49.nl, 06 5466 7049.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 29 maart

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 29 maart

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1.Deze gezellige markt in de sporthal biedt vintage & retrospullen, curiosa, speelgoed, sieraden, boeken, kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer!
Decoreer uw huis ook eens met vondsten van de vlooienmarkt!
U kunt een kraam of grondplaats reserveren: 06 5137 4913.

De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.maandag 30 maart

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 1 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
Vanavond is de laatste klaverjasavond van de competitie, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april

Textielkunst tentoonstelling

SCHOORL - Vrouwen van Nu houdt de 65e Textielkunst tentoonstelling.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij alle generaties. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.
De expositie is geopend van 10:00 tot 17:00 uur, locatie Heereweg 150, 1871 EM Schoorl.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 4 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 4 april


Muziek op schoot

WIERINGERWERF - De Muziekschool in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, start weer met een nieuwe cursus 'Muziek op schoot'. De cursus is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar, samen met een (groot) ouder. In deze cursus van 8 lessen gaan we samen zingen, dansen, spelen op instrumentjes en gebruiken we spelmateriaal die aansluit bij de belevingswereld van het kind.

De gezellige lessen worden al gauw dierbare wekelijkse momenten waarin je je kindje vanuit jouw veilige nabijheid ziet genieten en leren. Muziek staat in de lessen centraal maar ook o.a. de motorische, sociaal-emotionele en de taal/spraakontwikkeling worden gestimuleerd.
Juf Djoeke heeft de erkende post HBO opleiding gedaan en is gediplomeerd 'Muziek op Schoot' docente. Een les duurt 45 minuten en wordt afgesloten met limonade voor de peuters.

De cursus begint om 9:00 uur en duurt tot 9:.45 uur. De kosten bedragen € 45,00.
Meer informatie en inschrijven kan op decultuurschuur.nl of stuur een e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.zaterdag 4 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 6e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne besluit haar klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg af met een vrije klaverjasavond.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.zaterdag 4 en zondag 5 april

Popkoor Join's Meeting 'Live in Concert'

Al 45 jaar grenzeloos veel energie: Popkoor Join's Meeting viert Jubileum

DEN OEVER - Dit jaar viert Popkoor Join's Meeting uit Wieringerwerf haar 45-jarig jubileum. Dat wordt gevierd met twee grootse concerten in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever. Het thema is 'Live'.

Zoals de titel al zegt: Elk nummer wordt 'live' gezongenen met ontzettend veel passie voor muziek.
Het koor kijkt met een knipoog terug op een aantal nummers uit eerder repertoire. Maar er is ook veel nieuw repertoire te horen. De nummers zijn divers en uitgebreid, net zoals de term popmuziek zelf.
Het kan variëren van echte klassiekers tot hele nieuwe en recente popnummers. Van bekende nummers die ieder van ons kent, tot hippe nummers je pas op de radio hoort.
Popnummers waar je stil van wordt of helemaal uit je dak gaat.Join's Meeting wordt deze concerten als vanouds begeleid door har eigen band. Voor wie het koor kent, weet dat het weer een spetterende muzikale samenwerking zal worden.
De algehele muzikale begeleiding is in de vertrouwde handen van dirigente Ymke Dalenberg.

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 12,50 per stuk (aan de zaal € 15,00) en te bestellen via de website van Popkoor Join's Meeting. www.joinsmeeting.nl.
Zaterdag aanvang 20:00 uur. Zondag aanvang 14:00 uur.


zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 7 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 8 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 9 april

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 9 april


Keezen


HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld.

Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
zondag 12 april (1e Paasdag)
maandag 13 april (2e Paasdag)

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 15 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 15 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 16 aprilMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 7e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 18 april

Bright Singing

WIERINGERWERF - Bright Singing geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Bright Singing heeft een breed repertoire, van 'golden oldies' tot modern klassiek. Net zo divers als de muziek zijn de leden. Gezamenlijk wordt er echter met veel inzet en plezier gezongen en vormt men een heel hecht koor.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zaterdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 18 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 18 aprilLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 18 april

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zaterdag 18 en zondag 19 april

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'De lente barst uit de grond!'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39, Sint Maartensbrug van 13:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zondag 19 april

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit.
Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid...' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 21 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 22 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 22 april

De Playborstelshow

HIPPOLYTUSHOEF - Comédienne Nicole Kovacs uit Oude Niedorp speelt 'De Playborstelshow' bij Vrouwen van Nu Wieringen.

