Mandolineklanken in Kapellehof
Uitgegeven op 23-01-2020 om 22:10  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Mandolineorkest Oost-Wieringen heeft donderdag voor de bewoners van zorgcentrum Kapellehof en hun familie een geslaagd concert verzorgd. Het aandachtige publiek heeft genoten van de mooie klanken, die goed tot hun recht kwamen, mede door de goede akoestiek, en zo werd het een gemoedelijke en gezellige sfeervolle middag.

Uit de 'koffer vol muziek' was een programma uit vele landen samengesteld. Zoals Concerto Exotique, bestaand uit drie delen, deel twee is Danse, door de orkestleden omgedoopt tot bananen-dans, en waar dirigent Karin Smits het orkest aanzet, schuimbanaantjes uitdeelt, en daarna het orkest uitzet. Dit kan overigens alleen bij dit nummer. Vervolgens reist men per kameel door de woestijn, in Raksa Arabia. Uit Portugal, twee Fado's, een droevige en een vrolijke. Recuerdos de la Alhambra met de prachtige klanken vanuit de voormalige koningsstad Granada, waar het Alhambra op een strategische heuvel in de stad is gebouwd, en een toonbeeld is van de Moorse bouwkunst.In Engeland brengen we een bezoek aan Sally's Garden, een prachtige tuin, waar we plaats nemen op een romantisch bankje en de rozengeur opsnuiven.
Phantasy on an Irish Folksong klonk heel bekend bij velen. Na de gezellige pauze met de vele verhalen, gingen we een rondje Europa met de Euro-souvenirs. Hierna de beroemde tango van Malando en La Comparsa., Drink Griekse wijn, Waarom fluister ik je naam nog en Nooit op Zondag werd al meegezongen. Na het dankwoord als toegift de Tulpen uit Amsterdam, en deze ging uit volle borst. Het werd een hele gezellige middag.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes haven eerder dan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...