Zanger Piet Visser overleden
Uitgegeven op 24-01-2020 om 22:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Na een kortstondig ziekbed is vandaag in de hospice in Den Helder oud-Wieringer Piet Visser overleden. Piet is bij veel Wieringers bekend als zanger. Vroeger trad hij regelmatig op in de Aurora Bar en de Beachclub, hierna heeft hij nadat hij verhuisd was naar Rotterdam nog drie keer opgetreden met zijn vrouw Anita in het Stamineeke, vorig jaar nog tijdens de Kermis. Piet is slechts 62 jaar oud geworden.Piet Visser
7-6-1957 24-1-2020
'Mag ik een applaus voor de geweldige bediening?'


Piet is vooral bekend als zanger van het luchtige repertoire, eerst trad hij solo op, later samen met zijn vrouw Anita onder de naam 'Duo Freelance'. Piet was een gezelligheidsmens, hij zong vooral Nederlandstalig, maar schuwde de Engelstalige hits en evergreens ook niet. Zingen was zijn passie, omdat daar de kachel niet gestookt van kon worden had hij allerlei baantjes. Zo was Piet in Hippo buschauffeur bij De Haan Travel en Jan de Wit, later bij de RET in Rotterdam. In Rotterdam stapte Piet nog over op de tram. Ik, Henk-Jan, ben samen met Piet dikwijls met de bus op stap geweest voor Martien de Haan. Schoolreisjes maar ook naar Pinkpop in Landgraaf. Dit laatste vond hij een ramp, was zijn muziek niet. Een anekdote: 'Wij zaten met zijn twee├źn voor de bus in Landgraaf. Piet had een tafel met twee stoelen meegenomen en hij draaide alvast vijf shaggies voor de terugweg. Er liep een Engelsman langs en die vroeg 'How much for de stickies?' Ik zei 'Twenty-five' en verkocht ze voor een geeltje. Piet was perplex... Hij zij 'Straks komt ie terug als ie door heeft dat er geen wiet inzit?' Gelukkig zagen wij de man niet meer terug.


Kampioen draaiorgeldraaier 1978 in Den Helder.

In zijn jeugd reisde hij mee met de Kermis als knecht, was hij disc-jockey en won hij in 1978 zelfs een draaiorgelwedstrijd in zijn zo geliefde Den Helder.


Piet en Anita Visser, Duo Freelance, zij traden ook vaak op in verzorgingstehuizen voor de oudjes.

Piet als tramchauffeur, dit mooie plaatje plaatste hij twee jaar geleden op Facebook.

In de herfst van 2019 werd er longkanker geconstateerd bij Piet. Toen waren de vooruitzichten al somber. Zo positief als Piet was bleef hij strijdbaar tot het einde en wilde absoluut geen 'zielige toestanden'. Zijn motto was dan ook, 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!' Op 22 januari kwam Piet voor de laatste keer op Facebook naar buiten met een bericht waarvan iedereen schrok. Hij vertelde dat hij niet lang meer te leven had en zijn laatste dagen zou doorbrengen in zijn geliefde Den Helder. Donderdag 23 januari hebben een aantal goede vrienden nog afscheid van Piet kunnen nemen, vrijdag verslechterde zijn gezondheid erg snel en is Piet om kwart over drie 's middags vredig ingeslapen.

Dat Piet moge rusten in vrede, wij zullen hem missen.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter op de kotter - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...