Hilarische sketches en verhalen over de belevenissen van Marie Louise Assendelft Lapier van Wijk. Zij is al jaren toiletjuffrouw en zij komt hier graag over vertellen.
Ook gebruikt ze deze avond om lekker therapeutisch over haar man te zeuren. Het mes snijdt aan twee kanten. Zij lucht haar hart en haar publiek heeft een gezellige avond.


Gasten zijn van harte welkom om mee te genieten van alle komische ontluisteringen rond het toiletgebeuren in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef. Aanvang 20:00 uur, entree niet leden € 10,= (dit is inclusief koffie/thee en een consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 25 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de laatste wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 25 april

Not the Rolling Stones

NIEUWE NIEDORP - De Britse tributeband Not the Rolling Stones speelt in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 19:30 uur.

Je hield van The Beatles of The Stones, zo was dat nou eenmaal vroeger. Tegenwoordig mag je gerust beide bands in je playlist hebben staan. Not the Rolling Stones is een Britse tributeband die in eigen land furore maakt in het kielzog van de echte Rolling Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden denk je dat het de tweelingbroer van Mick is.Ze zijn nu enkele keren op Nederlandse bodem geweest en niet on succesvol, Ze speelden reeds op enkele grote podia van Nederland. De echte Stones fans lopen hier warm van. Dit is niet zomaar een naspeel band maar een heuse ode aan Mick Jagger en consorten. Als er een Tributeband is die er dicht bij komt dan is het deze wel. Met de originele sound en het gevoel dat je naar de grootste rock 'n roll band van de wereld staat te kijken met de beste Mick Jagger lookalike die je ooit zal zien, en een band die je terug naar de gouden jaren van de Stones brengt met songs zoals Satisfaction, Sympathy for the Devil.

Tickets kosten € 15,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl. Kaarten aan de deur kosten € 17,50.

zondag 26 april

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 26 april

Ronde van Breezand

BREEZAND - De Ronde van Breezand staat op het programma met zowel wedstrijden voor de jeugd, recreanten, vrouwen elite/amateurs en mannen sportklasse/amateurs.

Programma:
11:00 uur: Wilms Dikke banden race voor de jeugd
12:30 uur: Recreanten
14:00 uur: (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
15:30 uur: Sportklasse / AmateursWilms Dikkebandenrace voor de jeugd
De Wilms Dikkebandenrace is voor de jeugd van 6-12 jaar en wordt in samenwerking met de basisscholen van Breezand en omgeving georganiseerd. Er zijn drie categorieën, namelijk voor de leeftijd 8 jaar en jonger, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Deelname alleen met een gewone fiets of een MTB.
Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden. Inschrijving kan via het mailadres: rondevanbreezand@ziggo.nl. Vermeld duidelijk de voornaam, achternaam, naam van de school en leeftijd. Voor de eerste drie is er een mooie prijs en voor elke deelnemer een mooie bidon! Deelname is op eigen risico.


Parcours Wilms Dikkebandenrace

Recreanten
De recreantenwedstrijd is voor enthousiaste wielrenners zonder wedstrijdlicentie van de KNWU die af en toe wedstrijden willen rijden, zoals op de dinsdagavond bij de wielervereniging HRTC DOK. De wedstrijd gaat over 45 minuten + 5 ronden. Er is een apart klassement voor de heren en dames met prijzen voor de eerste drie per categorie. Inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon. Inschrijven kan via rondevanbreezand@ziggo.nl. Deelname is op eigen risico.

(E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
Voor het derde jaar is de categorie elite/belofte/amateur/junioren voor de vrouwen, waarmee ook de top van het Nederlandse amateurwielrennen in de straten van Breezand te bekijken zal zijn. Zij rijden 60 km (40 ronden). Inschrijving gaat via www.knwu.nl.

Sportklasse
De categorie mannen sportklasse rijden over 60 kilometer (40 ronden) en is een officiële KNWU wedstrijd. Inschrijving gaat via www.knwu.nl.


Parcours Recreanten/ (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr./ Sportklasse

Inschrijving en kleedruimte
Ter plaatse kan worden ingeschreven bij Schra Tweewielers in Breezand. (Zandvaart 128 1764 NW Breezand). De inschrijving is geopend vanaf 10:00 uur.
Kleedruimte en douchegelegenheid is op het sportcomplex van Sportfederatie ZAP aan het Ceresplein.

Parkeren
Op de wedstrijddag zijn enkele wegen naar het parcours afgesloten. U kunt het beste parkeren op het Ceresplein. Deze is het beste bereiken via de zuidelijke kant van de Zandvaart, u slaat dan rechtsaf bij de DEEN. U kunt de zuidelijke kant van de Zandvaart bereiken via de Wallerweg of de Molenvaart.maandag 27 april

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 29 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 2 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 13 juni. In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 9 mei

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.woensdag 13 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 14 mei

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 16 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 mei

Waddenzeedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert voor de vierde keer de Waddenzeedrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Er worden 8x4 spellen gespeeld met halverwege een tussenstand en een heerlijke lunch verzorgd door Café Waddenzee. Aan het eind is er - zoals gebruikelijk - voor iedereen een leuke prijs.


