Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 20-01-2020 om 17:24  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 2 februari

Voorjaarsbeurs

WINKEL - Dé beurs voor mensen met voorjaarskriebels. In het pand van Jan Schreur Recreatie aan de Zandwilg 9 vindt tussen 11:00 uur en 17:00 uur de inmiddels bekende Voorjaarsbeurs Winkel voor de tiende keer plaats.

Het gevarieerde aanbod zal de bezoekers dit jaar nóg meer voorjaarskriebels gaan bezorgen. De diversiteit in standhouders die zorgvuldig geselecteerd zijn presenteren allemaal hun unieke producten, zij geven demonstraties en natuurlijk is er gedacht aan lekkere hapjes en drankjes. Dit alles zorgt voor een aantrekkelijke beurs voor zowel jong als oud.Van caravans, campers, fietsen, tot het organiseren van een origineel feest op bijvoorbeeld een boot, op de beurs vind je het allemaal. Ook wordt volop aandacht geschonken aan schoonheid, gezondheid, voeding en bewustwording. Campings, matrassen en natuurgeneeskunde, het komt allemaal uitgebreid aan bod. Maar ook bijzondere homeopathische producten, cadeauartikelen, sieraden en voeding zullen de revue passeren bij een bezoek aan de beurs. De organisatie is ervan overtuigd dat na een gratis bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Winkel iedereen extra veel zin krijgt in het voorjaar.
zondag 2 februari

Koor Accoord

ANNA PAULOWNA - Koor Accoord uit Schagen geeft een concert in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Accoord is een gemengd koor van zo'n 40 zangeressen en zangers en staat o.l.v. Gerrit v.d. Belt. Het koor zingt voornamelijk drie- en vierstemmige liederen uit de gehele
wereld, meestal a capella, een enkel lied met instrumentale begeleiding of percussie.In het najaar van 2019 heeft Accoord haar 25-jarig jubileum gevierd met een gevarieerd concert, gebaseerd op het thema 'De Oerknal'.
Tijdens het concert in de Keesschuur, zullen onderdelen van dit jubileumconcert worden gezongen.
Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.zondag 2 februari

Rondleiding Beeldenfort

DEN HELDER - Maria Glandorf geeft om 14:00 uur een toelichting bij het Beeldenfort aan de linie achter Triade.

Na afloop een (warm) drankje in Kunsthal 45 aan de Koningstraat 43-45. In verband met de beperkte ruimte is het aantal deelnemers beperkt en aanmelding via Info@kunsthal45.nl gewenst. Toegang € 5,00.
zondag 2 februariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 2 februari
zondag 2 februari

Lichtjestocht

MEDEMBLIK - Het Inloophuis Medemblik organiseert voor de tweede keer de Wereldkankerdag Lichtjestocht. Met een route door de oude stad.

Met deze wandeling willen de lopers de kankerpatiënten onder ons een hart onder de riem steken. Ook de familie, naasten en de mantelzorgers, die van uitslag naar uitslag leven worden niet vergeten. Op deze avond herdenken we in stilte ook de patiënten die niet meer onder ons zijn, die de ziekte niet mochten overleven.

Gelukkig genezen steeds meer mensen, die dan min of meer hun leven weer kunnen oppakken. Maar lang niet altijd. Late effecten van een behandeling hebben soms levenslange consequenties. Consequenties die niet altijd zichtbaar zijn! Kanker zet het leven ineens stil. Van de ene op de andere dag leven de betrokkenen in een rollercoaster. Patiënt en partner zijn? En weten wat dan goed voor je is? Is voor weinig mensen een haalbare realiteit. Het Inloophuis kan dan hulp bieden. In een niet klinische omgeving, kan iedereen terecht voor advies en een ontmoeting met lotgenoten, naasten en partners. En niet te vergeten een stuk ontspanning. De meeste bezoekers beschouwen het als een ‘warm bad’. De lichtjes wandeltocht staat in het teken van licht, een lichtpuntje aan de horizon. Waar iedereen voor uitgenodigd wordt, om mee te lopen.

De start is om 18:00 uur bij het inloophuis aan de Oosterhaven 11 in Medemblik. U mag een eigen lichtje meenemen. Er zijn ook witte lampions te koop en daar steun u het inloophuis ook nog eens mee. Kinderen lopen ook graag mee, dus die zijn ook van harte welkom.
maandag 3 februari

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 3 t/m zaterdag 8 februari

Huis-aan-huis actie voor molen De Hoop

DEN OEVER - Dit jaar zal groot onderhoud worden uitgevoerd aan molen De Hoop. Met name het kruisysteem om de molen op de wind te zetten is aan vervanging toe. De lange spruit en de lange schoren zijn aangetast sinds 2015 door schimmels en houtrot. Om te voorkomen dat het afbreekt en schade veroorzaakt, is vervanging nu echt noodzakelijk. Daarnaast zullen nog enige andere reparaties uitgevoerd worden.De kosten van dit totale werkpakket bedragen circa € 30.000. Van dit bedrag moet de vereniging De Wieringer Molens zelf ongeveer de helft bij elkaar brengen. Dit doet de vereniging ondermeer door een beroep te doen op de bevolking van oostelijk Wieringen (Den Oever, Stroe en Oosterland).

Vrijwilligers zullen van huis tot huis gaan om te vragen of mensen lid willen worden van de vereniging, of een bijdrage willen doen in de collectebus of misschien ook nog wel een pak meel willen kopen.
U kunt ook helpen door uw bijdrage over te maken op bankrekening: NL50 RABO 0370323912 t.n.v. De Wieringer Molens.dinsdag 4 februari


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 4 februari

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 5 februari

Wandelen in het Medemblik

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in Medemblik.

De vrouwen maken vanaf de Pekelharinghaven een rondwandeling in het mooie stadje Medemblik.
Vertrek vanaf het ALDI-parkeerterrein om 13:00 uur. De kosten zijn € 12,00 p.p. incl. reiskosten en koffie/thee met wat lekkers na de wandeling in Hotel Medemblik.
Opgave voor 3 februari bij: Joke Ooijevaar, tel. 0227-724074, j_ooyevaar@quicknet.nl of Alka Wagemaker, tel. 0227-592508, alka-koos@live.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 5 februari

Bijeenkomst over opwekken groene energie

Waar kunnen we meer groene energie opwekken? Denk mee!

ANNA PAULOWNA - Er ligt voor de gemeente Hollands Kroon een grote opgave om groene energie op te wekken. In Hollands Kroon is dat al goed zichtbaar, zoals met het windmolenpark in de Wieringermeer. Daarmee draagt de gemeente flink bij aan de landelijke opgave. Er is echter nog meer nodig, bijvoorbeeld door plekken van omvang te vinden voor zonnepanelen. Om de mogelijkheden voor extra opwek van groene energie te verkennen, is er een bijeenkomst.

Belangstellenden zijn van 19:00 - 22:00 uur van harte welkom om mee te denken in De Ontmoeting (MFA), De Verwachting 1, Anna Paulowna.
Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.hollandskroon.nl.

Oplossingen
"We hopen op een goede opkomst", zegt wethouder Duurzaamheid Theo Meskers. "De opgave is groot, de druk van het Rijk om met oplossingen te komen ook. We staan nu aan de lat om zelf met oplossingen komen om voldoende groene energie op te wekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op daken. Welke plekken of locaties lenen zich daarvoor? Medewerking van inwoners, bedrijven en betrokken organisaties is belangrijk."

