Quintus knikkert JuRo UnirekVZV uit het bekertoernooi
Uitgegeven op 20-02-2020 om 09:42  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - JuRo Unirek/VZV heeft tegen Quintus een gevoelige nederlaag moeten incasseren wat het einde in het bekertoernooi betekende.

VZV heeft lange tijd een voorsprong gehad maar heeft net als tegen Handbal Venlo in de slotfase met miniem verschil het hoofd moeten buigen 24-25.
De thuisploeg ging voortvarend van start, na 10 min. stond het team van Rolf Schulte op een 5-2 voorsprong waar goalie Amber Zomerdijk een aantal geweldige reddingen verrichte.
Het tij keerde, Silvana Koppe moest met een 2 min. straf naar de bank en de toegekende stafworp betekende 5-3.


(foto: Patrick Hoogervorst)

Halverwege de eerste helft was de stand weer in evenwicht en pakte Quintus een time out maar VZV herstelde en kwam door een benutte strafworp op 6-5 waarna Lisa Vlug op de paal pegelde en Jane Kramer een zeker lijkende treffer gekeerd zag door de sluitpost van Quintus.
In ondertal scoorde het team van Quintus echter 6-6 waarna de VZV coach met een time out weer op de rit trachtte te krijgen.
Deze ingreep pakte goed uit voor de thuisploeg en onder aanmoedigingen van de vele VZV supporters in de weer goed gevulde sporthal scoorde Jane Kramer, Esma Staal en Florance Kos 9-6.
Na de 9-7 scoorde Djazzmin Trabelsi de laatste treffer voor het rustsignaal van de goed en resoluut fluitende scheidsrechters Tanasescu en van Kessel.
Ruststand 10-7.
Na de pauze pegelde VZV een schot op de lat en verrichte Amber weer een geweldige redding waarna Quintus tegen wist te scoren 10-8.
Lotte Prak maakte 11-8 en liet Amber Zomerdijk na een prima stop Lisa Vlug in een razend snelle break de 12-8 aantekenen.
Nu kreeg Lotte Prak een tijdstraf en scoorde de tegenstander maar Esma Staal verzilverde hierna een strafworp 13-9.
Quintus bleef echter knokken voor een zo goed mogelijk resultaat en na 10 min. was de aansluitingstreffer een feit.
De goed op schot zijnde Maud Kruijer pegelde de 14-12 achter de sterk keepende Ester de Vos van Quintus, en Esma Staal gaf vervolgens met een listig lobje deze keepster het nakijken uit een pingel 15-12.
VZV had de wedstrijd nog steeds onder controle en Amber verrichte prima reddingen waaruit Lisa Vlug in de break halverwege de tweede helft de 16-13 aantekende en Maud Kruijer 17-14.
Het team van Rene Zwinkels gaf zich nog steeds niet gewonnen en schakelde een tandje bij wat al snel 17-16 opleverde maar weer was het Maud Kruijer die voor 18-16 zorgde.
Met nog 10 min. te gaan was de stand weer gelijk 18-18 en nam Quintus het heft steeds meer in handen en trachtte VZV met een time out het vertrouwen nog wat op te vijzelen.
Jane Kramer zette de kwakkelende thuisploeg nog op 19-18 maar VZV had niet meer de kracht om de wedstrijd naar hun hand te zetten.
Vijf min. voor het einde werd het 20-22 waarna Lotte Prak nog tegen scoorde maar Quintus steeds meer uitzicht kreeg op de overwinning en zelfs uitliep naar 21-24.
Djazzmin Trabelsi gaf de thuisploeg nog weer enige hoop 22-24 waarna Esma Staal een strafworp met een prima reflex gekeerd zag door de Quintus keepster.
Maud Kruijer scoorde nog wel haar vijfde treffer maar het was toch Quintus die met een nipte overwinningen en een plaats in de volgende bekerronde ging strijken.
Eindstand 24-25.
Doelpunten: Topscorer Maud Kruijer 5, Lotte Prak 4, Esma Staal 3, Lisa Vlug 3, Dominique Koppe 2, Djazzmin Trabelsi 2, Jane Kramer 2, Florance Kos 2, Silvana Koppe 1.

Nu volgt a.s. woensdag de eerste uitwedstrijd tegen Borhave in de kampioenspoule een tegenstander die zeker niet onderschat worden.
Borhave won afgelopen zaterdag van dit Quintus en speelde onlangs in Amsterdam gelijk tegen VOC.
Er gaat om 16.00 uur a.s. woensdag weer een bus van Van Diepen, het VZV team hoopt op een groot aantal supporters in deze beslissende fase van de tot nog toe succesvol verlopen competitie met als inzet het fel begeerde Kampioenschap in de Eredivisie voor Dames.

Theo Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Café de Postboot met daarnaast een winkel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...