Tussen de bridgeronden door kan worden genoten van het uitzicht, niet op de Waddenzee, maar op het Amstelmeer

De kosten zijn € 32,00 per paar, te voldoen bij inschrijving in de zaal. Niet NBB-leden betalen € 1,00 extra.


Tussen de middag genieten van een heerlijke lunch

Het kaarten begint om 11:00 uur. Graag uiterlijk 10:30 aanwezig.
Inschrijven kan via de agenda op de NBB-website (www.nbbclubsites.nl/club/4008) of door het sturen van een email (met de namen en de NBB-nummers) naar bridgeclubwieringen@xs4all.nl.
Telefonisch aanmelden mag ook bij Siebrand Veenstra (0227-592354).zaterdag 16 en zondag 17 mei

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel (alleen op zondag)zaterdag 16 en zondag 17 mei

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Het verwonderen is begonnen'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 23 mei

Waddenzee excursie, thema lepelaars

DEN OEVER - Ervaar de Waddenzee per zeilende vogelhut 'met de kop op de plaat' en met speciale aandacht voor de lepelaars van dit gebied. Inclusief presentatie door lepelaar onderzoeker Camilla Dreef.

Met deze excursie extra aandacht voor de lepelaars die broeden op een van de strekdammen net buiten de haven van Den Oever. Foerageren doen de lepelaars onder andere op het wad, ook daar zijn deze vogels, en vele andere soorten te treffen.
Deelnemers gaan aan boord van zeilschip de Schuttevaer in de haven van Den Oever. De tocht gaat naar de lepelaar kolonie op de 'banaan', een van de strekdammen. Naar verwachting zijn de lepelaars gestart aan hun broedseizoen, maar is de vegetatie nog laag genoeg om ze goed te kunnen bekijken.
De excursie houdt rekening met het tij, als de Schuttevaer het wad op vaart is het ongeveer 2-3u voor laag water, volgens het onderzoek van lepelaar onderzoeker Camilla Dreef het tijdstip waarop je de beste kansen hebt op foeragerende lepelaars.Het schip zet al vogelend koers richting het Amsteldiep. Daar vaart de Schuttevaer 'met de kop op de plaat', dat is net even anders dan 'droogvallen', waarbij het schip helemaal droog komt te liggen. Dit is een tussenweg die wat minder tijd kost, want we gaan vooral voor het vogels kijken.
Onderweg zijn allerlei soorten vogels te zien die gebruik maken van het wad. Soorten eenden, meeuwen visdieven en grote sterns en meerdere soorten steltlopers zoals scholekster, kluut, bontbekplevier, rosse grutto en tureluur. Natuurlijk wordt ook uitgekeken naar de zeehonden.
Op de terugweg is er soep met brood aan boord. Onderweg zijn er gidsen aan boord die wijzen op de vogels die er te zien zijn.

De excursie duurt van 13:00 tot ± 18:30 uur. Deelname kost € 51,50, inclusief bio soep met brood. Aanmelden kan op www.fogol.nl.zondag 24 mei

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 24 mei

Bunch of Barrels

DEN OEVER - Vintage Music by Bunch of Barrels! De Bunch of Barrels met oud Wieringer Jan Jaap Willemsen komen naar theater Het Vikingschip, Tobbenoordstraat 11a.

De heren gaan 'Down Memory Lane' en nemen u mee naar de gedenkwaardige en unieke tijd van de jaren '60 en '70 met die fantastische muziek. 'The Soundtrack Of My Life', zoals velen het noemen... Een feest der herkenning!De Barrels komen met een interessante layout en repertoire, dat ze in hun eigen stijl zullen brengen. De combinatie van muziek, beelden, anekdotes met humor én de interactie met het publiek maakt dat Bunch of Barrels anders is. Akoestische setting, intieme sfeer, sprankelende akoestische 4-, 6- en 12 snarige gitaren, bluesharp, basic drums en percussie, accordeon, viool, én vocal harmonies.

