Stichting Windloket Wieringermeer stelt Windfonds open
Uitgegeven op 15-01-2020 om 15:33  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Vanaf nu kunnen alle bewoners, verenigingen en instellingen in de Wieringermeer en directe omgeving voorstellen voor lokale projecten indienen bij het Windfonds om daarmee in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Het Windfonds beschikt in het eerste jaar over een budget van 75.000 euro. Voorstellen kunnen tot uiterlijk 29 februari 2020 worden ingediend, in mei wordt bekend gemaakt welke in aanmerking komen voor een bijdrage.

Het Windfonds is opgericht door Windpark Wieringermeer om lokale initiatieven te ondersteunen en stimuleren. Jaarlijks wordt een deel van de opbrengsten van het windpark gestort in dit fonds. Het windpark is in 2019 voor een klein deel in bedrijf gegaan, dus is er sprake van een kleine opbrengst. De initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer hebben desondanks besloten al € 75.000 euro beschikbaar te stellen voor het Windfonds. Dat maakt het mogelijk nu al aanvragen voor initiatieven in te dienen.


Doelgebied

Bewoners, instellingen en verenigingen in de Wieringermeerpolder en tot een straal van 3,5 kilometer daaromheen kunnen ideeën indienen die voor financiële ondersteuning in aanmerking komen. In de aanvraag moet duidelijk worden hoe het plan zal worden gerealiseerd. Het Windfonds wil projecten en initiatieven die een algemeen maatschappelijk doel dienen of de duurzaamheid in de Wieringermeer bevorderen financieel ondersteunen. Voor 2020 geldt dat voorstellen die aansluiten bij het thema ‘75 jaar’ (75 jaar na de bevrijding en de (her)drooglegging van de Wieringermeer) een pré hebben. Verder moeten projectvoorstellen ten goede komen aan de gezamenlijke leefomgeving of sociale samenhang. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van Windpark Wieringermeer, onder ‘Windfonds’ en via https://windparkwieringermeer.nl/stichting-windloket-wieringermeer-stelt-windfonds-open/.

Het bestuur van stichting Windloket Wieringermeer bepaalt welke projecten in aanmerking komen. In mei 2020 maakt het bestuur de selectie bekend.

Windpark Wieringermeer is een project van Vattenfall en ECN Wind Energy Facilities B.V. Met 99 windturbines is Windpark Wieringermeer het grootste windpark op land in Nederland. Als het windpark is afgerond levert het stroom op voor 370.000 huishoudens.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...