Karin Smits is ritueelbegeleider
Uitgegeven op 13-02-2020 om 07:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Karin Smits heeft na meer dan 35 jaar in het onderwijs een carrièreswitch gemaakt. Sinds vorige week is zij, naast haar werk als muziekdocent en dirigent, professioneel ritueelbegeleider; een nieuw beroep in de uitvaartbranche.

Karin is de enige ritueelbegeleider in de regio, zo blijkt uit een overzicht op www.lbvr.nl, de website van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders. "Er is dus werk te doen, een missie om dit mooie vak onder de aandacht te brengen!"
Een ritueelbegeleider geeft inhoud en vorm aan een uitvaartplechtigheid, een ceremonie rond een as-bestemming, een herdenking.

Wie kennis wil maken met ritueelbegeleider Karin kan op Valentijnsdag (vrijdag 14 februari) terecht in 'De Grebbe', waar zij onder de naam 'Herwaerts ritueelbegeleiding' gevestigd is, aan de Koningstraat 25 in Hippolytushoef.


Er zijn vrijdag tijdens een open dag ook abdijkaarsen om aan te steken

"Waar anderen Valentijnsdag gebruiken om in 'het rood' genegenheid te tonen, wil ik graag de mogelijkheid bieden om 'verloren dierbaren in het licht te zetten'. Er is tijd. Voor vragen over het vak, een goed gesprek bij een kopje koffie of thee, een toast op het leven en/of een goede herinnering. In een sfeervolle ambiance." Wie wil is welkom! 'De Grebbe' is open van 10:00 uur tot 20:00 uur. Laat je niet weerhouden als de voordeur vanwege de weersomstandigheden dicht mocht zijn: Dan is de zijingang los!

Wie bij ritueelbegeleider denkt aan een 'zweverig' beroep moet die mening herzien.
Bij een bezoek aan 'De Grebbe' deelt Karin graag haar passie. "Afscheid nemen van een leven is het grootst denkbare afscheid. Een ritueelbegeleider kan daarbij van betekenisvolle waarde zijn. Allereerst als luisterend oor om daarna met betrokkenen inhoud en vorm te geven aan een zo persoonlijk mogelijk afscheid." Symbolen spelen, als het even kan, een belangrijke rol. "Een steentje met een gat kan zo' symbool zijn: Het steentje zijn wij, het gat is wat je achter laat." Karin begon een half jaar geleden aan de opleiding voor ritueelbegeleider in Twello en rondde deze enkele weken geleden af. Ze benadrukt, dat ze geen uitvaartbegeleider is, zoals Mereboer Uitvaartzorg. Wel werkt ze nauw samen met de uitvaartbegeleider. Al voor zij aan de opleiding begon had Karin enige ervaring met uitvaart en herdenking. Nu gaat ze dat ook beroepsmatig in praktijk brengen. Belangstellenden mogen haar altijd bellen: 06 4044 5338.Meer informatie over het beroep is te vinden op www.lbvr.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mulo Perklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...