Regionale Energiestrategie (RES)
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin nemen we op hoe en waar we duurzame energie opwekken, met de blik gericht op 2030. Hollands Kroon is onderdeel van de regio Noord-Holland Noord.
Voor meer informatie over de RES, het proces en de planning kijkt u op de website van Energieregio Noord-Holland Noord.woensdag 5 februari

Leven van de wind?

Open avond Rotaryclub Radboud in het Wapen van Medemblik

MEDEMBLIK - Akkerbouwer Renze Bouthoorn is al meer dan 20 jaar actief in de windenergie. Onder meer met een eigen turbine op zijn landbouwgrond in de Wieringermeer. Een 'bijbaan' waar hij zeer gepassioneerd over kan vertellen. Hij is daarom de spreker op de open avond van Rotaryclub Radboud in Medemblik. De avond begint om 19:30 uur en de entree is gratis.

Bij het ontwikkelen van een windmolenpark komt heel wat kijken. Van vergunningen, subsidies en natuurbehoud, tot het aanleggen van speciale wegen voor de aanvoer van de onderdelen. Bouthoorn is ook betrokken bij de aanleg van windmolenpark Wieringermeer en gunt de bezoekers een leerzame blik op de totstandkoming van dit megaproject.


De bouw van bijna 100 grote windturbines in de Wieringermeer is een megaproject

Maak kennis met Rotary Radboud
De Rotaryclub Radboud wordt gevormd door een gevarieerd aantal leden van jong tot oud, uit allerlei beroepsgroepen en lagen van de samenleving. Bij de Rotary kom je om iets te brengen, een bijdrage aan de maatschappij, maar ook om iets te halen, vriendschap en kennis. Deze avond biedt een inkijkje in het doen en laten van deze club die leden telt uit Westfriesland en de Wieringermeer. Deze avond is daarom niet alleen vanwege het thema interessant, maar het geeft geïnteresseerden ook de gelegenheid om een clubavond mee te maken. Wel graag tijdig aanmelden via info@rotaryradboud.nl.donderdag 6 februari

Workshop armband maken van koffiecups

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen gaan o.l.v. Lea Jongbloed een mooie armband maken van koffiecups. Onder het genot van een kopje koffie/thee gaan de leden om 9:30 uur aan de slag in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Veel leden hebben al oude koffiecups gespaard zodat die aanwezig zijn. Ook de overige materialen zijn gekocht dus hoef je niets mee te nemen behalve een stopnaald (scherpe punt) als gereedschap.
Opgeven bij Margot Wempe, m.wempe@ziggo.nl, telefoon 0227-820816. Kosten: € 7,00.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 6 februari

Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 6 februari

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari

Jubileumhotel

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely speelt de klucht Jubileumhotel. Het stuk is geschreven door Ray Cooney en vertaald door John Lanting. De voorstelling wordt gespeeld in de Langewegkerk en begint om 20:00 uur.In deze doldwaze klucht nemen de spelers u mee naar een hotel waar het ene misverstand zich op het andere stapelt en het personeel compleet in verwarring wordt gebracht!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelvereniginglely.nl.

De voorstellingen van 1, 7 en 8 februari zijn uitverkocht!vrijdag 7 februari

Lessen abstract schilderen

ANNA PAULOWNA - Annet Hoeksema geeft een nieuwe serie lessen abstract schilderen in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Onder de inspirerende begeleiding van Annet wordt u meegenomen langs de vele aspecten van het Abstracte: Kleur, Compositie, Emotie, en een scala van technieken.
Abstract werken is spannend en vraagt soms veel tijd, maar het kan ook als in een 'flow'werken en zo uit je handen komen !Kortom, een geweldige cursus op de vrijdagmiddag. Fijn veel tijd: er wordt gewerkt van 13:30 tot 17:00 uur.
Iedereen kan op eigen niveau meedoen, gevorderd of beginnend.
Voor meer info of opgeven kunt u bellen naar 0223-621610 of 06 8117 0749, mail annettehoeksema@gmail.com.vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari, 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)vrijdag 7 februari
vrijdag 7 februari
vrijdag 7 en zaterdag 8 februariEen avondje lachen en ontspanning

NIEUWE NIEDORP - Toneelvereniging KNA1927 speelt 'Paniek op de 13e', een blijspel in 3 bedrijven. De voorstelling is in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, en begint om 20:00 uur.

Terug naar eind '60 begin jaren '70 waar winkelen in een warenhuis nog een uitje was en de beleefdheidsnorm hoog lag. Op de 13e verdieping waar Danny een paar maanden werkt op de afdeling geluid moet hij door personeelstekort onverwacht invallen op de lingerieafdeling. De enige ervaring die hij heeft is met het ondergoed van zijn vriendin. Desondanks ziet hij het wel zitten. Hij krijgt te maken met een cheffin die het hoog in haar bol heeft en een paar hele eigenaardige klanten. Het doen en laten van de spelers resulteert in hilarische, grappige en soms vreemde situaties.

Entree is € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Aan de deur zijn de kaarten € 12,00.
Voor de vrijdag is ook een Vip arrangement verkrijgbaar, alleen online te bestellen. Aanvang 18:00 uur. Entreekaart voor VIP plaatsen + Theaterhap buffet (exclusief drinken) + 1 lot voor de verloting € 29,95.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Juwelier Leguit in Nieuwe Niedorp. Online op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.

Dubbelrollen, op de planken, voor de planken
De vereniging bestaat uit een klein aantal leden van 11 mensen. Naast een drietal slapende leden hebben de andere leden vaak een dubbelrol. Van de zes spelers op de planken zitten er daarvan drie ook in het bestuur. Ook heeft er één speler na 25 jaar óp de planken gespeelt te hebben haar rol geruild voor een rol vóór de planken. Tilly Schaafsma-Leguit die al vele rollen vertolkt heeft had de wens om een keer de rol als regisseuse te vervullen. Tilly heeft in het verleden de regiecursus gevolgd in Schagen en Alkmaar en na 10 jaar ervaring opgedaan te hebben met groep 8 van de basisschool durfde ze het samen met haar vereniging aan om dit jaar de spelers te regisseren. "Ze waren eerst bang dat als ik zou gaan regisseren dat ze niet naar me zouden luisteren omdat ik te eigen zou zijn, daarom heb ik eerst acteer workshops gegeven, daar waren ze zo enthousiast over dat ik dus nu het hele stuk heb mogen regisseren en zonder spijt want de spelers hebben allemaal een mooie transformatie ondergaan. Ik ben trots op ze", aldus Tilly.zaterdag 8 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 8 februari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 8 februari

Film Liefde is aardappelen

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de prachtige documentaire Liefde is aardappelen.

Op een dag krijgt de Nederlandse filmmaakster Aliona van der Horst een erfenis: een kamertje van zes vierkante meter in een houten huisje, op het platteland van Rusland waar haar moeder is opgegroeid. Aliona gaat, nu met camera, terug naar het dorp waar ze als kind in de vakanties logeerde. De film laat stemmen horen van haar oma en tantes en toont de tastbare bewijzen van hun leven in het familiehuis.Dozen en koffers vol afgedragen schoenen, in alle maten, komen tevoorschijn. Stapels lapjes, dekens, verstofte voorraden blikjes en weckpotten, voor je weet maar nooit. Wie waren zij en wat voor levens hadden ze? Vanwaar hun voortdurende angst en opoffering? Een poëtische documentaire over Van der Horsts Russische familie en het leven van gewone mensen in tijden van Stalin, kunstmatige hongersnoden en oorlog.

