Seniorencomplex Kroonwaard krijgt eigentijdse uitstraling
Uitgegeven op 20-02-2020 om 10:21  |  link  |  bewaar  |  print

Nieuw schilderwerk en maatregelen voor betere brandveiligheid

MIDDENMEER - Vaarwel gedateerd groen en blauw schilderwerk en welkom moderne grijstinten: Kroonwaard in Middenmeer zal weer stralen! De schilders van Helder Vastgoed zijn druk in de weer om het seniorencomplex een nieuw gezicht te geven.In opdracht van Wooncompagnie worden 18 appartementen voorzien van nieuw schilderwerk, in eigentijdse kleurstellingen. De kozijnen worden parelwit, de deuren grachtengroen, de balkonhekken groengrijs en de diverse panelen mosgrijs. "Juist die combinatie geeft het complex een heel andere, moderne uitstraling", stelt Ninon Pijnacker, Technisch Adviseur Woningen van Wooncompagnie. De eerste fase van de werkzaamheden is inmiddels afgerond, naar tevredenheid van de corporatie én de bewoners.

Veel positieve reacties
"Goed schilderwerk is niet alleen goed voor het complex op zich, het komt ook het woongenot ten goede", zegt Ninon Pijnacker. "Veel bewoners reageren positief op de schilderwerkzaamheden en dat is natuurlijk een goede zaak. Wooncompagnie vindt het belangrijk dat mensen goed en prettig wonen."

Aan de slag met brandveiligheid
Ook 'veilig wonen' staat bij Wooncompagnie hoog op de agenda. "Om die reden controleren we woningen en complexen regelmatig op de brandveiligheid", aldus Technisch Adviseur Woningen Johan Visser. "Zo bleek uit een onderzoek in Kroonwaard dat een deel van het complex, dat in totaal 21 appartementen omvat, niet voldoet aan de laatste brandveiligheidseisen. Ook daar gaan we mee aan de slag."Brandwerend dubbelglas
Naar aanleiding van het onderzoek neemt Wooncompagnie een aantal maatregelen. Zo wordt bij enkele woningen het valraam in de keuken vervangen door vast brandwerend dubbelglas. Verder worden voordeuren voorzien van een dranger die vervolgens wordt aangesloten op een rookmelder.

Nieuwe tochtdorpels
Tochtdorpels aan de onderzijde van deuren worden vervangen en bij woningen op de begane grond worden de rookgasafvoeren en mechanische ventilatieleidingen brandwerend behandeld. Datzelfde geldt voor het plafond van de meterkast.

Het totale project van Wooncompagnie neemt naar verwachting nog enkele maanden in beslag.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringerrandmeer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...