De aanvang van het concert is 15:00 uur. Kaarten kosten € 12,50. Reserveren via 06 3495 2332 of bunchofbarrels@kpnmail.nl.zaterdag 30 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 10 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 11 juni

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 13 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zondag 21 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is ' Mysterieuze momenten op de langste dag'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 19:00-22:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 20:00-23:00 uur
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 19:00-22:30 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 20:00-23:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 19:00-22:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 19:00-22:00 uurvrijdag 26 juniKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 27 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 27 en zondag 28 juni

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)zaterdag 27 en zondag 28 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Tomeloos en duurzaam genieten'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin van Atie en Cees Jonker, Klein Dorregeest 3b, Akersloot van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik, Wesfriesedijk 58, Warmenhuizen van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)woensdag 8 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 9 juli

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 11 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 16 juli

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zomerbingo is op donderdag 13 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
vrijdag 17 juliKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 18 en zondag 19 juli

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Puur zomers tuingeluk'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin van Atie en Cees Jonker, Klein Dorregeest 3b, Akersloot van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Kwekerijtuin Piet Vrugt, Oudelandsdijkje 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 18 en zondag 19 juli

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)zaterdag 25 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 5 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 7 augustusKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 8 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 13 augustus

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 22 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)zaterdag 22 en zondag 23 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Dans van groen en kleuren'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik, Wesfriesedijk 58, Warmenhuizen van 12:00-16:30 uur (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 5 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 9 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 12 en zondag 13 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)Woensdag 16 september

High Tea

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met een High Tea en een programma met leuke anekdotes en verhalen.

Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef.
Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 19 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 7 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 10 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 14 november en 12 december (Kerstbingo).vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Biljartkampioenschap van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als dit weekeinde in Dorpshuis Hippo. Biljarters van Wieringer verenigingen strijden om het kampioenschap libre.

De organisatie is in handen van de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.). Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om ±16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.

Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg is vrij.zaterdag 17 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 21 oktober

Lezing over de Atlantic Wall

HIPPOLYTUSHOEF - De Atlantic Wall staat centraal bij Vrouwen van Nu Wieringen.

Wieringer Gerard Numeijer vertelt over het ontstaan en het nut van deze Atlantic Wall.
Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef.
Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,00 (inclusief koffie/thee en consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 29 oktober

Bezoek 'Air-war Museum'

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen brengt een bedrijfsbezoek aan het museum van Gerard Numeijer aan het Molenveld.

Gerard Numeijer heeft begin 2019 het 'Air-war Museum' opgericht. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om het museum nog meer inhoud te kunnen geven.
De rondleiding begint om 9:30 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 31 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 4 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 12 december (Kerstbingo).zaterdag 14 november

Den Nederlandschtalige Top 101

HIPPOLYTUSHOEF - De geruchten hingen al heel lang in de lucht maar eindelijk zijn de grondleggers van Den Nederlandschtalige Top 101 dan toch gezwicht voor de smeekbeden. Vijfentwintig jaar na dato van de eerste editie komt er een eenmalige revival. Plaats van handeling is natuurlijk de Kasteleen (voorheen Aurorabar) aan de Nieuwstraat en traditioneel vindt het evenement de eerste zaterdag na Sint Maarten plaats.

Een feest der herkenning. Met nummers van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Zo zou je Den Nederlandschtalige Top 101, die midden jaren negentig van de vorige eeuw voor het eerst het levenslicht zag, het beste kunnen omschrijven. Want waar komen zoveel muziekstijlen samen in één lijst? Van theatrale, meeslepende en bombastische nummers tot aan melancholieke, fragiele kunstwerken met een vleugje romantiek en vileine teksten. En van Carnavaleske hoempapa muziek en tranentrekkende smartlappen tot politiek beladen songs met een maatschappelijke kritische boodschap. Ook duiken er in het dialect gezongen nummers en liedjes met een Caribische sound zomaar op in de lijst. Als het aan één van de organisatoren ligt, wordt zelfs opera en operette niet geschuwd. Eéén ding staat vast. Een lach of een traan is nooit ver weg.
De nummers zullen, zoals te doen gebruikelijk, zowel van vinyl als live te horen zijn.

Voor verder informatie verwijst de organisatie naar zijn Facebook pagina.woensdag 18 november

Schrijfster José Kruijer

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijfster José Kruijer vertelt bij Vrouwen van Nu Wieringen over haar boek 'Manzanilla'.

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in 't fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin en familie. Dat valt voor haar nog te bezien.
Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef. Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,= (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 21 en zondag 22 november

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het twaalfde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Riet en Cor Theunissen. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 2 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 16 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - Als afsluiting van het jaar 2020 viert Vrouwen van Nu Wieringen haar traditionele Kerstviering in de Hippolytuskerk.

Het programma wordt verzorgd door het Michaëlskoor Oosterland.
Aanvang: 20:00 uur in de Hippolytuskerk, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 30 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes aspiranten B 1969/1970 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...