De zaal gaat om 13:30 uur open, de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 8 februariLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert van 15:00-16:30 uur een gezellige kinderkien in de Luttershoek, Plantsoenstraat 1a.

Nadat de kinderen 2 rondes hebben gespeeld is er een korte pauze waarin ze wat te drinken krijgen. Daarna volgen nog 2 rondes.
Mochten kind(eren) de cijfers nog niet zo onder de knie hebben, dan is het erg prettig als een ouder er even bij blijft.zaterdag 8 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 21 maart, 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 8 februari

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.zaterdag 8 en zondag 9 februari


Driebandentoernooi

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert zijn jaarlijkse driebanden toernooi. Gerrit Vink (foto), de winnaar van vorig jaar, zal ook dit jaar weer zijn best doen om de beker mee naar huis te nemen.

Door het grote aantal deelnemers dit jaar zullen de partijen in plaats van 30 over 25 beurten worden gespeeld.

Het toernooi word gespeeld in de kantine van de Wieringer Duiven Expresse aan de Bijlstraat 25a te Hippolytushoef.

De aanvang is 9:30 uur.
De club hoopt op veel belangstelling.
zondag 9 februari

Ruilbeurs

ANNA PAULOWNA - De maandelijkse ruilbeurs is van 9:00 uur tot ± 12:00 uur in sporthal Veerburg, Sportlaan 21.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten en penningen. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van de afdeling West Friesland van de landelijke vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 9 februari

Film The English Patient

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont het liefdesepos tijdens de tweede wereldoorlog The English Patient. De film uit 1996 is geregisseerd door Anthony Minghella en geproduceerd door Saul Zaentz. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Ondaatje uit 1992, winnaar van een Booker Prize. The English Patient heeft negen Oscars gewonnen, waaronder die voor de Beste Film, Beste Regie en Beste Vrouwelijke Bijrol (Juliette Binoche).

Het is het einde van de Tweede Wereldoorlog. In een veldhospitaal in Toscane, Italië ligt een ernstig verbrande en stervende piloot, gevonden in een vliegtuigwrak in Noord-Afrika. De patiënt heeft geheugenverlies en geen legitimatie, en is door zijn accent enkel bekend als de 'Engelse patiënt'. Hij wordt verzorgd door Hana, een Frans-Canadese verpleegster. Als het hospitaal geëvacueerd moet worden, besluit zij met de patiënt achter te blijven in een door bommen verwoest klooster, aangezien hij in zijn conditie niet te ver mag reizen.Langzaam komt zijn geheugen weer terug: hij blijkt de Hongaarse graaf László Almásy te zijn, een onderzoeker, werkzaam voor de Royal Geographical Society, die in de jaren dertig met een groep bezig was onbekende plekken in de Sahara in kaart te brengen. Tijdens deze expeditie werd hij vergezeld door de Engelsman Geoffrey Clifton en zijn vrouw Katherine. Katherine en László worden verliefd en László raakt betrokken in een web van bedrog en tragiek.
Ondertussen worden Hana en László in het klooster vergezeld door de Canadese duimloze dief Caravaggio, die op wraak uit is en meer weet over László's verleden, en Kip Steffens, een Sikh sappeur die is gespecialiseerd in het onschadelijk maken van landmijnen, en met wie Hana een relatie krijgt.

De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Om een goede inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers word je verzocht om je kaartje alvast te reserveren door een mail te sturen naar filmhuisdeoudeschool@gmail.com.
Zonder reservering kun je uiteraard ook een kaartje kopen aan de zaal, echter hiervoor geldt VOL = VOL.

Belangstellenden kunnen het Filmhuis volgen op Facebook.
De voorstellingen worden ook vermeld in de agenda op de pagina Op stap.zondag 9 februari

Lezing De Vier Noorder Koggen en het Stoomgemaal

MEDEMBLIK- Hans Walrecht houdt in het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk een presentatie over het ontstaan van het gebied, de West-Friese Omringdijk, de Ambachten en het gemaal de Vier Noorder Koggen. Hij neemt het ambacht De Vier Noorder Koggen onder de loep en laat zien hoe de mens zelf verantwoordelijk was voor het probleem van de natte voeten. En ook hoe men dat oploste.

De Vier Noorder Koggen vormen ongeveer een kwart van het gebied binnen de West-Friese Omringdijk. Om het veengebied bewoonbaar te maken en geschikt voor bebouwing, graaft men vanaf ongeveer het jaar 800 slootjes en sluisjes om het overtollige water af te voeren. Door de afwatering daalde de bodem en binnen een paar eeuwen komt het land zelfs beneden de zeespiegel te liggen. Mooie animaties van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier illustreren dit. De eerste windmolens worden ingezet om het water weg te pompen, maar dat is aanvankelijk nog niet goed geregeld. Het uitslaan van water uit het ene gebied zorgt voor overlast in het andere. Uiteindelijk staan er 24 molens in de Vier Noorder Koggen, waarvan maar liefst 15 aan de Oosterdijk.


Koningin Wilhelmina bezoekt het stoomgemaal in 1914

Door de steeds hogere waterstanden in de Zuiderzee én omdat molens bij gebrek aan wind niet altijd konden draaien, werd na lang wikken en wegen besloten tot de bouw van een hulpstoomgemaal: Stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen'. In 1869 trad het gemaal voor het eerst in werking om de molens te ondersteunen. Dat werkt, maar het gemor over nat boerenland blijft. Een nieuw gemaal wordt nog even uitgesteld en het bestaande hulpstoomgemaal wordt verbeterd. Dan besluit men om in 1907 een nieuw gemaal naast het bestaande te bouwen. Er zijn veel foto's 'uit de oude doos' in de presentatie verwerkt en er wordt stilgestaan bij de ontwerper van het hulpstoomgemaal, Boote de Vries.

De lezing vindt plaats vanaf 14:00 uur in het stoomtheater van het Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik. De toegang bedraagt vijf euro per persoon, contant te voldoen voor aanvang van de lezing. Leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlandse Stoommuseum hebben gratis toegang.
Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732. Er zijn maximaal 80 zitplaatsen beschikbaar.zondag 9 februari

Natuurbelevingsconcert met Martine en Heleen Nijenhuis

WIERINGERWERF - In de hectiek van alle dag is het een verademing om eens helemaal stil te worden. Om vervolgens te ontspannen met beelden uit de natuur en daarbij de heilzame invloed te ervaren van rustgevende vioolmuziek en pianoklanken. Zo'n uniek natuurbelevingsconcert geven de zussen Martine en Heleen Nijenhuis in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

De lichtklassieke muziek en de ontroerende klanken van Secret Garden worden omlijst met prachtige winterse natuurbeelden.
Martine improviseert vrij op haar viool en de melodieuze composities op de piano zijn van Heleen zelf.
Een bijzonder en onvergetelijk optreden voor iedereen die graag, net als Martine en Heleen Nijenhuis, in harmonie met de natuur wil leven.Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 12,50, inclusief 2 consumpties, voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren hoeft niet, maar mag wel via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.zondag 9 februari


Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - De van oorsprong Breezandse Maria Ruygrok exposeert de komende maand schilderijen in Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1.

Galerie van Ewijcksluis organiseert iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé.

