Het Zuiderzeemuseum zoekt helpende handen
Uitgegeven op 19-02-2020 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

Informatieochtend vrijwilligers op 25 februari

ENKHUIZEN - Het buitenseizoen van het Zuiderzeemuseum staat al weer voor de deur. Daarom is het museum op zoek naar vrijwilligers. Om kennis te kunnen maken met het diverse functieaanbod, is er op dinsdag 25 februari van 10:00 tot 12:00 uur een wervingsmarkt in museumrestaurant Het Peperhuis aan de Wierdijk. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers start directeur Stephan Warnik de ochtend met een welkomstwoord. Geïnteresseerden kunnen vervolgens bij verschillende kraampjes informatie inwinnen over de vrijwilligersfuncties die beschikbaar zijn.


Foto Anne Reinke

Het museum is onder andere op zoek naar ambachtslieden, rolspelers, gastheren en gastvrouwen, vrijwilligers drukkerij, stoomwasserij, knutselatelier, kaaspakhuis, bakkerswinkel en educatie. Vrijwilligers ontvangen voor hun werkzaamheden een onkosten- en reisvergoeding en lunch. Bekijk alle vacatures op www.zuiderzeemuseum.nl. Volgens Jan Botman, vrijwilliger bakkerswinkel in het Zuiderzeemuseum, is deze functie hem op het lijf geschreven. "Mijn vrijwilligerswerk is een vast gegeven geworden in mijn leven; ik doe dit met veel plezier en ben graag onder de mensen."

Aanmelden
Geïnteresseerd in een van de vrijwilligersfuncties? Het Zuiderzeemuseum vraagt belangstellenden om zich vooraf per e-mail op te geven, onder vermelding van hun naam en de vrijwilligersvacature waar de voorkeur naar uit gaat. Deze e-mail kan gestuurd worden naar: solliciteren@zuiderzeemuseum.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging en routebeschrijving voor de bijeenkomst.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten met een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2020.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Hippolytushoef 1978 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...