Tetter: Een tikje geheimzinnig en eigenzinnig
Uitgegeven op 13-01-2020 om 16:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Tetter is een prachtig cypers gemarmerde kater, gecastreerd, met geboortedatum: 01-05-2012. Een imposant uiterlijk in combinatie met doortastende blik, tikje geheimzinnig en een beetje eigenzinnig, het zou zomaar een goede omschrijving kunnen zijn. Het samenleven met soortgenoten valt hem niet mee, het is geen oorlog en hij doet zijn best maar wat hem betreft graag een leven als single kat, gezellig alleen met zijn mens(en).

Of dat het ook de reden is van zijn telkens op stap gaan is een beetje koffie dik kijken maar feit is dat hij sinds enige tijd meer bezig was met weglopen dan met thuiskomen. Er was geen verhuizing als oorzaak, geen schokkende veranderingen en toch. Na verschillende omzwervingen en al eerder een verblijf in het asiel als zwerver (keurig opgehaald) ging hij telkens min of meer doelbewust naar een bepaald adres op en ja, hij kreeg daar ook eten. Weinig stimulans om naar huis te gaan. Omdat de geschiedenis zich blijft herhalen en de omgang met de andere katten in huis ook steeds ingewikkelder werd is gekozen voor herplaatsing. Tetter mag NIET in de Den Helder geplaatst worden.

Zijn naam is bedacht dankzij een televisieserie 'de blauwe beer' en daar kwam een Tetter in voor. Dat het geen kat is om binnen te houden moge duidelijk zijn. Natuurlijk wel eerst goed laten wennen in een nieuwe woonomgeving. Een binding ontwikkelen moet niet zo moeilijk zijn, het is een leukerd. Vlak na binnenkomst bleek hij verkouden waardoor een kuurtje antibiotica noodzakelijk was. Op zich niet erg maar de aparte ruimte irriteerde hem behoorlijk waardoor hij soms wat kortaangebonden kon reageren. Nu in de open kattenkamer is hij veel meer ontspannen en dat zal straks bij een nieuwe eigenaar thuis nog veel beter zijn. Kinderen geen probleem. In zijn jeugdige jaren was er ook een hond in het gezin, of dat iets zegt voor de toekomst is lastig in te schatten. Bij slecht weer en noodgevallen maakt Tetter keurig gebruik van een kattenbak inclusief kap en klepje.

Mag hij bij u thuiskomen in alle opzichten van het woord? Kom kennismaken; u bent welkom, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringers overzee - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...