De nieuwe expositie wordt om 15:00 uur geopend door de exposant zelf. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken. En na de Kunst komt de excellente Kippensoep, die rond half zes wordt geserveerd met stokbroodjes en kruidenboter.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.
maandag 10 februari

Breek

WIERINGERWERF - Theatergroep Kei-Hart speelt de voorstelling 'Breek' in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

'Breek' is de eerste educatieve theatervoorstelling, over huiselijk geweld/kindermishandeling, van theatergroep/stichting Kei-hart. Het doel van deze voorstelling is openheid en inzicht creëren bij iedereen die op wat voor manier dan ook te maken krijgt met dit onderwerp.Naast de voorstelling biedt Kei-Hart een lessenserie aan en kunnen we, voor eerste opvang, professionele hulp aanbieden. Op deze manier willen we iedereen die te maken krijgen met de soms keiharde realiteit een hart onder de riem steken.
De voorstelling is vrij toegankelijk en begint om 19:30 uur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.maandag 10 februari

Lezing boswachter Leon Kelder

HIPPOLYTUSHOEF - Leon Kelder, boswachter ecologie bij Staatsbosbeheer, komt naar het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg om een lezing met dia's te geven over Het Robbenoordbos en het Dijkgatbos aan Wieringer Vrouwen. Aan de hand van mooie beelden en verhalen geeft hij een kijkje in de verborgen schoonheid van deze bossen.

Het ligt zogezegd in onze achtertuin maar wat weten wij ervan? Volgens Leo zijn het Robbenoordbos en het Dijkgatbos twee verborgen stukjes prachtnatuur waar veel mensen op de A7 langs rijden, maar ze zouden versteld staan als ze eens een kijkje zouden nemen in het bos.

De aanvang is 20:00 uur en ook niet-leden zijn welkom.
Entree: € 5,00 voor leden, € 10,00 voor gasten, incl. een kopje koffie/thee bij aankomst en in de pauze een drankje.
Info: secretaris Wieringer Vrouwen Hetty Dijkland, secretaris@wieringervrouwen.nl, telefoon 0227-592013.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.dinsdag 11 februari

Filmmiddag

WIERINGEN - De Filmclub van Wieringer Vrouwen bezoekt een filmmiddag in Kinepolis CineMagnus te Schagen.

Er wordt er op gerekend, dat iedereen van de filmclub meegaat. Ben je verhinderd geef dit dan voor 4 februari door i.v.m. de kaartaankoop.
De kosten zijn € 12,00 voor de film, een kopje koffie/thee in de pauze en de reiskosten. Na afloop meestal nog even nazitten in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

Informatie: Reini Rode, telefoon 0227-593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of bij Jannie Hermans, telefoon 0227-511018, e-mail janniehermans@hotmail.com.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 12 februari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 12 februari

Open meditatiebijeenkomst

HIPPOLYTUSHOEF - Leen van der Meij is monnik in het Tibetaans Boeddhisme, en leidt maandelijks open bijeenkomsten om te leren mediteren. De bijeenkomst is van 18:30-20:00 uur in Centrum 'Klankvanboeddhisme', Pennekrogtje 29.

Mediteren is een methode voor innerlijk evenwicht in gevoel en denken. Voor het verzachten van wat zorgelijk is en versterken van wat positief is. Mediteren is ook heilzaam bij lichaamspijn. De meditatie oefeningen zijn praktisch en gevarieerd, zodat u deze thuis kunt gebruiken. De uitleg is gebaseerd op eeuwenoude filosofie en technieken uit het Tibetaans Boeddhisme.

Bijdrage: € 10,00. Graag aanmelden: ☎ 06 4867 6183, e-mail windhorse37@gmail.com.
Zie ook www.Klankvanboeddhisme.nl.woensdag 12 februari

Jaarvergadering Vrouwen van Nu Wieringermeer

MIDDENMEER - Vrouwen van Nu Wieringermeer houdt om 20:00 uur haar jaarvergadering in 'De Meerbaak', Professor ter Veenweg 4. Voorafgaand aan de vergadering komt een afvaardiging van hospice 'Het tweede huis' op Wieringen.

Met behulp van beelden wordt verteld over de vorderingen en de realisatie van dit project.
Na de pauze vindt de jaarvergadering plaats met daarin de huldiging van 7 jubilarissen en afscheid van een bestuurslid.
Nieuwe bestuursleden hebben zich nog niet aangemeld, maar zijn van harte welkom.donderdag 13 februari

Bezoek museum van Gerard Numeijer

HIPPOLYTUSHOEF - De Tuinclub van Wieringer Vrouwen brengt om 14:00 uur een bezoek aan het museum van Gerard Numeijer aan Molenveld 9.

Gerard Numeijer houdt van oude dingen en heeft daarom achter zijn motorzaak een museum ingericht met allerlei oude gebruiksvoorwerpen. Ook heeft hij uit de oorlog een motor en een vliegtuig en andere dingen waarover hij een boeiend verhaal kan vertellen.

Opgave voor 10 februari bij Jetty Bak, jettybak@ziggo.nl, telefoon 0227-593803. Kosten: € 5,00 inclusief koffie.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 13 februari


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 12 maart en 9 april.vrijdag 14 februari

Wieringer Ontmoetingsdiner

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ontmoetingsdiner staat weer klaar. Het diner begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. De zaal gaat open om kwart voor zes. Locatie is de Filadelfia kapel, Beltstraat 7-9 in Hippolytushoef.

Het Wieringer Ontmoetingsdiner is een initiatief van de vier Wieringer kerken: de Rooms Katholieke Parochie, de Protestantse Gemeente Wieringen, de Doopsgezinde Gemeente Wieringen en de Pinkstergemeente Filadelfia, in samenwerking met Stichting Present Hollands Kroon.
Het diner is bedoeld voor mensen die op Wieringen wonen en die (bijna) altijd thuis alleen zitten te eten of om een of andere reden niet buiten de deur kunnen eten. Lidmaatschap van een kerk is niet vereist.

De kosten voor deelname zijn € 5,00. Als het nodig is kan vervoer geregeld worden.
Aanmelden kan alleen individueel en uitsluitend telefonisch bij Sjoerd Folkertsma 0227-602465.vrijdag 14 februari

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - Iedereen, die een keer wil mee eten bij het ontmoetingsdiner, mag zich aanmelden. Het diner wordt gehouden in de Meerbaak, Prof. ter Veenweg 4 en begint om 18:00 uur.

De maaltijd is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen eten of die door een of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten.
De ontmoetingsdiners zijn voor oud en jong, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk.
De kosten voor het diner bedragen € 5,00.

Denkt u nu dit is wat voor mij of voor mijn moeder, buurman o.i.d, meldt u, hem of haar dan aan bij Trudy van Arkel 0227-823136, Marjan Lettinga 0227-5814932 of Anneke Zuidhof 0227-577223. Dat kan vanaf 31 januari tot 8 februari 9:00 uur.
Heeft u vervoersproblemen of een dieet? Dan kunt u dat ook gelijk melden.vrijdag 14 februari

Film Three Identical Strangers

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de documentaire Three Identical Strangers. Regisseur Tim Wardle heeft dit bizarre en schrijnende verhaal op indringende wijze vastgelegd.

New York, 1980: drie jongens die complete vreemden van elkaar zijn, Bobby Shafran, Eddy Galland, en David Kellman, ontdekken per ongeluk dat ze een identieke drieling zijn, die gescheiden zijn bij de geboorte.De vreugdevolle reünie van de 19-jarigen katapulteert hen tot internationale roem. De broers worden al snel vrienden en openen een restaurant dat een groot succes wordt. Maar hun sprookjesreünie veroorzaakt een reeks gebeurtenissen die uiteindelijk een buitengewoon en sinister geheim blootlegt.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 14 februari

Tania Kross

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Van Mozart tot Madonna' van Tania Kross in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

Deze voorstelling is een verrassende reis door de geschiedenis van achttien-eeuwse wonderkinderen tot hedendaagse popprinsessen.
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 14 februari

Voorverkoop Carnaval De Meerkoetelaars

WIERINGERMEER - Carnavalsvereniging De Meerkoetelaars viert al jaren op grootste wijze carnaval. Volgende week vrijdag start de 66e editie, een jubileum. Het feest wordt afgetrapt met de overhandiging van de sleutel aan Prins Paljas 1/3 in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Vandaag om 20:30 uur start de voorverkoop voor de carnavalsavond op zaterdag 22 februari bij café Bij de Buren in Wieringerwerf.

