Moon: geen stoere zelfverzekerde hond
Uitgegeven op 24-02-2020 om 12:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Moon is een Amerikaanse Bully in de kleur bleu fawn white, het is een teefje met geboortedatum: 28-04-2016. Reden van afstand heeft alles te maken met de persoonlijke omstandigheden van de eigenaar, een verdrietige keus.

Haar eerste levensjaar heeft Moon ergens anders doorgebracht, ze moest toen herplaatst worden wegens tijdgebrek. Opvallend in haar nieuwe thuis was haar angst voor de bench en de onzekerheid in de nabijheid van kalende mannen (sorry, we willen niet onaardig zijn). De bench is nooit vriendschap geworden en gelukkig ook niet nodig in het dagelijks leven en inmiddels heeft Moon geleerd dat er ook mannen zonder haar zijn best oké in de omgang. Geen beperkende factor bij plaatsing dus.

Ondanks haar uiterlijk is het geen stoere zelfverzekerde hond. Als ze iets spannend vindt, bijvoorbeeld iemand die plots om een hoekje komt kijken, reageert ze met stevig blaffen waarbij de ontwijkende beweging half naar achter duidelijk herkenbaar is. Eenmaal bekend is het GROTE VRIENDEN en kruipt ze het liefst op schoot om gezellig bij je te zijn. Ze komt uit een omgeving met jonge kinderen en dat ging prima. Wel kan het een overweging zijn vanwege haar enthousiasme en kracht om niet de combinatie te maken met hele kleine kindjes die net de kunst van het lopen beoefenen.

Als eigenaar is het handig om stevig in je schoenen te staan. Moon kan netjes aan de lijn lopen maar kan ook bijzonder pittig trekken. Een aandachtspuntje dus. Ze kent het commando 'zit' en wacht voor ze mag eten. Vrijwel niet los van de lijn geweest. De tijdsduur van het wandelen moet nog opgebouwd worden. Moon is ruim een jaar geleden geopereerd aan haar kruisband rechts, de operatie is geslaagd, nu het wandelschema nog. Katten is een no-go. Op straat kun je haar sturen door op tijd nee! in te zetten als ze de neiging heeft om te gaan najagen maar als ze op stoom is, is het een kwestie van lijn vasthouden en blijven staan. Dit geldt ook voor onze gevleugelde vrienden bijvoorbeeld in de sloot. Met tijdige sturing en ander gedrag belonen staat niets een fijne wandeling samen in de weg.

Andere honden vindt Moon erg spannend, ze laat verschillende stresssignalen zien. Aan de ene kant wil ze wel dichterbij om kennis te maken, aan de andere kant heeft ze geen idee hoe het moet. Reageert een andere hond met uitvallen, laat Moon zich niet onbetuigd en reageert ze ook met uitvallen en vooral veel blaffen. In feite is ze niet vaak in contact geweest met soortgenoten, meestal werd de voorzichtige route gevolgd: ontwijken van direct contact.

Het allerliefst is Moon gezellig samen met haar mensen maar vooruit, als u heel graag zonder hond van huis wil dan is dat voor een poosje (geen lange uren) wel mogelijk. Natuurlijk eerst even rustig wennen in een nieuwe omgeving en opbouwen. Heeft u een woonomgeving waar veel mensen uw huis passeren dan vergt dat management omdat Moon anders wat veel zal aanslaan. Veiligheid en structuur zijn kernwoorden waardoor Moon rust vindt om de regie aan u over te laten en zelf lekker te gaan slapen. Ze vindt het heerlijk om samen te spelen, flos is favoriet en kan keurig loslaten op commando.
Komt u kennismaken met deze mooie dame? U bent welkom, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
El de Haan en Clara Kuin - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...