De afgelopen jaren bleek Groots Carnaval op de zaterdagavond een daverend succes. Daarom is er een kaartvoorverkoop (€ 11,- per stuk). Deze avond belooft een gezellige inkomer van het Carnaval te worden en de kaarten voor de zaterdagavond 22 februari zijn alleen deze avond te koop, dus zorg dat je er bij bent! Voor de diehard Carnavalsgangers zijn er ook Passepartouts. Voor het luttele bedrag van € 30,- kun je alle avonden naar binnen. Let op, op is op. Maximaal 4 kaarten per persoon. Alle kaarten moeten contant en het liefst gepast worden betaald dus neem cash mee!


Prins Paljas 1/3 voert dit jaar het carnaval aan

Het programma in een notendop
• Vrijdag 21 februari: 13:11 uur: overhandiging van de sleutel - 21:11 uur: Boerenkielbal
• Zaterdag 22 februari: 14:00 uur: Kindercarnaval - 21:00 uur: Carnavalsfeest
• Zondag 23 februari: 16:11 uur: De vroeg op stap verkleedavond
• Maandag 24 februari: 16:11 uur: After work party
• Dinsdag 25 februari: 19:11 uur: Duitse discozaterdag 15 februari

Voorstelling over 100 jaar Zuiderzeewet

Matrose Duikt in de Zuiderzeewet

WIERINGERWERF - Matrose speelt verrassend interactief locatie-verteltheater in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Manon Poort, Marieke Braaksma & Jordy Roeten laten bezoekers kennis maken met Cornelis Lely en Eibert den Herder. Twee mannen die allebei strijden.

Over Lely die de woeste Zuiderzee wilde temmen, om het land te beschermen. Over Den Herder die optrad tegen de afsluitdijk, om zijn vissers te beschermen.

Toen je hier bedolven werd door golven.
Toen je hier nog niet deze grond kon voelen.
Toen je huis nog op de bodem van de zee stond.


Matrose vertelt dit verhaal door alle hoeken van het theater. Vanuit de kranten, de brochures, de verhalen én vanuit de verbeelding. Met beide benen op de grond terug naar het water.Drie theatermakers afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Drie dikke maten met een voorliefde voor klassieke toneelstukken. Drie wervelende locatievertellingen die op toegankelijke wijze dwars door alle hoeken van het publiek worden gespeeld.
Matrose won de theater Aan de Slinger Prijs Cafe Theater Festival 2017, en de Jury prijs CafeTheater Festival Zwolle.

De voorstelling begint om 14:30 uur en de entree is € 10,-. Reserveren via decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 15 februari

Eet- en kookclub

WIERINGEN - De eet- en kookclub van Wieringer Vrouwen is om 16:30 uur te gast bij Ria Nijkamp voor een gezamenlijke maaltijd.

Onder het genot van een drankje en een hapje wordt eerst even bijgepraat en daarna is het tijd voor de gastvrouw om in de keuken te kokkerellen. Altijd fijn als je eens lekker kunt koken voor meerdere mensen en voor de anderen om eens niet te moeten koken. Het is een verrassing is wat de gastvrouw op tafel zet.
Dit groepje komt eenmaal per maand om de beurt bij elkaar eten en de gastvrouw bereidt de maaltijd. Er zijn ook aanmeldingen van vrouwen die om de een, twee of drie maanden buiten de deur willen eten. Voel je daarvoor of wil je ook een groepje dat om de beurt bij elkaar gaat eten?
Vraag dan inlichtingen of meld je aan bij Ria Nijkamp, telefoon 0227-591218, e-mail jc.johannes@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden zijn 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 21 maart en 18 april.zaterdag 15 februariLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 15 februari

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709zondag 16 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal, Hartweg 35.Deze gezellige markt in de sporthal biedt vintage & retrospullen, curiosa, speelgoed, sieraden, boeken, kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer!
In de gezellige kantine kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met appeltaart.

De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 16 februari

Eric Vaarzon Morel

WINKEL - Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Eric Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Op negentienjarige leeftijd vertrok hij naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte.In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en Route door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Met zijn eigen band Chanela vestigde hij zijn naam als flamencogitarist. Nu brengt hij in Winkel zijn 'Ode aan de Spaanse gitaar'.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 17 februari

Filmavond Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is van 19:30 tot 21:30 uur geopend voor een gezellige filmavond met prachtige oude beelden.U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto's, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 18 februari

Apenkooi

HIPPOLYTUSHOEF - Alle apen en andere klimliefhebbers opgelet: Team Sportservice Schagen organiseert een Apenkooi instuif in Sporthal Wieringen. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Vanaf 6 jaar mag iedereen meedoen. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd! Jong en oud kunnen van 10:00 uur tot 15:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen in zal staan.

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Klim en klauter je weer terug in je jeugd!
Iedereen vanaf 6 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden! De entree is maar € 3,00.
Kom je in aanmerking voor de Meedoenregeling van de Gemeente Hollands Kroon of heb je een Meedoenpas van de Gemeente Schagen? Dan is het gratis als je je aanmeldt met een mailtje naar mverblaauw@teamsportservice.nl.


Foto Team Sportservice Schagen

Aanmelden is verplicht
Omdat we iedereen de ruimte willen geven om zich uit te leven, is het wel nodig dat je je aanmeldt. Je kunt je aanmelden via schagen.inschrijventeamsportservice.nl/. Doe dat vóór 12 februari. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt ingedeeld in een tijdsblok. Na aanmelding krijg je bericht in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Gezinnen worden uiteraard in hetzelfde tijdsblok ingedeeld. Sporthal Wieringen is aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen; telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Nog niet uitgesprongen?
Vind jij Apenkooi fantastisch en heb je nog energie over? Dan mag je Super Jumping ook niet missen! Super Jumping is een heel leuk evenement met maar liefst 12 springkussens! Op woensdag 19 februari 2020, in de voorjaarsvakantie, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping. In de Spartahal, in Schagen staat de zaal vol met verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden! Dit keer is er ook een prikkelarm uurtje. Voor Super Jumping moet je je ook aanmelden. Kijk op schagen.inschrijventeamsportservice.nl. Het kost € 5,00. Kom je in aanmerking voor de Meedoenregeling van de Gemeente Hollands Kroon of heb je een Meedoenpas van de Gemeente Schagen? Dan is het gratis als je je aanmeldt met een mailtje naar cbosma@teamsportservice.nl.woensdag 19 februari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 19 februari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 19 februari


Openbare fractievergadering CDA

HIPPOLYTUSHOEF - De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert in de Hippolytuskerk, Kerkplein 17 (begane grond). De vergadering is openbaar en begint om 20:00 uur.

In de vergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van donderdag 27 februari besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom.woensdag 19 februari

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - De VVD fractie Hollands Kroon houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur. De vergadering is in het MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna).

Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.donderdag 20 februariMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 20 februari
donderdag 20 februari

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 21 februari

Carnaval De Meerkoetelaars: Sleuteloverdracht en BoKiBa

WIERINGERWERF - Het carnavalsweekend van de Meerkoetelaars gaat van start. De burgemeester overhandigt 'de sleutel van de gemeente' aan Prins Paljas 1/3. Dit officiële moment vindt om 13:11 uur plaats in de Raadszaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Naast de voltallige Raad van Elf zijn hier de Dansmariekes, hofkapel en andere belangstellenden bij aanwezig.


Prins Paljas 1/3 voert dit jaar het carnaval aan

MIDDENMEER - De Koetelburcht aan de Industrieweg 81 opent om 21:11 uur de deuren voor BoKiBa, oftewel BoerenKielenBal, de openingsavond van Carnaval 2020.

De benodigdheden voor deze avond zijn:
• Boerenkiel of een boerenjurkje
• Dans of Bar-hang-schoenen
• Sterke verhalen
• Goed Carnavalshumeur
De entreekosten voor het BoKiBa zijn € 11,00. Mocht je niet in het bezit zijn van een Boerenkiel dan is er geen paniek. Bij de kassa kan je voor het luttele bedrag van € 11,00 een gloednieuwe Boerenkiel kopen.
De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Melrose - De Go-Round Drive-In-Show.

Koetelbus
Je hebt je meer dan goed vermaakt en je lichaam en geest goed voorzien van alcoholische versnaperingen. Helaas komt aan al dat moois ook weer een einde en hoe ga je dan naar huis?
De Meerkoetelaars hebben daar een prachtige oplossing voor. Ook dit Carnaval staat de Koetelbus weer tot jullie beschikking. Dus laat je eerder op de avond naar de Koetelburcht brengen of laat de auto staan waarmee je gekomen bent en stap voor € 10,00 de Koetelbus in voor een veilige thuiskomst.

Het schema kun je op www.meerkoetelaars.nl terugvinden.vrijdag 21 februari

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWERF - Iedereen, die een keer wil mee eten bij het ontmoetingsdiner, mag zich aanmelden. Het diner wordt gehouden in het Kompas, Meeuwstraat 44 en begint om 18:00 uur.

De maaltijd is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen eten of die door een of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten.
De ontmoetingsdiners zijn voor oud en jong, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk.
De kosten voor het diner bedragen € 5,00.

Denkt u nu dit is wat voor mij of voor mijn moeder, buurman o.i.d, meldt u, hem of haar dan aan bij Trudy van Arkel 0227-823136, Marjan Lettinga 0227-5814932 of Anneke Zuidhof 0227-577223. Dat kan vanaf 31 januari tot 8 februari 9:00 uur.
Heeft u vervoersproblemen of een dieet? Dan kunt u dat ook gelijk melden.vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)vrijdag 21 februari


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 21 februari

Haal het doek maar op - Van Appelscha tot Zierikzee

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de musical 'Haal het doek maar op - Van Appelscha tot Zierikzee' in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

'Haal het doek maar op - Van Appelscha tot Zierikzee' is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour.
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 22 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 22 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

MIDDENMEER - Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' organiseren de Meerkoetelaars weer een gezellig en spetterend Kindercarnaval! Om de stemming er in Koetelburg een beetje in de krijgen start om 14:00 uur een optocht bij de oude bibliotheek.

Er zijn verschillende verkleedprijzen te winnen tijdens de optocht!
De zaal van de Koetelburcht gaat om 15:00 uur open en de kindermiddag is om 16:30 uur af.
• Diverse spelletjes
• Dolie Disco
• De Dansmariekes
• Go Round Drive in Show

MIDDENMEER - Al drie jaar op rij is de zaterdagavond stijf uitverkocht. Als je een kaart hebt bemachtigd tijdens de voorverkoop op vrijdag 14 februari kun je genieten van een bomvol programma in de Koetelburcht, Industrieweg 81.

Zorg ervoor dat je op tijd in de Koetelburcht bent zodat je meer kans maakt op de verkleedprijs welke zal worden uitgereikt door Prins Paljas 1/3 en zijn hofdames. De rest van de avond wordt muzikaal aangekleed door Het DJ Team.
De zaal gaat om 21:00 uur open.


Dansmariekes

Koetelbus

Je hebt je meer dan goed vermaakt en je lichaam en geest goed voorzien van alcoholische versnaperingen. Helaas komt aan al dat moois ook weer een einde en hoe ga je dan naar huis?
De Meerkoetelaars hebben daar een prachtige oplossing voor. Ook dit Carnaval staat de Koetelbus weer tot jullie beschikking. Dus laat je eerder op de avond naar de Koetelburcht brengen of laat de auto staan waarmee je gekomen bent en stap voor € 10,00 de Koetelbus in voor een veilige thuiskomst.

Het schema kun je op www.meerkoetelaars.nl terugvinden.zaterdag 22 februari

Lenette van Dongen

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Paradijskleier' van cabaretière Lenette van Dongen in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 13:45 uur.

Zit je uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het ook allemaal even niet meer? In 'Paradijskleier' fileert Lenette van Dongen op hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is Lenette's lievelingsdag. En ook die van jou.
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 22 februari

Tim Knol met Lost & Found 2

WIERINGERWERF - Tim Knol treedt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, op met het theaterconcert Lost & Found 2.

Tim Knol speelt werk van zijn album Cut the Wire en van zijn nieuwe cd Happy Hour met de Blue Grass Boogiemen. Hij speelt ook een aantal mooie covers, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt.Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Het concert begint om 20:00 uur. De entree is € 17,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 23 februari

Film Pokémon Detective Pickachu

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Pokémon Detective Pickachu, een film uit 2019.

Tim Goodmans vader wordt op mysterieuze wijze ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu's, maar claimt een uitermate goede rechercheur te zijn.Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.

Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 23 februari

Carnaval De Meerkoetelaars: Vroeg op stap verkleedavond

MIDDENMEER - Deze avond een terugblik naar legendarische tijden. De verkleedavond begint om 16:11 uur in de Koetelburcht, Industrieweg 81.

De gehele avond wordt omlijst door Phoenix Coverband. Als klap op de vuurpijl zullen oude legendes in de vorm van de Party Animals je Mellow laten voelen en je doen laten dansen alsof je een hele tray Aquarius hebt opgedronken.Op deze avond is voor de mooiste creatie een ultieme beloning te winnen namelijk een weekendje weg naar Bungalowpark Wolferswoud voor 10 personen. Je kunt de hofhouding imponeren en vlijen met jullie originele creatie.
De entree is € 5,00.maandag 24 februari

Carnaval De Meerkoetelaars: After work party

MIDDENMEER - De After Work Party is aangebroken. Het begint op tijd, om 16:11 uur in de Koetelburcht, Industrieweg 81.

Je baas schenkt je dat laatste uurtje van je werkdag vast wel, helemaal als je aangeeft dat je in werktenue met bedrijfslogo heen gaat en dus flinke reclame gaat maken voor de zaak. Vrij snel na aankomst kun je een gratis bakkie soep bemachtigen, met liefde uitgeserveerd door Prins Paljas en zijn hofdames. In de tussentijd heb je al veel mensen kunnen spreken en zijn vele wereld- en werkproblemen onder het genot van een drankje al snel opgelost. Tot zover weinig nieuws onder de zon.Toch, het is wel een jubileumuitgave dit jaar. Laat nou rond 20:11 uur de speciaal voor het jubileum feest samengestelde formatie 'Bouwbedrijf de Groot' gaan spelen. Ze gaan deze avond naar een hoger niveau tillen en er mag gedanst worden!
Hadden we al verteld dat de Entree en Garderobe deze avond geheel gratis zijn? Nee? Dan weet je het nu.maandag 24 februari

Medium Mariska Hofman

WESTERLAND - De stichting Open Lotus Wieringen heeft Mariska Hofman uitgenodigd voor een avond vol 'Psychometrie'.

Mariska Hofman werkt al jaren als medium, voor de zaal of bij haar thuis. Zij doet dat door middel van psychometrie met voorwerpen en/of foto's. Daarbij krijgt zij hulp van haar gidsen en helpers, zodat zij een doorgeefluik mag zijn van deze gidsen of van uw overleden dierbaren. Zij doet dit met hart en ziel en heel veel liefde, hierdoor krijgt zij er zoveel voor terug. Daarnaast werkt zij bij Magentazorg en in haar Praktijk 'Rose Body & Spirit'.

Neem gerust een dierbare foto of een voorwerp mee, aan de hand daarvan zal zij contact zoeken. Deze interactieve en spirituele avond wordt gehouden in de Nicolaaskerk te Westerland op Wieringen en begint om 19:45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. Opgeven hoeft niet, u bent van harte welkom. De entree is € 10,00 en dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Parkeren op het plein naast het dorpshuis.dinsdag 25 februari

Cursus Muzikale Basis Vorming

WIERINGERMEER - Muziekschool De Cultuurschuur, Loggersplein 1, start met een nieuwe cursus 'Muzikale Basis Vorming' voor kinderen van groep 1 t/m 8.

In deze cursus raken kinderen vertrouwd met verschillende muziekstijlen en wat muziek met hen doet. Creatief durven zijn door op muziek te bewegen en te tekenen. Kinderen ervaren ritme met o.a. ritmestokjes, en toonhoogte door o.a. te zingen en op de blokfluit te spelen. Kortom een bijzondere Muzikale belevenis!!

De cursus is verdeeld in 3 leeftijdsgroepen:
Groep 1: 4, 5 en 6 jaar: 15:00 tot 15:45 uur.
Groep 2: 7, 8 en 9 jaar: 16:00 tot 16:45 uur.
Groep 3: 10 en 11 jaar: 17:00 tot 17:45 uur.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 40 minuten. De kosten zijn € 45,-. De docente is Nienke Staal

Meer informatie en inschrijven decultuurschuur.nl of e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.dinsdag 25 februari:

Carnaval De Meerkoetelaars: Duitse disco dinsdag

MIDDENMEER - Het is maar één keer Carnaval in 2020 en het is maar één keer het 66ste jubileum. Dit kun je maar op één manier afsluiten: Met een superknaller in de Koetelburcht, Industrieweg 81: Duitse disco!

Voor iedereen die tussen 19:11 uur en 20:11 uur binnen is, wordt een overheerlijke kop chocomel of lekker warme glühwein geschonken. Gratis en voor helemaal niets, wel te verstaan.Maar dan de muziek! Als we zeggen dat we met een knaller afsluiten, bedoelen we ook echt een knaller! Zorg dat u allen op tijd binnen bent voor: Bouwbedrijf de Groot, Vieze Jack en Mental Theo!
Een mix van retro, Carnaval en moderne deuntjes wat bovendien helemaal niets met het thema te maken heeft.
De zaal gaat open om 19:11 uur en de entree is € 5,00.woensdag 26 februari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 26 februari

Circus of Life

WIERINGERWERF - Theatergroep Eenhoorn zet het theaterproject 'Circus of Life' op de planken in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

'Circus of Life' is een voorstelling door de acteurs van Eenhoorn, amateurspelers uit de regio en professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme). Een voorstelling -in circusstijl- met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit.

Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten € 13,50. Reserveringen via Theatergroep Eenhoorn.
Meer informatie: Circus of Life.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.donderdag 27 februari

Goodbye Norma Jean

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Goodbye Norma Jean' over de laatste nacht van Marilyn Monroe in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

Marilyn Monroe. Een actrice. Een wereldberoemd icoon. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rond gaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari, zondag 1 en maandag 2 februari

Lentetuin

BREEZAND - Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is 'Tropical'. Bezoekers kunnen het voorjaar in tropische sferen beleven.

Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla's en andere bijzondere bolgewassen.
Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. Waar vorige edities Parijs, onderwaterwereld en sprookjes thema's waren, heeft vaste arrangeur Martin Elling dit jaar een ontwerp gemaakt met het thema 'Tropical'. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.


Lentetuin Breezand in 2020 een tropische beleving voor jong en oud

Een heerlijk dagje uit
Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen. Uiteraard zal er ook dit jaar gelegenheid zijn voor koffie, lunch en diner in het restaurant en zullen er kinderentertainment en feestavonden worden georganiseerd. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in de Kop van Noord-Holland zijn weer present op de Lentetuin Breezand.
De toegang is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De Lentetuin vindt plaats op het sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, Breezand.

Openingstijden:
• Donderdag 27 februari: 10:00-21:00 uur
• Vrijdag 28 februari: 10:00-22:00 uur
• Zaterdag 29 februari: 10:00-22:00 uur
• Zondag 1 maart: 10:00-20:00 uur
• Maandag 2 maart: 10:00-19:00 uur

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.
De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.vrijdag 28 februari

Energie uit ondernemen

WIERINGERWERF - Boerderij Leven van de Wind, Oosterterpweg 12, organiseert een feestelijke opening met als thema: Energie uit ondernemen. Van 15:30 tot 19:00 uur kunt u de nieuwgebouwde ontvangstruimte achterop het erf van onze boerderij komen bekijken en inspiratie en ideeën op doen. De ruimte is geschikt voor vele activiteiten.Het programma voor deze middag is als volgt:
15:30 uur: Inloop met koffie en thee
16:00 uur: Toespraken:
• Theo Meskers - Gemeente Hollands Kroon, Wethouder Economische zaken
• Gidus Hopmans - Het Bos Roept, ondernemer
• Ruben Lindenburg - Vattenfall, Programmadirecteur
16:45 uur: Openingshandeling met daaraan sluitend tot 19:00 uur een borrel met muzikale omlijsting.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier en meld u aan voor deze middag!
Voor meer informatie over Leven van de Wind kunt u kijken op www.levenvandewind.com of bellen met 06 5176 4445.vrijdag 28 februari

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - De Kaas- en wijnproeverij in Kasteel Radboud is er weer. In dit beproefde concept hebben Ingrid Aniba (Kaaswinkel Kaas & Zo) en beheerder van Kasteel Radboud Emma Buis een heerlijke samenwerking.In vier rondes worden verschillende kazen en bijpassende wijn/port (mag ook met bier of fris) geserveerd voor € 24,50 per persoon. Emma vertelt daarbij over de wijnen en Ingrid geeft uitleg over de kazen. Aanvang is 19:30 uur. Vooraf reserveren via kasteelradboud.nl of bel 0227 541 960.Vrijdag 28 februari

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 28 februari

Film The Wild Pear Tree

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de documentaire The Wild Pear Tree. De regie is van Nuri Bilge Ceylan en de hoofdrollen zijn voor Hazar Ergü çlü en Rifat Sungar.

Sinan is een grote literatuurliefhebber en droomt er al jaren van om schrijver te worden. Nadat hij in zijn geboortedorp in Anatolië terugkeert, stelt hij alles in het werk om gepubliceerd te raken. Het zijn echter de schulden van zijn vader die hem inhalen.De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 29 februari

Jeugd indoor atletiekwedstrijden

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal, Dr. Tamsmalaan 1.

Deelnemende categorieën zijn Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C.
Zij komen uit op de onderdelen 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen.
Voor verschillende categorieën worden prijzen beschikbaar gesteld. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen. Inschrijven via atletiek.nu.
De wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Publiek is welkom.zaterdag 29 februari

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 1e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 29 februari en zondag 1 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het zestiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Ben Duchenne. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zondag 1 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 3 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)zaterdag 7 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 2e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 7 maart

Trio C tot de Derde

WIERINGERWERF - Trio C tot de Derde geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Trio C tot de Derde laat zich al improviserend inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Daarmee geven ze traditionele melodieën vaak onverwachte wendingen en een uniek geluid dat euforische vrolijkheid maar ook verdriet kan uitdrukken.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.zaterdag 7 maartKeezen


LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond keezen in De Huyskamer, Weereweg 6.


Het begint om 20:00 uur.
Liefst opgeven per koppel via lutterslutjewinkel@gmail.com.
Kosten zijn maar € 5,00 p.p.
maandag 9 t/m zaterdag 14 maart

Collecte Amnesty International

WIERINGEN - De landelijke collecte voor Amnesty is deze week. Geef jij twee uren van je tijd om te collecteren bij jou in de buurt? Of wil je juist graag in een andere buurt collecteren? Amnesty zoekt collectanten op Wieringen en omgeving.

Ieder jaar collecteren duizenden vrijwilligers voor Amnesty International. Zonder al deze mensen zou de collecteweek - en daardoor het werk van Amnesty - niet mogelijk zijn! Hoe meer collectanten, hoe hoger de totale opbrengst. En met deze opbrengst komt Amnesty wereldwijd in actie voor slachtoffers van onderdrukking, geweld en discriminatie en voor mensen die ten onrechte gevangen zitten. Jouw inzet geeft mensen vrijheid!

Stuur een mail naar info@schagen.amnesty.nl en geef je op als collectant.
Lees voor informatie over de werkgroep op www.schagen.amnesty.nl.
woensdag 11 maart

Alzheimercafé

SCHAGEN - Het Alzheimercafé vindt i.v.m. verbouwing van De Bron plaats in het Slot Hotel Schagen aan het Slotplein 4. Deze locatie leent zich heel goed voor het programma van deze avond: 'Dementie vriendelijk in je buurt'.

U wordt uitgenodigd om deze avond uw naasten, buren familie e.a. mee te nemen. Het wordt een inspirerende, speelse en interessante avond, georganiseerd in samenwerking met Samen Dementie Vriendelijk.
Aanvang van de avond: 19:15 uur. Start programma: 19:30 uur.donderdag 12 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

De laatste speelavond is op 9 april.zaterdag 14 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 3e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 14 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Vanavond is de laatste avond van de competitie.
Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

De volgende klaverjasavond is op 4 april. Op deze vrije avond is de uitreiking van de prijzen van de competitie.zaterdag 14 maart

Purple Project 'Prince tribute'

NIEUWE NIEDORP - Projectband Purple Project brengt een 'Prince tribute' in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 21:00 uur.

Op 21 april 2016 overlijdt Prince. Een grootheid, een uniek talent, een bron van inspiratie voor velen, een multi-instrumentalist die wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht die hem zeven Grammy's opleverden.Het blijkt onder de Prince fans een groot gemis te zijn en juist daarom besluiten enkele Noord-Hollandse muzikanten, die zelf Prince meerdere malen live zagen performen, een projectband te formeren.
Al snel wordt er stevig gerepeteerd en is Purple Project klaar om live een groots muzikaal eerbetoon te brengen met Prince's grootste hits.
De show is groots met 7 muzikanten en eventueel danseressen. Er kunnen gedurende de hele show slides met foto's van Prince getoond worden wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Purple Project bestaat uit Eugène Lagerwey (leadvocals, guitar), Dave Baas (drums), Tjalling Alkema (guitar, backingvocals), Rutger Burgmeijer (keys), David Minderhoud (bass, backingvocals), Fatima Haring (backingvocals) en Toby de Goede (backingvocals).
Tickets kosten € 8,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zondag 15 maart

Zemtsov Altviool Kwartet

WINKEL - Het Zemtsov Altviool Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit Mikhail, Julia, Dana en Daniil Zemtsov (vader, moeder, dochter en neef).Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld en meerdere keren opgetreden op radio en televisie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 17 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 18 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 19 maartMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond is op 3 april, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 20 maart


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 20 maart

Try out Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De try out begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zaterdag 21 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 4e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 21 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 21 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 18 april.zaterdag 21 maartLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 21 maart

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zondag 22 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.Vrijdag 27 maart

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.zaterdag 28 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 5e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
Vanavond is de laatste klaverjasavond van de competitie, dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 4 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 4 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 6e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne besluit haar klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg af met een vrije klaverjasavond.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 7 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.donderdag 9 april


Keezen


HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld.

Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
woensdag 15 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 16 aprilMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 7e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 18 april

Bright Singing

WIERINGERWERF - Bright Singing geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Bright Singing heeft een breed repertoire, van 'golden oldies' tot modern klassiek. Net zo divers als de muziek zijn de leden. Gezamenlijk wordt er echter met veel inzet en plezier gezongen en vormt men een heel hecht koor.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zaterdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 18 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 18 aprilLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 18 april

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 19 april

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit.
Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid...' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 21 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.zaterdag 25 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de laatste wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 25 april

Not the Rolling Stones

NIEUWE NIEDORP - De Britse tributeband Not the Rolling Stones speelt in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 19:30 uur.

Je hield van The Beatles of The Stones, zo was dat nou eenmaal vroeger. Tegenwoordig mag je gerust beide bands in je playlist hebben staan. Not the Rolling Stones is een Britse tributeband die in eigen land furore maakt in het kielzog van de echte Rolling Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden denk je dat het de tweelingbroer van Mick is.Ze zijn nu enkele keren op Nederlandse bodem geweest en niet on succesvol, Ze speelden reeds op enkele grote podia van Nederland. De echte Stones fans lopen hier warm van. Dit is niet zomaar een naspeel band maar een heuse ode aan Mick Jagger en consorten. Als er een Tributeband is die er dicht bij komt dan is het deze wel. Met de originele sound en het gevoel dat je naar de grootste rock 'n roll band van de wereld staat te kijken met de beste Mick Jagger lookalike die je ooit zal zien, en een band die je terug naar de gouden jaren van de Stones brengt met songs zoals Satisfaction, Sympathy for the Devil.

Tickets kosten € 15,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl. Kaarten aan de deur kosten € 17,50.zaterdag 2 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 13 juni. In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 9 mei

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.woensdag 13 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 16 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 30 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 10 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 13 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
vrijdag 26 juniKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 27 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 8 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 11 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 16 juli

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zomerbingo is op donderdag 13 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
vrijdag 17 juliKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 25 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 5 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 7 augustusKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 8 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 13 augustus

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 22 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 5 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 9 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 19 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 7 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 10 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 14 november en 12 december (Kerstbingo).vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Biljartkampioenschap van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als dit weekeinde in Dorpshuis Hippo. Biljarters van Wieringer verenigingen strijden om het kampioenschap libre.

De organisatie is in handen van de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.). Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om ±16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.

Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg is vrij.zaterdag 17 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 31 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 4 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 12 december (Kerstbingo).zaterdag 21 en zondag 22 november

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het twaalfde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Riet en Cor Theunissen. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 2 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 30 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, Hoftraat begin Zeestraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...